reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta odchudzająca starającej

reklama
dziewczyny a powiedzcie mi jakie porcje mam szykowac sobie bo nie znalazłam nic w tym temacie :(

teraz ci napiszę to, co w tej diecie jest najfajniesze- jesz ile chcesz!! nie musisz kontrolować ani ilości, ani czasu spożywanych posiłków!! oprócz dań, które od razu są zalecane na kilka razy- np. sernik dla samej siebie musisz mieć na 4 dni/razy. po prostu nie możesz w jeden dzień zjeść więcej niż 1/4. albo dania z mąką kukurydzianą. też jest ograniczona ilość- wszystko w przepisach. wszystkie te "podstawowe" artykuły możesz jeść w każdej ilości :tak: a otręby to maks 3 łyżki dziennie (2 łyżki owsianych i 1 łyżka pszennych). :-D

BUNIA- dziekuje-jet smaczne:tak:
SORBUS- to zalezy ile potrzebujesz jesc-to jest taka dieta gdzie nie chodzi sie glodnym-jesz kiedy chcesz i ile chcesz ale tylko produkty z listy.ja nie wiem co to glod;-)i proponuje jesc powli-grysc dokladnie.
pic 1,5 l wody niegazowanej i oprocz tego herbata ,kawa,herb.zielna do woli:tak:

no t jestem najedzona,teraz kawa i za godzine jade po Domisia:)):-)

- czyli tak moge jeść posiłków ile chce tak ??
- moge łączyć np drób z jajkami czy smietaną ?? ?? wiem brzmi paskudnie ale chodzi mi o zasade
- czy kawe z mlekiem moge pić ??
- i co oznacza proteinowy czwartek bo mam z tego zrezygnowac

czy te otręby sa musowe ?? z czym to jecie mozna np z jakims jogurtem ??

kurcze strasznie skomplikowane te posiłki - co ja w pracy moge jesć ???

Ostatnia edycja:
możesz pić kawę z mlekiem, ale odtłuszczonym (nie wiem czy może być, ale jest mleczko do kawy light z magnezem)
możesz dowolnie łączyć dozwolone produkty
a proteinowy czwartek to dzień w ostatniej fazie dietki- kiedy już można jeść normalnie, bez diety, robi się jeden dzień proteinowy, czyli oparty na zasadach I fazy. i tak do końca życia, żeby utrzymać wagę. ciebie to nie dotyczy bo masz inne zasady dietki, więc możesz to zlać ;-)

mleko też moge tłuste bo pisało ze nabiał odtłuszczony mam zastąpić tłustym

tylko pliss podajcie mi jakies proste przepisy ja nie mam kiedy gotowac zbytnio :(

no to macie teraz co chciałayście 100 pytan do ....:-D:-D:-D

sorbus- SMIETANY NIE WOLNO;-)a poza tym tak jak pisala Bunia:tak:ja pije kawe z 1,5 % mlakiem-przeczytalam w ksiazce,ze mozna stosowac produkty(sporadycznie) do 4% tluszczu.

czwartek narazie sobie odpusc
a otreby sa smaczne-ja je dodaje do jogurtu,do placuszkow otrebowych i do placuszkow z tunczykiem a wczoraj obtoczylam w nich piers z kurczaka-pyszna panierka:tak::-):-)

kochana z nami nie zginiesz:tak:

acha- no chyba że tak ;-)
sorbuś- masz pliki z przepisami też :-) no a pozatym - użyj wyobraźni!! ja jak narazie głównie na niej się opieram ;-)

reklama
Cze dziewczyny!
Ale mnie przeziebienie rozklada... Nie moge sie skupic, aby wszystko przeczytac...:no:

A dzisiaj tez na obiad rybka, a na kolacje chyba te placuszki z tunczyka - w koncu piatek;-) Tylko gdyby ktoras jeszcze raz wkleila przepis na nie to bylabym wdzieczna, bo moj notes z przepisami pozyczylam...

Do góry