reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dietowy wątek wsparcia ;)

reklama
Mamcie wspieram was cały czas myślami:-) :-) i podziwiam bo ja to do takiej systemacztycznosci to leń pierwsza klasa..nie ma szans u mnie..aż jestem do dziś w szoku jak jadłam folik w sumie przez 11 miesiecy i to codziennie i no może w sumie z 4 razy zapomniałam:-) bo jadłam 6 m-cy przed ciażą i 5 w ciaży;-) jak ja to zrobiłam:-)

ja bede miala [przesrane bo przy malym nie jem regularnie-wlasnie zjadlam 2 sniadanie a powinien juz byc obiad :(
a u mnie na obiadek dzisiaj Kalafior mrożony, Ziemniaki zwykłe, Mięso z piersi kurczaka bez skóry, Sok marchwiowo-jabłkowy

anineczka zauwazylas ze jak sie skonczy dany dzien to dieta znika? postanowilam sobie to kopiowac no i jak dieta zadziala to nastepnego miesiaca nie trzeba bedzie wykupywac ;)
tylko jest jeden mankament-tam jest tyle fajnych zamiennikow i nie wiem czy dam rade wszystko spisac :(
Tak zauważyłam.Musze sobie wkońcu tusz do drukarki kupić.
Już miałam to żarełko :laugh2:

zjadlam obiad-bez ziemniakow-tylko dodalam wiecej kalafiora i sie ruszac nie moglam-chyba kolacje sobie odpuszcze bo nadal czuje sie syta szok!!!
a jak u ciebie??
stuk puk woda hehehehehe!!!!
Ja dziś miałam zupe kalafiorowo-pomidorową :tak:
I nawet smaczna była.I moj Antek też jadł ;-)

Ja też się czasem nie wyrabiam z systematycznością.Ale co tam.Ważne jest,żeby nie jeść po 18:00.pić dużo wody i nie oszukiwać z czekoladkami :laugh2::laugh2::laugh2:
Pojutrze mam cotygodniowe ważenie :-)

no to fakt z tymi czekoladkami-hahahaha!!!:-D:laugh2::laugh2:
no a ja siedze o wodzie-znowu mi kolacja odpadla no bo o 17,30 czulam sie jeszcze pelna a teraz jestem glodna-buuuuuuu!!!
no ale woda obok wiec luzik-chyba kocham ta wode :-D:-D:-D
no i tak jak mowisz nie jem po 18,00-latwo nie jest-w domu juz mnie wyklinaja bo powoli sie nie wyrabiam z 3 obiadami-1 dla mnie jeden dla chlopow no i marchewka dla macka

kochana powodzonka pojutrze!!
ja dzis weszlam na wage i 1kg mniej no ale narazie nie chce sie ludzic poczekam do niedzieli
no i nie uwierzysz jak ja szalej z tym wymienianiem dan:-D:tak::-D
buziaki

Mamcie wspieram was cały czas myślami:-) :-) i podziwiam bo ja to do takiej systemacztycznosci to leń pierwsza klasa..nie ma szans u mnie..aż jestem do dziś w szoku jak jadłam folik w sumie przez 11 miesiecy i to codziennie i no może w sumie z 4 razy zapomniałam:-) bo jadłam 6 m-cy przed ciażą i 5 w ciaży;-) jak ja to zrobiłam:-)
sabina ty jestes dobra hehe :-D:-D:-D:-D:-D
anulka i sabinka-serdeczne dzieki mysle ze damy rade z anineczka ;)
dacie rade,mysle ze mi tez sie spodoba na fitnesie

anineczka mam pytanko bo ja chyba jakas niejarzaca jestem co oznacza np Musli z rodzynkami i orzechami 60 g (4,6 x płaska łyżka)
Mleko spożywcze 1.5 % tłuszczu 260 g (1,2 x szkl.)
Gruszka 170 g (1,2 x średnia)
chodzi mi o to w nawiasach jak moge zrobic 4,6 plaska lyzka no i co z gruszka????
pomoz bo ja chyba zle proporcje wrzucam!!!
no i jak musli z zimnym czy cieplym mlekiem-sama nie wiem

anineczka mam pytanko bo ja chyba jakas niejarzaca jestem co oznacza np Musli z rodzynkami i orzechami 60 g (4,6 x płaska łyżka)
Mleko spożywcze 1.5 % tłuszczu 260 g (1,2 x szkl.)
Gruszka 170 g (1,2 x średnia)
chodzi mi o to w nawiasach jak moge zrobic 4,6 plaska lyzka no i co z gruszka????
pomoz bo ja chyba zle proporcje wrzucam!!!
no i jak musli z zimnym czy cieplym mlekiem-sama nie wiem
Asix to tak jakby 4 łyżeczki i trochę więcej jak pół łyżeczki.
Gruszka jedna cała i ociupinke z drugiej. Bo gdybyś miałą wagę spożywczą to nie problem zważyć 170gram gruszki.Ale ja też nie mam i się czasem pałuje z odmierzaniem produktów :laugh2::laugh2::laugh2:

a mój mąz poleciał już prawie 5 kilo :szok:

kurcze to mu pogratuluj!!! i powiedz ze zazdroszcze hehehehe!!!:-D:-D
dobra teraz pytanie za 100 punktow a jak robisz z owocami jak masz podane tylko wage?? ja ma np. brzoskwinie 49g???
a tak poza tym to dopiero mam 2 sniadanie ja nie wim czy ja schudne jak jem tak nieregularnie...:-:)zawstydzona/y:

reklama
kurcze to mu pogratuluj!!! i powiedz ze zazdroszcze hehehehe!!!:-D:-D
dobra teraz pytanie za 100 punktow a jak robisz z owocami jak masz podane tylko wage?? ja ma np. brzoskwinie 49g???
a tak poza tym to dopiero mam 2 sniadanie ja nie wim czy ja schudne jak jem tak nieregularnie...:-:)zawstydzona/y:
Robie to pi razy oko :laugh2:
Bo tutaj chodzi o brzoskwinie z puszki? Przynajmniej ja taką miałam.
No więc sprawdzaliśmy ile jest waga netto puszki,liczyliśmy ile jest kawałków brzoskwin i to dzieliliśmy przez wage puszki :-D:-D:-D:-D

Ja już obiadek robię :tak:
Dzis gulasz z kurczaka ;-)

Do góry