reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

magdzik_w nie musisz dziękować za ten wspaniały pomysł ;-)Ja parę dni temu nawet dolałam herbatki która mi została z dnia i kaszka też została zjedzona. Mimo że ta moja pani pediatra nie za mądra to w tej kwestii miała rację. Także niech Julka jutro też ze smakiem zje kaszkę.

Moje dziecię dzisiaj będzie jadło " Domowe ragout z indykiem " w składzie tego jest : marchew,ziemniaki,pomidor ,woda,mięso z indyka,ryż,por,seler,olej sojowy,pietruszka.
A z tymi kawałkami w słoiczkach to nie jest tak źle . W tamtym tyg. Adaś jadł rosołek i bez problemu to zjadł.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny a ten kisiel dawalyscie lyzeczka czy w butli? Kisiel mam traktowac jako posilek zamiast deserku??

Ja dawałam łyżeczką i lekarka kazała mi to traktować jako posiłek np zamiast deserku.Pamiętaj Andula że tam w przepisie jest stanowczo za dużo mąki ja na 150ml daje łyżeczkę małą

czasem jak robie 170 ml to też daje łyżeczkę,kiedyś zrobiłam jak w przepisie i był potwornie gęsty

A może z tą mąką to zależy od producenta, ba ja daję 1 łyżeczkę na 100 ml soku i jest naprawdę fajny kisielek - niezbyt gęsty, ale też nie za rzadki:tak: Ja daję kisiel jako deser, czyli w okolicach godziny 16. Podaję łyżeczką. Z resztą wszystko oprócz picia podaję łyżeczką.

Kurka, u mnie od paru dni cyrki przy śniadaniu....nie wiem co jej sie stało z tym jedzeniem, caly dzień je ok tylko to śniadanie....dawałam wczesniej jej sinlac, kleik kukurydziany z derserkiem i było ok, zjadała naprawdę sporo. A od soboty koszmar, po paru łyzeczkach czegokolwiek jest płacz, łzy w oczach, a jak podaje łyżeczke to sie trzęsie i otwiera dzioba, tylko jedzenie znajdzie sie w buzi i jest krzywienie sie i płacz.....nie kumam, pomyślałam że moze za sycące lub gęste daje to śniadanie i dzis był sam deserek i to samo...:wściekła/y::wściekła/y::no: szlag mnie trafia:wściekła/y::wściekła/y: myślałam że może za wczesnie jej daje śniadanie, ale jeszcze tydzień temu po 09:00 juz było marudzenie i jadła tak 09:15-09:30...a teraz jej daje około 10:00. wczesniej pije butle mleka 150 ml około 05:00 - 06:00 rano - to ma około 5,6 godz przerwy.....
jutro próba z kisielem....może to jej podpasuje.
a może mleka jej nie dawać tak rano tylko wodę i dopiero śniadanie około 09:00??? tylko wtedy będzie jadła 4 posiłki na cały dzień a to chyba za mało:confused::baffled:

Pabla - a może to po prostu gorszy okres??? Może te sławetne zęby? Przecież jak byłaby bardzo głodna, to na pewno by zjadła:tak::tak::tak: Wydaje mi się, że trzeba próbować - dokładnie tak jak robisz. Może trochę przesunąć porę, może dać rano trochę mniej mleczka??? Na pewno wszystko się unormuje:-)

Hej:))
Z moim Igorkiem było to samo, pluł wszystkim, kaszka była be, mleko be:)) wogule butelki nie uzywałam od 4 miesiaca tylko łyzeczką karmiliśmy się, ale jak nie chciał jeść to na siłę też nie przymuszałam mu:)) po pewnym czasie się to zmieniło i wszystko wruciło do normy:)) dziś ma 2 latka i 10 miesięćy a i apetyt a i owsze,:)) pozdrawiamy Was mamy:))
menubar.png
» Zobacz nowe suwaczki: ślubne i dziecięce
200603084962001233135519.png

reklama
Kochana wydaje się, ze to może żąbki Twojej niuni będą szły :-) dziąsełka bolą i dlatego mała nie ma apetytu:))

20051231310117001233135890.png

Do góry