reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

Anakonda doczytałam :Ninja2: i nie zazdroszcze sytuacji, mam nadzieje ze jednak sie jakos ulozy...choc wiem ze do tego trzeba checi obu stron.
Sliczne zdjecie Majeczki w podpisie:tak::-)
Agatko super te mebelki wyszly, gratuluje wytrwalosci, bo pracy sporo to kosztowalo:happy2:
I czytalam ze swieta super bo z rodzicami!
Iwona u nas 3 rowery 12' 16' i 24' ten najmniejszy troche chybiony bo dzieci szybko z niego wyrastaja...ale na razie Maciej pojezdzi. No a 24' to Ani:tak:
Do mlodej kapustki moj maz jeszcze koperku dodaje super!
Nooo a z rowerem sie nie popisali.
Gosiu spoznione ale serdeczne zyczenia dla Was i Corki
Naju dla mnie najlepsze sa sklepy z meblami:cool2: przez market przelece jak burza...ale salony meblowe:rolleyes::rolleyes2:
Muminka co do wiadomosci o smierci siostry Artura to nie spekulowalabym od razu o poprawczaku;-) Faceci naprawde uwazaja ze nas takie rzeczy nie interesuja, a moze to bylo zbyt bolesne?
Jak po wizycie u lekarza
Mozi u nas swieci sie cukrowego baranka, jajka, sol, chleb, kielbase swojska, maslo, chrzan. Dla dzieci jablka, mandarynki, czekoladowe jajka
Aniu moje obydwa chlopaki to AZS-owcy;-) co chcesz wiedziec?

My gorale tradycjonalisci i zwyczaju zajaczka u nas nie ma...i cale szczescie. Dzieci dostaja prezent na urodziny, a na swieta i imieniny symboliczne. Rodzine nie daje wiec spokoj bo potem nie trzeba odkupywac

Co do porzadkow to ja straszna pedantka jestem i musze sie pilnowac zeby w przesade nie popasc;-):tak:...a moje dzieci balaganiarstwo po tacie odziedziczyly...ale o tym juz chyba kiedys pisalam:sorry2:

U nas po swietach Maciej chory...zapalenie oskrzeli inhalacje z pulmikortu, baktrim i flawamed....a mialam nadzieje ze jakos sie nam uda ten sezon przejsc bez choroby :-(

I jeszcze--->;-):ninja2:

reklama
Witam z rana :-):-):-)
U nas kolejny deszczowy i pochmurny dzień :sorry2::sorry2::sorry2: nawet Maja ociągała się ze wstawaniem i już myślałam że będę musiała sama ją do przedszkola odprowadzać :dry::dry::dry: ale w końcu jakoś się zmobilizowała i tyłeczek ruszyła :-p:-p
Naja pisałaś że za pranie ręczne się bierzesz, wstyd się przyznać ale ja odkąd Maja się urodziła to nawet jednej rzeczy ręcznie nie uprałam, leń się ze mnie zrobił potworny :zawstydzona/y::zawstydzona/y: a pamiętam że jeszcze za czasów panieńskich to wszystkie swoje bluzki w rękach prałam i swetry
Co do zajączkowych prezentów to ja też jestem przeciwna ale cóż z tego skoro teściowa wymyśla nawet prezent za oblewanie w lany poniedziałek :sorry2::sorry2: i najpierw Maję kusiła żeby każdego oblewała a potem jej za to 100zł dała. ja się wcale nie obrażam że 100zł dała ale u nas nigdy takiego zwyczaju nie było i jakoś mi się to średnio podoba, a Majka i tak już nauczona że jak tylko wejdziemy do teściowej to jej się pyta: "masz coś dla mnie?, co mi kupiłaś?". To mi się wcale nie podoba ale niestety walka z wiatrakami bo ja mówię jedno a teściowa robi swoje tylko dlaczego jak do mojej mamy jedziemy to Maja nie pyta czy coś jej babcia kupiła :dry::dry: Niby tłumaczę przed wyjazdem że nie można tak pytać, że to nieładnie ale widzę że to moje tłumaczenie na nic :no::no:

Witam poświetnie:-):-):-)!!!
ufffffffffffff juz po wszystkim!!
Póki co nie nadrobiłam ale postaram sie!!
Ja w Święta wyprawiałam mężusiowi 30-tkę:-D,zlot rodzinny w pełni dopisał...ach czuje sie jak po weselu:-):-):-)!!

ide po kawke i poczytam co tam u WAS!!!

Witam. U mnie tez pochmurno.Starsza córcia w przedszkolu,tatuś ja zaprowadza i odbiera,bo Klaudia chora,dostała antybiotyk.Senna jestem i bym tylko spała.Ostatnio zeszłodniowe pieczywo odgrzewam sobie w piekarniku i jest świeże i chrupiące jak prosto z piekarni:tak::tak::tak:
Muminka i jak sie czujesz? Co powiedział lekarz?
Zuzkus no koperek to u nas też podstawa:tak::tak::tak:

Iwonka a na ile min wsadzasz ten chlebek do piekarnika i na jaką temperaturę go ustawiasz? Bo mi często chleb zostaje i potem wstyd się przyznać ale muszę go wyrzucać :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Wtam porannie! U nas pogoda przesliczna i o 12 idziemy z dziewczynami na grila nna laczke!
Lekarz powiedzial to co myslalam.Ze mam sie oszdzedzac. Powiedzial ze szyjka macicy jest...wytezona (takie tlumaczenie slowa znalazlam w slowniku) To znaczy ze powinna byc taka spokojna na luzi ea tu jest twarda i ... zmeczona , no jakos tak. Mam odpoczywac do konca tyg i mam oczywiscie mam zwolnienie z pracy i w poniedzialek na kontrole. Nie no terza rozumiem ze zaszalalm troche z ta praca. Z Filipem to silniejsza bylam. Pracowalam cala ciaze i nigdy zwolnienia niepotrzebowalam.Ale juz wiem ze karzda ciaza inna.
Zuskus duzo zdrowia dla Macka! Oj naczytalas sie widze.
atfk no to imprezowe swieta mialas :) A co to na glownym za slicznego kotka masz? He he kiedys tez mialm persa i po goleniu biedaczek tak wygladal a otemdepresje mial przez miesiac ;)
Lece teraz na :ninja2: Do zobaczenia tam.

...sprzatanie, sprzatanie, swieta, sprzatanie...

Ale juz sie odrobilam, starszaki w osrodkach edukacyjnych a Maciej bawi sie autkami wiec moge z czystym sumieniem posiedziec na BB ;-) :-)

Iwona napisalam o koperku bo myslalam ze moze inny przepis ale widze ze mowimy o tym samym mhhh :rollleyer:
Muminka to sie oszczedzaj dla dobra maluszkam :tak:
Anakonda ja susze chleb i miele i mam bulke tarta
Atfk nooo to byla impreza. Jeszcze raz wszystkiego dobrego dla meza!

Moj M dzwonil rano juz w lepszym nastroju, bo wczoraj wyczulam po glosie ze mu jakos tak dziwnie. Zobaczymy. Ja mu powtarzam ze jakby bylo zle to niech wraca, poradzimy sobie

Pozdrawiam! Kawke zostawiam i lece luknac na inne watki

Zobacz załącznik 233293

Anaconda a nawet nie wiem tak na oko,wkładam bułke czy chlebek wczorajsze i kilka minutek podpiekam,az sie zaczyna rumienic skórka,przewracam na drug a strone i dalej,bo ja mam taki piekarnik elektryczny z grzałkami u góry:tak: Tak samo tez często jak kupimy za dużo pieczywa to wrzucam do zamrażalnika i potem właśnie w piekarniku odświerzam :tak::tak: lub jak pisze Zuzkus,ale to w wypadku tylko bułek to susze i ścieram na bułkę tartą:tak:U nas tez sie dużo pieczywa marnowało.Jakoś niedawno wpadłam na ten pomysł kupując takie gotowe bułki ktore właśnie sie dopieka w piekarniku,i postanowiłam zrobić to z pieczywem z poprzedniego dnia i naprawde jest jak prosto z piekarni:tak:czy takie nawet rozmrożone:tak:
Muminka oszczedzaj sie:tak:
Dotmar spóznione ale szczere życzenia wszystkiego najlepszego dla Emiki z okazji kolejnych urodzinek,niech jej słonko zawsze świeci :-)

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie mamy :)

Dwie córki mam o których czasem chętnie pogadam. Straszne z nich łobuzy, ale strasznie kochane...
Starsza ma 4 latka i 10 m-cy, młodsza 3 i 5 m-cy

reklama
Bułkę to i ja suszę i potem trę i chlebek też mrożę ale nieraz zostawię w chlebaku bo myślę że ten mój gad będzie jadł a on nie zje i potem to czerstwieje dlatego chętnie wypróbuję sposób na "odświeżanie" :tak::tak::tak:
Witamy nową mamusię w naszym gronie i zapraszamy do wspólnego pisania :tak::tak::-):-)
Zuza początki są najgorsze dlatego twój był nie teges ale z dnia na dzień powinno być lepiej :tak::tak:

Do góry