reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta odchudzająca starającej

Cześć dziewczyny! A ja mam miłą niespodziankę;-) Wczoraj się nie ważyłam. Dziś rano weszłam na wagę i pokazała 83,5!!!!! Wow! Już zmieniłam suwaczek:-) Czyli łącznie zgubiłam już 5,2 kg!!! Ależ to potrafi dodać sił i uśmiechu;-)
Zaraz zmykam na spacerek z córcią. Każda nasza wyprawa to przecież też tylko na korzyść;-)
Yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyhhhh, właśnie zobaczyłam, że moja Maja pierwszy raz sama wstała bez żadnego podparcia!!! Ależ jestem z niej dumna!!!:-)

A pogoda u nas jak u Mamy, słoneczko pięknie świeci, ale czy wieje to się okaże jak się wyłonimy z naszej chałupy;-)

A co do grzeszków to eeeeeeeeeee tam;-) Raz nie zawsze;-)

Bafinka- gratulacje!!!:-)

Maćku- ależ się naśmiałam z Twojego posta i z tych malutkich literek:-)

U mnie dziś równe 3 tygodnie na diecie;-) Ciekawe ile będę miała mniej na miesiąc;-)

Pozdrawiam i ściskam!!!

reklama
Cześć dziewczyny! A ja mam miłą niespodziankę;-) Wczoraj się nie ważyłam. Dziś rano weszłam na wagę i pokazała 83,5!!!!! Wow! Już zmieniłam suwaczek:-) Czyli łącznie zgubiłam już 5,2 kg!!! Ależ to potrafi dodać sił i uśmiechu;-)
Zaraz zmykam na spacerek z córcią. Każda nasza wyprawa to przecież też tylko na korzyść;-)
Yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyhhhh, właśnie zobaczyłam, że moja Maja pierwszy raz sama wstała bez żadnego podparcia!!! Ależ jestem z niej dumna!!!:-)

A pogoda u nas jak u Mamy, słoneczko pięknie świeci, ale czy wieje to się okaże jak się wyłonimy z naszej chałupy;-)

A co do grzeszków to eeeeeeeeeee tam;-) Raz nie zawsze;-)

Bafinka- gratulacje!!!:-)

U mnie dziś równe 3 tygodnie na diecie;-) Ciekawe ile będę miała mniej na miesiąc;-)

Pozdrawiam i ściskam!!!

kochana ja również gratuluje i też nie mogę się już doczekać jak będzie wyglądać moja waga za m-c na pewno z przodu będzie 6.. ale jestem szczęśliwa:)

witam się i ja:) a ja się pochwale że już tydz nie zgrzeszyłam wczoraj zamiast popcornu wypiłam hektolitry wody żeby czymś się zająć ni i są rezultaty:) weszłam na wagę i w ciągu ostatniego tyg spadło mi 1,5 kg!!:):):)

u mnie pogoda ładna dzień zaczełam od przepysznej owsianki i humorek jest super:)

oj popcorn to ja uwielbiam i nie mogę mieć go w domu, bo zjem kazdą niemalże ilość, więc podziwiam za mocną siłę woli!!
Jak robicie tą owisiankę?? Nie skopiowałam sobie tego przepisiku a nie pamiętam jak dawno temu był podawany i szukanie zjamie mi full czasu...

Witam się, na chwileczkę tylko bo już późno.
Widzę same grzeszki u was, ale co tam u mnie dziś także, zjadłam kawałek marcepana mężowi a później pół bułki z mięskiem :D

Za to chwalę się, spadeczek u mnie na 53, czyli 0,6 spadło :)

Wikula, super że waga Ci w zasadzie do góry nie poleciała i życzę byś szybko te 2 kg zgubiła :)

Bardzo ładny spadek!!! Myślę, że 2k powinna stracić w mniej więcej 2tyg, zobaczymy...

Boozqowa - super wynik, naprawdę!! A spacerek zawsze jest dobry. Teraz jak mnie nie było, to właśnie nie miałam auta i wszędzie chodizłam na piechotkę, co było w sumie dobre, ale teraz wróciłam do siebie i do mojego aytka, więc skończy się chodzenie...

Mama - każdy z nas ma jakąś niezwykle kuszącą rzecz, ale co tam raz czasem wolno, a jeszcze jak można później to z mężem zrzucać to sama przyjemność, heheh. Ja dzisiaj bedę zrzucać kilogramy w mniej przyjemny sposób - czekają mnie wielkiem porządki (mąż był sam w domu przez 10dni, więc wyobraźcie sobie jak tutaj wygląda...), ale w sumie lubię patrzeć na efekt końcowy:))

Dzisiaj na śniadanko zjadłam sobie jajeczniczkę z serkiem grani, mniam, mniam
musze poszukać w zamrażarce jakiegoś kuraka, bo jak nic nie ma to musze się wybrać do sklepu....
Musze tylko coś na jutro wymyślić, bo umówiłam się z koleżanką w porze obiadowej i zawsze wtedy chodizmy na jakieś jedzonko, a ja chciałam teraz trzy dni być na uderzeniówce, a potem wrócić na mojego systemu 1/1 albo 3/3. W knajpie to raczej ciężko zamówić samo mięso, zawsze brałam sałatkę z kurczakiem albo coś w tym stylu i teraz nie wiem co mam zrobić???

witam się i ja:) a ja się pochwale że już tydz nie zgrzeszyłam wczoraj zamiast popcornu wypiłam hektolitry wody żeby czymś się zająć ni i są rezultaty:) weszłam na wagę i w ciągu ostatniego tyg spadło mi 1,5 kg!!:):):)

u mnie pogoda ładna dzień zaczełam od przepysznej owsianki i humorek jest super:)
BAFINKA- no!!!!!!!super i gratki!!!:tak: cudnie zaczal sie tydzien ;-)i masz racje owsianka jest przepyszna ja sobie sypie troche cynamonu to juz wogole niebo w gębie jak dla mnie bo ja uwielbiam cynamon:tak:i tez dzis mialam takie sniadanko jak Ty:tak:

BOOZQOWA- Tobie rowniez gratuluje-piekne mamy suwaczki:tak:ja nie moge sie doczekac az zobacze 61 taką wage mialam jeszcze w styczniu przed kuracja hormonami-jak dojde do tej wagi to bedzie rewelka,ale cel to 59;-)

UKOCHAJ MAJE- ZDOLNIACHA!!!!

LOREE- GDZIE JESTEŚ KOCHANA!!!!?????????

wikula- OWSIANKA:
1,5 szklanki mleka
0,5 plaskiej lyzeczki slodzika,
3 lyzki otrebow(1 pszenn.i 2 owsianych choc ja daje same owsiane)
i ja szczypty 2 daje cynamonu

na wolnym ogniu gotujesz az zgestnieje.
pyyyyyyycha!!

mam nadzieje,z cos znajdziesz na miescie do zjedzenia zeby bylo dobrze,przyjemnosci z kumpela:))
i domyslam sie jak moze wygladac chata po 10 dniach:))

Musze tylko coś na jutro wymyślić, bo umówiłam się z koleżanką w porze obiadowej i zawsze wtedy chodizmy na jakieś jedzonko, a ja chciałam teraz trzy dni być na uderzeniówce, a potem wrócić na mojego systemu 1/1 albo 3/3. W knajpie to raczej ciężko zamówić samo mięso, zawsze brałam sałatkę z kurczakiem albo coś w tym stylu i teraz nie wiem co mam zrobić???
Witam!:-)
Serdecznie gratuluje spadeczkow wszystkim i kazdej z osobna:tak:
Ja sie zwaze jutro, choc mam zle przeczucia...:baffled: Ale i tak juz jestem zadowowlona z wygladu i sie nawet zaczelam zastanawiac, czy nie przejsc na III faze. Bo chwilami wymiekam:zawstydzona/y:

Przez wczorajsze obzarstwo i sobotnie winko planuje zrobic sobie 2-3 dni samych proteinek...:tak:

MAĆKU- pewnie,jesli taka waga Cie satysfakcjonuje to zacznij faze III :))

JA wlasnie bede wcinac 4 palki z kurczaka i salatke z jajkiem,twarogiem,ogorkiem konserwowym,pomidorem,szczypiorkiem i majonezem( urzylam hellmanna lekki ma w 15ml czyli tyle ile urzylam 0,1 bialka ,1,5 g weglowod. i 4g tluszczu wiec mysle ,ze jest si )

reklama
Dziewczyny gratuluje wszystkim spadeczku wagi!! Oby tak dalej!!

Z tą owsianką to Mama, za dużo mleka.. mleko ma dużo węgli, więc go jak najmniej, ja bym polecała bardziej max 1 szklankę, sama robię z jeszcze mniejszej ilości, bo od większej niestety waga mi się zatrzymuje :(

Jak dziś dobrze pójdzie, zrobie na obiadek gołąbki, ale mam już mega smaka na nie :D

Do góry