reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dla dzidziusia

Stefanka, wielkie dzięki za linka :-)
Pewnie skorzystam, bo po co znowu tułać się po sklepach jak mogą mi to do domu dostarczyć i w ulepszonej wersji ;-)
A co do tych przesyłek to załamka istna, DPD wysyła tylko do firm, w TNT wysłanie paczki ok. 30kg kosztuje 600zł, a w Pocztexie za paczkę 20kg jakieś 260zł, ale słyszałam, że z tym Pocztexem niezłe jaja są i nie zawsze paczki dochodzą :-(
Mamuśka naszykowała mi paczkę i też mam dylemat w jaki sposób ją wysłać...

reklama
Co do paczek to ja wam powiem ,ze moja ciocia wysyla do Anglii paczki i zwykle wlasnie autokarem, placi kierowcy nie wiem ile ale nie za duzo i ktos odbiera to w na miejscu.Wyslala kiedys paczke poczta i niestety po kilku miesiacach wrocila do niej po uprzednich rekalamacjach.Co najgorsze ,ze byly tam wedliny, kielbasy itp.:sorry::crazy:

Kacha_wawa, spróbuj jeszcze z DHL. Korzystałam z ich usług i byłam mile zaskoczona ceną. W prawdzie wysyłka była tylko na terenie Polski, ale moze międzynarodowe usługi tez maja konkurencyjne. Kupowałam wózek na Allegro z innymi gadżetami (w sumie do30 kg). TNT wyceniło przesyłkę na 400 zł (chyba stosują ceny zaporowe dla klientów indywidualnych, żeby z takimi nie mieć do czynienia), Pocztex też wychodził około 200 zł. Tak jak piszesz: DPD i Siódemka współpracuje tylko z firmami.
A w DHL nie było problemu i przesyłka kosztowała niecałe 70 zł :tak:
Nie wiem, czy usługa przesyłki międzynarodowej nie nazywa się u nich DHL EXPRESS WORLDWIDE

http://www.dhl.com.pl/publish/pl/pl/services/exp_services.high.html

Ale myślę, że z opcją wysyłki autokarem można też spróbować.

Co do paczki i wysylki to chodzilo o mnie i moja paczke :-)
A moja mama sie dowiadywala i prawdopodobnie wyslemy przez DPD. Za paczke do 30 kilo trzeba dac 30euro+VAT a wiec nie duzo :tak:
TNT i DHL sprawdzalam obie sa najdrozsze bo chca okolo 600 zlotych.
Kasiu u mnie jest mozliwosc przesylki DPD poniewaz moge podac firmy gdzie pracuje:tak: mam dobre uklady z szefami ;-):-D Juz rok temu podawalam tak sofe,bo tez mam z polski :-)

No to masz Beleczka fajnie :-) Ja właśnie chciałam przez DPD, no ale mi z tą firmą wyskoczyli :( Chyba jednak pozostaniemy przy tym Pocztexie, wysyłka autokarowa byłaby przeprawą dla nas i dla mojej Mamy... Do nas autobusy z Polski dojeżdżają do Dublina,więc musielibyśmy bujać się 200 kilometrów autobusem na co kompletnie nie mam ochoty :( Moja Mama, żeby nadać paczkę u kierowcy też musiałaby się z nią bujać autobusem do Warszawy, bo Tatuś ostatnio ciągle pracuje, a brat po operacji nogi cały czas jest unieruchomiony. Ubezpieczymy paczkę i zobaczymy kiedy do nas dotrze...
Swoją drogą to jest chore, że w XXI wieku trzeba takie kombinacje robić, żeby wysłać paczkę ;-) Trochę nie rozumiem tej polityki DPD, że współpracują tylko z firmami, przecież firmy mogą zalegać z płatnościami za paczki, bo mają odroczone terminy płatności, a klient indywidualny płaci od ręki... No cóż, koniec tego narzekania, bo pomyślicie, że stary zgryźliwy tetryk jestem ;-)

Śliczne te wasze łóżeczka Graco... naprawde śliczne:tak:

A ja wam sie tez pochwale co kupiłam... tzn nie ja tylko tatuś maluszka;-)
http://www.fisher-price.com/uk/babygear/product.asp?id=34861&sku=H5992&c=bgb

Ale najlepsze jest to że chciałam kupić inny, takji co dzidziuś kopiąc nóżkami sam sobie uruchamia różne melodyjki, ale niestety przegrałam licytacje, cena poszła za bardzo do góry... no i mi sie smutno zrobiło że sie nie udało, po czym zanalzałam na stronce Fisher Price jaką miał melodyjke ten leżaczek i myślałam że padne normalnie:-D
Zobaczcie same, można sobie włączyc "Demo"... no przecież to chyba ja bym nerwicy dostała jak by mi to tak grało:-D Porażka totalna, zamiast usypiac dziecko, to bym je wkurzała i siebie przy okazji
http://www.fisher-price.com/uk/babygear/product.asp?id=25397&sku=B8865&c=bgb

Ataata no to tata maluszka wkoncu poczul obowiazek zakupow :tak:
Milo jest uslyszec ze wkoncu poczul sie tatusiem :-);-)
A lezaczek jest naprawde slodki :tak: udany wybor :tak:

reklama
Do góry