reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

a nadaje się to do tłustych włosów? kurcze, ja to leń jestem i nigdy mi się nie chce kupować czegoś co trzeba na głowie pół godziny trzymać, ale może warto. na arzie mam jakieś bursztynowe cosik do wicerania w skórę \głowy i zwyczajną odżywkę, bez spłukiwania, ziaji, bo inaczej bym włosów nie rozczesała po myciu.

z ubieraniem to sama nie wiem co robić. rano było zimno, więc założyłam młodemu na bluzkę sweterek i tę cieniutką kurtkę. do tego chustka na szyję i cienka czapka. rajstopy nosi, ale wolałabym mu podkolanówki zakładać. tyle, że zawsze mi się wydaje że w dżinsach jest dość zimno:sorry2:

ooo.. właśnie słyszę w prognozie że mają gdzieś być 22 stopnie za kilka dni! w Polsce?!

reklama
ja umówiona na cięcie;-)!!!zbliza sie zlot rodzinny i urodziny męzusia wiec trza wygladać:-D:-D:-D!!generalnie ja lubie awangardę i nie równe cięcia..takie punkowskie:-)-i ostatnio mam(tzn miałam bo odrosły) pociachaną góre na krótko a tył taki do ramion-no zobaczymy co teraz mi zmajstruje ;-)!pokaże efekty jutro!!

ja moje szkraby też już"oswobodziłam" z grubych kurtek i rajstop pod portkami!!ostatnie dni to latają w polarach i bezrękawnikach i myślę ze to wystarczające!!

Witam
poszłam do przychodni i od razu mnie przyjeli ale inna lekarka tzn ta co ostatnio robiła moim kontrole młoda i chyba nei do końca fachowa ale niby ona lepszy fachowiec niż ja :szok::szok::szok:
wiec osłuchowo czyste gardełka mało czerowne tylko kaszel i katar więc Naju nei wiem czy to n ei to samo co w twojej okolicy
Atfk ja teraz mam awangarde hehehe w porównaniu do moich fryzur ale az tak to nie będe szaleć zmienie jedynie kolorek na ciemny a włoski będa odrastały
Anaconda co do ubioru to ja moim jeszcze rajstopki daje bo uziębione i wolę chuchać na zimne

ja zjadłam śniadanko bo w domu nie było kromki chlebka choć miałam całkeim zrezygnować z niego ale choc na śniadanko skubnę czasem
maluchy na spacerki mogą wychodzić byl by się nie zgrzewały to jeden plus bo zich energią ja bym zwariowała
na obiad mam ogóreczkową i mielone zupka wczoraj zrobiona dziś tylko kotlety zrobić trza

Naja na tłuste włosy polecam taki płyn a apteki urt-oil z naftą kosmetyczną, nacierasz skórę głowy na 10min przed myciem. Moja siostra to miała i zachwalała, też właśnie kupiłam to ostatnio :tak::tak:
A tu masz o tym:
HENNA TREATMENT WAX czyli leczniczy wosk do włosów i skóry głowy. Pobudza porost włosów. Dzięki odpowiedniej kompozycji i technologii produkcji, WAX to niepowtarzalna luksusowa odżywcza maska do głębokiej penetracji włosów. Nie zmienia koloru włosów.

WAX zalecany jest szczególnie w przypadkach:
- zniszczenia włosów przez trwałą, utlenianie, farbowanie
- kruchości włosów wrodzonej i spowodowanej różnymi chorobami
- przedwczesnego wypadania włosów
- łupieżu
- podczas i po skończonej chemioterapii
- gdy potrzebne jest wzmocnienie włosów

W skład WAX-u wchodzą najwyższej jakości naturalne składniki: ekstrakt liści lawsonia, organiczne woski, kwasy organiczne, białka roślinne, oczyszczone białko henny nie barwiące włosów, zdemineralizowana woda, konserwant.

dobrze AGATULKA że to nic poważnego!!!moze nacieraj ich jakąs maścia rozgrzewajaca na noc-przecież to nie zaszkodzi!!i masc majerankowa pod nosek-ułatwiajaca walke z katarem i może akurat przejdzie!!!a spacerki to według mnie tez 50% recepty na zdrowie!!!
wiec powodzonka!!

ja zmykam umyć głowę,dokończe obiadek i bedzie luzz!!no i Kaje musze ubrać i uczesać bo ona tradycyjnie w pizamach gania!
odezwe sie jutro:-):-):-)

atfk, koniecznie pokaż nam się w nowej fryzurce!! ja tam konserwatywna jestem, ale u kogoś takie szaleństwa mi się podobają:tak::-D

wiesz co, ja jakoś nie mogę się do bezrękawników przekonać. wisi w szafie i młody moze ze dwa razy zakładał. może jednak jutro mu wyciągnę..?

agatko, z tego co piszesz to dokładnie to samo. osłuchowo i młody i ja mieliśmy czysto, choć kaszel jak u gruźlika chwilami. na spacery chodziliśmy, na noc smarowałam go vickiem, jak kaszel zrobił sie mokry pił flavamed, a jak miał ataki w nocy santa herba, i to wszystko. a, jakieś kanapki z czosnkiem, sok z malin, rutinacea. i nic więcej. tak wiec nie stresuj się, wykaszlą co ich i minie:tak:

anaconda, kuszące to co piszesz z naftą. 10 minut wytrzymam:-D jak pójdziemy na zakupy zapytam czy u nas to jest. a jak nie to to drugie, bo też brzmi nieźle.

Witajcie,
Ja się właśnie zbieram z młodym na dwór i na chwilę zajrzałam,co u Was,bo wczoraj nie miałam czasu.
Nareszcie kupiłam i buty i kurtkę na wiosnę i od wczoraj śmiga bez tego zimowego balastu.Rajtuz nie zakładam,a bezrękawnik mam,ale też wisi,bo mam zawsze wrażenie,że w ręce jednak trochę mu zimno.
Anaconda a dlaczego niby zakaz noszenia sandałów:confused:Że mogą sobie przydepnąć czy co?
Agatulka u mnie też dziś ogórkowa :-)
A z porządkami to się ociągam.Dzisiaj teściowa się za kuchnię wzięła,to postanowiłam poczekać,co by tłoku nie było :-)
Lecę na dwór i na pocztę,bo jeszcze kartek nie mam świątecznych.A Wy wysyłacie jeszcze czy tylko emaile :confused:

Myślę, że brak czasu absolutnie nie jest wytłumaczeniem. Dzieci wchodzace w wiek dojrzewania potrzebuja nie mniej zainteresowania i opieki niz niemowlaki. 4latki zaczynaja juz orientowac sie jak wyglada swiat, czuja sie zagubione, niepewne. To My rodzice musimy dac im poczucie bezpieczenstwa, pewnosc, ze ZAWSZE moga liczyc na nasza pomoc. Pomyslmy, ze zaden awans w pracy, podwyzk, czy na czas zrobione zakupy nie zastapia nam dobrych relacji we wlasnej rodzinie ate mozna budowac jedynie za pomoca ROZMOWY i bliskiego stalego kontaktu. Nie zostawiajmy naszych dzieci samym sobie tylko dlatego, ze nie wymagaja juz naszej opieki 24 godziny na dobe ...

o rany, evelinka, dzięki za przypomnienie że to już za chwilę święta i kartki trzeba wysłać!! kilka mam, zaraz przeliczę i dokupię, jutro wyślemy. mejle wysyłam takim znajomym z którymi mam słabszy kontakt, albo nie mam nawet domowych adresów, lub mieszkają za granicą. i wszystkie oficjalne życzenia - dla profesorów na przykład. przygotowuję sobie zawsze taki ładny dokument, żeby nie była to zwyczajna treść mejla i wysyłam. a poza tym wolę kartki. staram się każdemu napisać inne życzenia, Maciek ozdabia je rysunkami. jedyne czego nie uznaję to życzeń przez sms. zwłaszcza tych wierszyków wysyłanych metodą 'podaj dalej'. dla mnie świadczą o tym, ze ktoś mnie nie szanuje, skoro nie ma czasu by napisać coś od siebie

reklama
Co do kartek to ja wysyłam zawsze na święta mojej jednej koleżance z czasów szkolnych i nieraz jakiejś ciotce ale to nie zawsze :no::no:
A jeśli chodzi o sandałki to nie wiem jaki jest tego powód bo nie ja byłam na pierwszym zebraniu tylko mąż a z niego to taka d... że połowę zapamiętał z tego co pani mówiła :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Do góry