reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta Styczniowych Mamuś..czyli gotujemy, kucharzymy i rozpieszczamy nasze brzuszki:)

Och, sery pleśniowe to ja też uwielbiam :)
A szparagi to tylko jem gotowane z wody z bułką tartą - inaczej nie jadłam :zawstydzona/y:

Jestem na etapie przyzwyczajania się do kawy inki, na razie daję radę :tak: w sumie nawet mi smakuje.

reklama
Serów nie można z niepasteryzowanego mleka bo tam są jakieś bakterie (ja zrezygnowałam ze wszystkich - brie, pleśniowych, kozich i cierpię :(

napoje gazowane to chyba tak ogólnie bo są niezdrowe i zawierają dużo cukru

a co do kawy - jakoś ostatnio mi się jej w ogóle nie chce pić, przestała mi smakować, zresztą mocna herbata, którą zawsze uwielbiałam, też

i co najlepsze, słodycze mogłyby dla mnie nie istnieć :-D:-D:-D a zawsze byłam wielkim łasuchem na nie

malinka, ja też nie mam ochoty na słodycze :)
delewarre, spróbuj kawy Anatol z delecty, dla mnie lepsza od inki a również zbożowa. ja cały okres karmienia ją piłam, z mlekiem jest przepyszna. inki nie lubię. a smażysz później te szparagi z tą bułką tartą?

Vinga, szparagi gotuję w wąskim wysokim garnku (tak żeby były pionowo- nie wiem po co ale tak robię :) ) w lekko osolonej wodzie + trochę mleka. No i jak się ugotują to na talerzu polewam masłem z bułką tartą. I już. Nie smażę tego :tak: Pewnie jest tysiąc innych sposobów, ale nigdy nie próbowałam czegoś innego, bo po prostu tak lubię :)

acha, gotuję oczywiście pod przykryciem

vinga89 kawa Anatol - fajnie, ze mi o niej przypomniałaś, ja ją bardzo lubię a szczególnie tą z o smaku wanilii.
Szparagi - nie wiem czy jadłam kiedykolwiek w życiu, czas spróbować, na razie gotowane z masełkiem i bułką tartą.
Ja niestety nie lubię długo gotować, nie mam czasu albo mi się nie chce. Lubię szybkie i proste potrawy, sęk w tym ze teraz muszą być zdrowsze niż zawsze. Z dań na szybko to polecam szpinak świeży (listki) - rzucamy na patelnię, dodajemy cebulki i czosnku, można odrobinę soli i pieprzu do smaku, a na końcu śmietana (tak było wcześniej, teraz przerzucę się na jogurt naturalny) - kilka minut i mamy pyszne gorące danie.

Ja cierpię z braku sushi :(
Za to mam niepohamowana ochotę na McDonalda , wstyd!!! Nie lubie i nie jem zwykle ale teraz nie umiem się oprzeć.
A poza tym, mam to szczęście ze nie muszę gotować :) mój stary to kocha więc oboje jesteśmy zadowoleni.
Dziś lekka zupa z fasolki szparagowej...

u nas to ja jestem szefem kuchni:-D uwielbiam gotować i wymyślać "swoje potrawy" w kuchni moge siedzieć cały dzień:tak:

muszę wypróbować tą kawę Anatol skoro ją tak zachwalacie :-)

panna.nikt, u nas też głównie gotuje mężu, on lubi ja nie za bardzo, więc jest git :-) z czynności kuchennych mogę zajmować się pieczeniem i wymyślaniem potraw, które mężowaty następnie wykona :-D

a szpinak uwielbiam, ja do takiego na patelnię dodaję jeszcze 1-2 plasterki sera żółtego, fajnie się skleja, pycha :) lubię też szpinak z fetą, ale teraz ban na to danie :(

vinga89 kawa Anatol - fajnie, ze mi o niej przypomniałaś, ja ją bardzo lubię a szczególnie tą z o smaku wanilii.
zgadzam się, wanilia jest genialna!
ja z dań szpinakowych to polecam pierś z kurczaka faszerowaną szpinakiem i serem typu feta :)

w kuchni ja rządzę ale to tylko dlatego, że męża całe dnie nie ma w domu.

reklama
Vinga poproszę o przepis na te pierś faszerowaną szpinakiem i fetą :)
Malinka jaki tam ban:-D, ja przepis chcę:-D bo brzmi pycha

Do góry