reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

reklama
Renia ja również podałam kaszki bez konsultacji z lekarzem i wszystko jest dobrze:-) kaszki na wodzie są z Bobovity bo ja z początku takie robiłam;-) teraz wolę kaszki z Nestle bo według mnie są bardziej apetyczne i ładnie pachną:-p

My mamy kaszkę ryżowa z bananami Nestle, ja robie na swoim mleku, ale nie taka gęstą jak na opakowaniu. Wlewam mleko (moje) do butelki, podgrzewam w garnuszku, wsypuje pomału kaszkę i rozstrzepujue taka trzepaczka jak do jajek tylko taką malutka do ma która wchodzi do butelki, wychodzi idealnie, tylko Kuba nie przepada za tym i wcale dłużej nie śpi:dry:
Wczoraj zrobiłam małemu sama deserek jabłko banan wedlug przepisu surv:tak:wyszło pyszne, 2 słoiczkli zamroziłam mam nadzieje ze beda dobre bo za tydzień mam studia:-(

Renia, ja robię kleik ryżowy na wodzie - a nie tak jak na opakowaniu na mleku i dodaje owoce ze słoiczka. Wchodzi wzorowo ;-)

Jedlismy dzisiaj nowy deserek słoiczkowy z glutenem :szok:, Kubus wcinała aż miło (mino przeziębienia:tak:), jabłko&brzoskwinia&biszkopty aż 140 kalorii ;-), ale to dobrze dla chudego :tak:
A jakiej firmy jest ten deserek?

Moja dzisiaj wciela 2,5 sloiczki zupki z kurczakiem. Dalam to jej o 16 i teraz, czyli o 20, powinna wypic mleko, jednak juz smacznie spi.

Nie wiem co sie z nia dzieje poniewaz nie chce jesc deserkow maminej roboty. Dwa dni temu dalam jej banana, ktorego chetnie wziela do buzi, nawet polknela ale natychmiast otworzyla buzie i zwymiotowala. To samo jest z jablkami, biszkoptami (namoczonymi w mleku) i ostatnio nawet kaszka. Nie wiem co sie z nia dzieje:confused:.
Bez problemu je zupki mojej roboty i sklepowe deserki.

dziewczynki dziękuję za podpowiedzi
jutro obskoczę reala :-)
kicrym no ja właśnie nie chcę odciągać mleczka tylko kaszkę z wodą chcę podawać jako 2gie śniadanie;-) a tym samym zyskam więcej czasu dla siebie bo taką kaszką (oczywiście jak przyjmie) to i mąż nakarmi więc ja będę korzystała z chwili wolności:-D:-D:-D

reklama
Dziwne jest to, ze mala majac 4 miesiace zajadala sie domowymi jabluszkam. Teraz nimi gardzi. Coz, nie bede jej zmuszala do tych jablek i bananow, dobrze, ze chociaz sklepowe deserki jej podchodza.

Do góry