reklama
potworek.pl
Potworkowa Mama :)
Ja niestety musiałam zrobić przerwę :-( Ale od jutra wracam do diety, ewentualnie przedłużę o tydzień A przerwałam dlatego, że byłam wczoraj w szkole i poleciała mi krew z nosa i ogólnie słabo mi się zrobiło więc zjadłam drożdżówkę
Madziu, miło i tutaj Cię widzieć :-)
Jeżeli chodzi o przepisy to ostatnio spróbowałam gołąbków Mięsko mielone (jakieś chude, np. cielęce), posiekane pieczarki, zmieszać, zawinąć w liscie kapusty (oczywiście sparzone) i posmarować każdego koncentratem pomidorowym no i dusić aż zmiekną ;-) Pycha
Poza tym mój małż uwielbia inne danie - pierś kurczaka pokroić w kostkę, do tego pomidor, papryka, pieczarki wszystko w kostkę pokroić i dusić na patelni jakieś 15 minut. Do tego można kawałek kalafiorka i obiad pychota
Na przekąskę polecam np. serek wiejski o zmniejszonej zawartości tłuszczu, do którego można dodać albo pokrojonego pomidorka, albo pokrojoną rzodkiewkę.
Często robię też sałatkę - tuńczyk w sosie własnym, rzodkiewka, ogórek kwaszony,jajko, pomidor, sałata, można też paprykę i to wszystko oczywiście pokroić w kosteczkę i wymieszać razem. Też pyszotka
I polecam tę stronkę:
Dieta South Beach - forum dyskusyjne
Madziu, miło i tutaj Cię widzieć :-)
Jeżeli chodzi o przepisy to ostatnio spróbowałam gołąbków Mięsko mielone (jakieś chude, np. cielęce), posiekane pieczarki, zmieszać, zawinąć w liscie kapusty (oczywiście sparzone) i posmarować każdego koncentratem pomidorowym no i dusić aż zmiekną ;-) Pycha
Poza tym mój małż uwielbia inne danie - pierś kurczaka pokroić w kostkę, do tego pomidor, papryka, pieczarki wszystko w kostkę pokroić i dusić na patelni jakieś 15 minut. Do tego można kawałek kalafiorka i obiad pychota
Na przekąskę polecam np. serek wiejski o zmniejszonej zawartości tłuszczu, do którego można dodać albo pokrojonego pomidorka, albo pokrojoną rzodkiewkę.
Często robię też sałatkę - tuńczyk w sosie własnym, rzodkiewka, ogórek kwaszony,jajko, pomidor, sałata, można też paprykę i to wszystko oczywiście pokroić w kosteczkę i wymieszać razem. Też pyszotka
I polecam tę stronkę:
Dieta South Beach - forum dyskusyjne
no nie żartuj Martynaa;-)Jeżeli chodzi o przepisy to ostatnio spróbowałam gołąbków
Inna mnie link do tego foruma nie działa
Jak u Was koffanebo mnie mija 4 dzien i nie jest najgorzej tylko straaaaaaaaaaaaaasznie brakuje mi owoców. no masakra po prostuwaga pokazuje kilogram mniej, ale to pewnie efekt tego że przed śniadaniem się ważyłamprzede mną niezłe wyzwanie bo w następny piątek kończę etap I a w sobotę mamy chrzciny Szymonkaciężko będzie ale zawzięłam się
Jak u Was koffanebo mnie mija 4 dzien i nie jest najgorzej tylko straaaaaaaaaaaaaasznie brakuje mi owoców. no masakra po prostuwaga pokazuje kilogram mniej, ale to pewnie efekt tego że przed śniadaniem się ważyłamprzede mną niezłe wyzwanie bo w następny piątek kończę etap I a w sobotę mamy chrzciny Szymonkaciężko będzie ale zawzięłam się
potworek.pl
Ale Ty wredna jesteśno nie żartuj Martynaa;-)
Madziu, ja gdzieś na temat tej diety wyczytałam, że nawet jak "zgrzeszysz" nie warto przerywać, tylko puścić to w niepamięć i stosować dalej Oczywiście, nie mówię o tym, że codziennie zjesz kawałek pizzy i będziesz udawać że nic się nie stało
Mój małż właśnie stwierdził, że do kitu ta dieta, bo jego bratowa jakąś tam stosuje i w ciągu tygodnia schudła 4 kg Więc powiedziałam mu krótko - schudła 4, przytyje 8 kg Wiecie, ja sceptycznie podchodzę do tych wszystkich diet cud co to się szybko i sporo chudnie
Inna no dokładnie ja nie jestem zwolenniczką diet cud bo nie dość że wyniszczają organizm to jeszcze jojo murowane. Do SB przekonał mnie fakt, że oparta jest na prostych zasadach zdrowego żywienia a nie na niedoborach.
Ja czuję się już trochę lżej i przyzwycziłam się do posiłków skomponowanych w okreslony sposób i nawet nie odczuwam głodu. najgorsze jest dla mnie południe, jak jestem na spacerze z Szymkiem a śniadanie było o świcie. nie mam czego 'przegryźć' bo zwykle jabłko ze sobą brałam. no ale ju niedługo owocki będzie można wprowadzić
Martynka i będziesz kluseczek lanych mogła sobie zrobić;-)
Ja czuję się już trochę lżej i przyzwycziłam się do posiłków skomponowanych w okreslony sposób i nawet nie odczuwam głodu. najgorsze jest dla mnie południe, jak jestem na spacerze z Szymkiem a śniadanie było o świcie. nie mam czego 'przegryźć' bo zwykle jabłko ze sobą brałam. no ale ju niedługo owocki będzie można wprowadzić
potworek.pl
A żebyś wiedziała, że sobie zrobię i to z 15 jajekInna no dokładnie ja nie jestem zwolenniczką diet cud bo nie dość że wyniszczają organizm to jeszcze jojo murowane. Do SB przekonał mnie fakt, że oparta jest na prostych zasadach zdrowego żywienia a nie na niedoborach.
Co do przekąsek to może bierz ze sobą jogurt jakiś albo serek o obniżonej zawartości tłuszczu?? Albo ze 2 rzodkiewki?? ;-)
Dzisiaj nie chce mi się nic robić na obiad więc będzie tylko kalafior Nie mam siły stać przy garach i wysilać się na więcej.
kasiunia2700
Mama Kacperka
Dziewczyny zaczynam od jutra dietke ale mam jeszcze pare pytan mam nadzieje ze mi pomozecie.
Czy mozna jesc kapustke mloda taka podduszona z cebulka i troche kielbaski jakiejs chudej,
Czy moge ugotowac zupke kalafiorkowa oczywiscie bez ziemniakow i czy moze byc na piersi z kurczaka czy lepiej na bulionie.
I ostatnie pytanie czy mozna jesc pieczone udka oczywiscie bez skorki.Dajcie znac.
Czy mozna jesc kapustke mloda taka podduszona z cebulka i troche kielbaski jakiejs chudej,
Czy moge ugotowac zupke kalafiorkowa oczywiscie bez ziemniakow i czy moze byc na piersi z kurczaka czy lepiej na bulionie.
I ostatnie pytanie czy mozna jesc pieczone udka oczywiscie bez skorki.Dajcie znac.
reklama
Kasiunia wiesz co, myślę, że twórca tej diety nie znał realiów i rarytasów polskiej kuchni;-) i dlatego ciężko powiedzieć no ale tak na chłopski rozum:Dziewczyny zaczynam od jutra dietke ale mam jeszcze pare pytan mam nadzieje ze mi pomozecie.
-jeśli gotowana młoda kapusta to bez zasmażanej cebuli i kiełbasy
-zupa kalafiorowa jak najbardziej i chyba lepiej na piersi niż na kostce bulionowej bo zawsze mniej przetworzona i bez tak dużej ilości soli i konserwantów
-skrzydełka pieczone bez skórkino chyba tak choć pewnie zdrowsze byłyby grilowane, no ale nie wpadajmy w przesadę;-);-)