reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych Maluszków

Ja też będę musiała pokupować słoiczki z mięskiem :tak:

We wtorek i środę młody jadł szpinak z ziemniakiem. W ulotce Hipp'a było napisane, że działa rozluźniająco - u nas było wręcz przeciwnie, a mianowicie kupa twarda. Nawet po samej marchewce było lepiej niż po tym szpinaku. Następnego dnia dałam mu zupkę z kaszką manną, coby wreszcie ten gluten mu wprowadzić, ale kupa była zielonkawa i teraz nei wiem czy to jeszcze po tym szpinaku :confused2:
przedwczoraj i wczoraj dostał dynie z ziemniakiem więc myślę, że się wszystko unormuje i będziemy kontynuować ekspozycję na gluten.
Dobrze, że to mięsko wprowadzamy, bo gluten wynalazłam tylko w słoikach z mięsem. A ugotowanie 1 łyżeczki kaszki mannej graniczy z cudem!

Czy znalazłyście może jakieś błyskawiczne kaszki z glutenem ale bez mleka i bez dodatkowego smaku? bo ja już przeszukałam TESCO i Carrfour'a w poszukiwaniu czegoś, do czego dodam tylko gorącej wody i będzie gotowe do zjedzenia, ale nie będzie to kaszka kukurydziana ani ryżowa. Jeżeli tak to z jakiej firmy??

reklama
Mój mały tez jadł ziemniaki ze szpinakiem i byloo tak samo kupa twarda, do tego zielona,ale zjadł cały słoik smakowało mu o dziwo.Z miesem też jadł słoiczek w wlasciwie 2 lyzki puree jarzynowe z indykiem i kupa byla zbita ale nie twarda.

nie mam pojecia,ale inaczej nie sprawdzisz jak nie podasz drugi raz tego specjału:-D,tylko poczekaj aż krostki zejdą, i wtedy bedziesz miała pewnosć

ostatnio Oskarowi wprowadzilam dynie z ziemniakami i chyba po tym wyskoczylo mu pare krostek na pupie czy to moze świadczyc o tym ze nie toleruje tego? glupie pytanie ale to moje 1 dziecko i w tym temacie zielona jestem
u nas po dyni nie było żadnych krostek, a ponadto mala zajadala się tym aż jej się uszy trzęsły, ja tego spróbowałam i :szok: dla mnie ochyda a mała bardziej to lubi niż jabłuszka:-):-):-)

Ja też będę musiała pokupować słoiczki z mięskiem :tak:

przedwczoraj i wczoraj dostał dynie z ziemniakiem więc myślę, że się wszystko unormuje i będziemy kontynuować ekspozycję na gluten.
Dobrze, że to mięsko wprowadzamy, bo gluten wynalazłam tylko w słoikach z mięsem. A ugotowanie 1 łyżeczki kaszki mannej graniczy z cudem!

dziewczyny doradzcie czy jest sens podawac gluten jesli sa w sloiczkach np. w bobovicie w warzywach kurczaku i kaszy pszennej
???

Daisy w takim przypadku nie musisz go dodatkowo dodawać. Ja poprostu szukałam dań bez mięska ale z glutenem, no ale takich nie znalazłam, dlatego dodawałam zwykłą kaszkę manną.

Muszę męża wsłać po jagnięcinkę z kaszką jaglaną. Pamiętam, że Tomcio się tym zajadał :tak:

A mi dzis mama przyniosla indyka musze go teraz poporcjowac i bede podawac tylko musze pomyslec jak to zrobic bo u mnie z gotowaniem to różnie bywa :( i wydaje mi sie ze poczekam jeszcze do 5 miesiaca aby podac Adulce miesko:-):-):-)

ja tez poczekam do 5 miesiaca z mieskiem.
Mari ostatnio jadla jagody z jablkiem, kupka ciemnozielona:eek: i troszke gesciejsza. Alez jej smakowaly:tak:

reklama
My już podajemy mięsko, ale u nas to już czas na to. Moja Niunia je 3 posiłki dziennie, m.in kaszkę z bobovity, czyli skaza nam minęła, czasami coś tam na buzce się pojawi, ale smarujemy i jest ok :tak::tak:

Do góry