reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta odchudzająca starającej

reklama
Od wczoraj jestem na diecie proteinowej. Według testu będę na niej do połowy stycznia. Mam do zrzucenia 7kilo powinno się to udać już po niecałych 2 miesiącach. ;) Zobaczymy trzymajcie kciuki ;)

Dobry wieczór :)

Muszę sobie zrobić tą pastę;) Dzięki!!

Ja również dziękuję za przepis! Uwielbiam takie pasty, muszę ją wypróbować.
Wikula fajnie,że waga spada!

Od wczoraj jestem na diecie proteinowej. Według testu będę na niej do połowy stycznia. Mam do zrzucenia 7kilo powinno się to udać już po niecałych 2 miesiącach. ;) Zobaczymy trzymajcie kciuki ;)
Z nami dasz radę! 7 KG to nie tak dużo :)
Powodzenia!

Nawet nie wiecie jak się najadłam :)
Upiekłam "drożdżówki" z serem- rewelacja!

Loree- ja chcę przepis na drożdżówki z serkiem, ale bym sobie zjadła coś takiego:)) Proszę:))
A pasta wyszła rewelacyjna, wszystkim smakowała, myślałam,że zostanie mi na śniadanie, ale były to złudne nadzieje...

Jedziemy jutro na jeden dzień do mojej babci i niestety będę musiała zjeść niedietetyczny obiad, ciasto...ale nie mogę babci sprawić przykrości, ona pewnie naszykuje róznych pyszności... Będę się tym martwić jak wrócę do domu:)

Witam Kochane!!!!:-)
Mam pytanko: wczoraj zamroziłam sobie dynie pokrojona w kostkę - powiedzcie czy jak przejdę na warzywa, to moge zrobic sobie zupę z dyni? Tylko zamiast cukru dam slodzik, chude mleko , a kluski zrobie z jajka i maki kukurydzianej? A dżemu swojskiego z dyni - to nie bardzo mozna, prawda???;-)
Poza tym czytałam ze dynia ma duzo błonnika, fosforu, magnezu, żelaza i pomaga spalać tkankę tłuszczowa:tak::tak::tak:pestki, tez suszę, ale nie wiem tez czy można????

Dzień dobry!

Wikula jeden obiad nie zaszkodzi- babciom się nie odmawia :)
Zresztą babcie tak gotują,że trudno się oprzeć takim obiadkom.

Przepis na drożdżowki ukradłam z innego forum i lekko zmodyfikowałam:)

3 Jajka
4 łyżki otrąb ( 2 pszenne i 2 owsiane)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 opakowanie twarogu
1 łyżka mleka
cynamon i słodzik do smaku

Ubić białka z odrobiną soli. Dodać pół twarogu, otręby, jajka, słodzik ( ilość zależy od potrzeb- ja dałam 8 tabletek) i proszek do pieczenia.
Wymieszać i ciasto przelać do foremek na babeczki. Ja takich foremek nie mam, więc po prostu wyłozyłam ciasto na blachę. Wyszły płaskie jak placuszki, ale w smaku boskie! :)
Pieczemy 30 minut w 180 stopniach.

Po upieczeniu na bułeczki nakładamy :
pół twarogu wymieszanego z cynamonem, łyżką mleka i słodzika. Dodałam także trochę aromatu waniliowego,choć nie było go w przepisie.
Ilości zależą od Was. Można próbować twarożek i dosypywać czego nam brakuje :)

Smacznego!

reklama
Do góry