reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

I znowu jestem ;-) jakos nie mam dzis weny zeby robic cokolwiek, powinnam jeszcze pomidory zflancowac...ale tlumacze sobie ze zimno i jutro to zrobie :-D

Mamcia witaj! Pisz duzo! Nie tylko o dzieciach bo o dzieciach to my na tym watku piszemy chyba najmniej :-D

reklama
Witam i ja nowa mamusie!!!
He he Zuskus masz racje ze my tu o naszych dzieciach to najmiej... az smutne;-):wściekła/y: No ale tutaj chociasz mozna odpoczac i napisac co sie w zyciu dziej wyplakac nawkurzac sie na swiat i na nasze kochne lobuziaki!
U nas grilek super wyszedl. Ciepelko slonko zarelka az za duzo i mila atmosfera kobitek i dzieci :tak:
Oj by nam sie tylko pogoda niespsula!

Muminka cieplo mowisz...no u nas tylko 2'C rano i musialam w piecu zapalic. No ale co sie dziwic jak w Zakopanym spadlo 20 cm sniegu a my niedaleko od niego. Hihihi maz mi dziekowal ze kazalam mu kalesony i czapke spakowac

Witam :-):-)
My dzisiaj po południu idziemy na wizytę kontrolną do laryngologa, trzymajcie kciuki żeby wreszcie z tym uszkiem było wszystko w porządku :confused2::confused2:
U nas mgła i kolejny pochmurny dzień :sorry::sorry:

Trzymam kciuki za zdrowe uszy:)

Sama miałam paskudne przejścia z uszami swoich dzieci, zwłaszcza starszej pani...
Ale puki co spokój...

Powiedzcie mi za to jak to jest z astmą wczesnodziecięcą bo od jakiegoś czasu systematycznie zmniejszałam sterydy mojej młodszej panienki
od 8-go m-ca do stycznia ubiegłego roku co miesiąc się hospitalizowałyśmy... za każdym razem było zapalenie krtani, oskrzeli i płuc niestety, ale jak się w lutym skończyło tak......
pierwszy steryd odstawiłyśmy w lipcu 2009, ostatni w styczniu tego roku i chwilowo bez niczego jest całkiem nieźle, tylko jeszcze się boję teraz wiosny tj. kwietnia i maja - brzozy, choć w zeszłym roku było całkiem dobrze ale jak sobie przypomnę jeszcze poprzednią wiosnę to mnie ciarki przechodzą....

czy Wy tez kobietki takie zmęczone po tych świętach???ja jakoś lenia dostałam i nic ale to nic mi sie nie chce!!
chałupkę po nalocie gości ogarnęłam w końcu;-) !
mężuś na urlopie do końca tygodnia i tak jakoś nie mam czasu na BB:rofl2:!!
Pogoda po południami piękna więc korzystamy ile sie da i buszujemy z dzieciaczkami!!

do tego mam cd "akcji t:wściekła/y:eściówka:wściekła/y::wściekła/y: ale o tym na @ skrobnę w wolnej chwilce)

dzisiaj po południu jade do szkoły!!

Mamcia z wlasnego doswiadczenia nic ci niepomoge ale moj brat mial to samo. Teraz ma 13lat i jest zdrowy jak ryba. Na poczytku byl inchalowany i mial te wzystkie leki. Zaczelo sie jak mial 3 lata skonczylo jak mial 8. Od tamtej pory niebierze lekow i niema alergi wiosennych choc jeszcze w wiekku 7 lat wiosna byla jedyna pora kiedy na nowo musial brac leki ale juz nie na astme tylko jakies na uspokojenie drog oddechowych.Nikt niewierzyl ze to wogole przejdzie bo i moj tata i starsza siostra maja astme a jednak. Jeste pewna ze i twojej coreczce przejdzie. Czy w twojej rodzinie albo w rodzinie twojego meza byly juz takie przypadki astmy? Bo wiem ze wtedy to trwa troche dluzej tak jak u mojego brata. Polecam Ci cos do przeczytania z innego watku o astmie u dzieci
https://www.babyboom.pl/forum/zdrowe-dziecko-f24/astma-u-dzieci-25506/
A po zatym u nas znow sie zachmuzylo i pada sobie deszczyk!!! A wczoraj bylo opalanie sie na lace!

Ostatnia edycja:
Witam.ja od 6:30 nie spie,bo R wstał do pracy,musialam obudzic Vanesske do przedszkola i ja wyszykować.:tak:
Miało byc słonecznie a tu same chmury:wściekła/y:
W weekend wybieramy sie do ZOO,nie wiem czy dojdziemy bo jak będą tłumy to nie pójdziemy.Jakiś bieg ma być w około ZOO i otwarcie rekinarium....:tak:Na razie póki co to zwiedzamy ZOO wirtualnie na stronie w necie:tak:tzn dziewczynki codziennie oglądaja:-D:-D
Anaconda powodzenia u lekarza
Mamcia ja nie pomogę
Muminka to super ze grill sie udał.:tak::tak:

reklama
Nie Muminko nikt w mojej ani męża rodzinie astmy nie ma, ale Gusia jest wcześniakiem, była intubowana i takie tam, może to ma z tym coś wspólnego....
Tak czy inaczej jak na razie jest ok więc się cieszę.... :)
oby już na stale.

Do góry