reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych Maluszków

reklama
Dzieki za info o rybie ;-) MAKRO mi sie wydaje, ze Twoj nie je owocow, bo uwierz mi te nasze polskie sloiczkowe owoce sa srednio smaczne, marchewka zreszta tez... Hiszpanskie owoce, dojrzewajace w pelnym sloncu maja inny smak ... sa bardzo slodkie :-) I pewnie smaczniejsze dla dziecka... Teraz mam porownanie.
A moze twoj po prostu gustuje w warzywach, albo miesie ??? U nas mieso srednio idzie, no chyba ze czuc w daniu mocno marchew.

Dlatego ja w Polsce kupuje najczęściej tylko Hiszpańska mandarynkę i pomarańczkę. ;-) Grecka jest jednak ciut gorsza....:tak:

Rany!!!:szok::szok::szok:
Ty jesteś pewna że Twój syn urodził się 6 miesięcy temu:-D:-D:-D:-D To chyba rzadka sprawa mieć tyle ząbków w tym wieku. :confused::baffled::-)

To pewnie dlatego my nie mamy jeszcze zabkow!!!! Monopolista zabkowy znalazl sie na lipcowkach :-D:-D:-D:-D
U leny juz dlugo w buzi pod warstwa dziasla widac biel... ale jeszcze nic sie nie przebilo ;-)

IWONKO - oj kochana to tu byscie mieli raj owocowy... :tak::tak:

Rany!!!:szok::szok::szok:
Ty jesteś pewna że Twój syn urodził się 6 miesięcy temu:-D:-D:-D:-D To chyba rzadka sprawa mieć tyle ząbków w tym wieku. :confused::baffled::-)

ha ha ha :-D:-D:-D:-D:-D
uśmiałam sie :-)

dzis zrobiłam malemu własno robiony kisiel z soku malinowego ale zajadal skubany :-):-)
slyszalam jeszcze o takim wlasno robionym busyniu na żółtku ale nie moge znaleść przepisu moze ktoras z was zna

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Budyń mleczny po 7 miesiącu
Składniki
180 ml mleka modyfikowanego
żółtko
8 gr maki ziemniaczanej

Sposób przyrządzenia
Mleko wymieszaj z żółtkiem i mąką, zagotuj cały czas mieszając.
Można dodać owoce np. jagody, borówki, maliny (przetarte prze sitko), starte jabłuszko albo namoczone i zmiksowane suszone morele lub śliwki.

Składniki:
20g mieszanki mlecznej
100ml wody
łyżeczka maki ziemniaczanej
½ żółtka

Sposób przyrządzenia
W garnuszku zagotuj wodę. Wodę ostudź, odlej 50 ml do szklanki, w pozostałej wodzie rozrób mieszankę mleczną. W wodzie odlanej do szklanki rozmieszaj mąkę ziemniaczaną i żółtko i doleją ją do garnuszka z mieszanką. Całość zagotuj cały czas mieszając.
Podaj po ostudzeniu.
Można dodać przetarte owoce.

Budyń z żółtkiem

Składniki:
- 100 ml wody mineralnej
- ok. 4 miarek mleka modyfikowanego następnego
- żółtko
- czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej
- deser owocowy odpowiedni do wieku niemowlęcia

Sposób przyrządzania:

Ilość miarek mleka dopasuj do 100ml wody wg przepisu na opakowaniu mleka. Wsyp odmierzony proszek mleczny do 50ml wody o temp. podanej na opakowaniu mleka. Gdy płyn będzie już zimny, starannie rozprowadź w nim mąkę ziemniaczaną. Pozostałe 50 ml wody wymieszaj z żółtkiem i zagotuj. Na wrzący płyn wlej mleko z mąką i energicznie mieszaj aż całość zgęstnieje. Do powstałego budyniu dodaj deserek owocowy i starannie wymieszaj. Podawaj na ciepło.

reklama
Do góry