reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych Maluszków

reklama
dziewczyny czy wy dajecie jedzonko ze sloiczka zawsze po butli ? ile czasu po karmieniu mieszanka?

wczesniej pisalam ze mala chyba nie jest gotowa na jedzonko bo wszystko wypycha, tzn wczesniej jadla marcheweczke ktora jej smakowala i teraz jadla jagody z jablkiem i tez sie zajadala, czyli wychodzi na to ze wypluwa to wszystko co jej nie smakuje czyli 80% tego co jej podaje:-pale bede wracac do tego co nie lubi i moze sie przekona po ktoryms razie. A juz myslalam ze nie wie jak jesc z lyzeczki i jak cofac jedzonko do buzi ale wczoraj pokazala co potrafi:tak:

Ja daje sloiczki zawsze przed cycem jak maly jest glodny, inaczej to by chyba nawet nie sprobowal :-) Tylko moje dziecie to zazwyczaj najwyzej 1/3 sloiczka 'zje' z czego wiekszosc i tak jest wyplute :-)

a moj Filip dziś pierwszy razj zjadł jagody z jabłuszkiem, ale mu smakowało, mniam Jakby mogl to by cały sloiczdek zjadł,ale dałam mu tylko pól, bo nie sie bałam
Ja małęmu daję obiadek, i tak go zapycha, ze mleczko dopiero po dwóch, trzech godzinkach je. My rano pijemy mleczko kolo 9 potem ok 13 albo jabłuszko, albo cos , potem kolo 15 obiadek, potem 17-18 mleczko, 20 mleczko i 24 mkleczko i do 9 rano trzyma:laugh2:

Dziewczyny ile Wasze maluchy zjadaja ze sloiczka? :eek:

Moj Igor zjada caaaly sloiczek, jkabym mu dala to pewnie drugi tez by pochlonal. :-D

Po takim jedzeniu, tzn innym niz mleko nie wytrzymuje 3 godz. Glodny jest po 2h. Obejetnie czy to kaszka, czy obiadek.

Jsk dostaje wlasnorobne to zjdada troszke wiecej. I nie wiem... czy go nie przekarmiam?? :no:

Czy ktoras tez ma takiego glodomora? :rofl2:

Dziewczyny ile Wasze maluchy zjadaja ze sloiczka? :eek:

Moj Igor zjada caaaly sloiczek, jkabym mu dala to pewnie drugi tez by pochlonal. :-D

Po takim jedzeniu, tzn innym niz mleko nie wytrzymuje 3 godz. Glodny jest po 2h. Obejetnie czy to kaszka, czy obiadek.

Jsk dostaje wlasnorobne to zjdada troszke wiecej. I nie wiem... czy go nie przekarmiam?? :no:

Czy ktoras tez ma takiego glodomora? :rofl2:
Dziula mój też zje słoiczek i jeszcz by mogł zjeść z chęcią, a jak mu gotuję to nie wiem ile, czasem nawet dwa ziemniczki i pół marcheeweczki potrafi zjeść, tez potem po ok 2-3 godzinach wypiaj 180 mleczka, wiec chyba ok

reklama
kurcze jak wy dajecie przed mleczkiem to moze dlatego moja mala nie zje az tak duzo bo zawsze daje jej sloiczek po mleczku tak kolo godz po. Sama nie wiem, moze powinnam tez dac na glodnego jak przychodzi czas na karmienie mleczkiem to dac sloiczek:eek: i pozwalacie zjesc z calego sloiczka? bo ja ciagle jej wydzielam po 5-7 lyzeczek, moze powinnam juz pozwolic zjesc wiecej?
u was tez sa kupki ciemnozielone po czyms nowym?

Do góry