reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

jesli o śliwki chodzi to trzebaby sprawdzić jak są suszone bo niektóre to podobno gazem jakimś (jakiś program mi przemknął na ten temat w myśli) i te raczej nie są zdrowe. Także jakiś sklep ze zdrową żywnością. Proponuję zalać gorącą wodą i wymoczyć, potem tą wodę odlać, dać nową i dopiero ugotować jak surv pisze fest:-):-):-)

reklama
A ja jakaś na razie wygodna jestem i nie chce mi się gotować, aczkowliek przez to nie czuję się spelnonia matką:-( Natomiast zastanawiam sie czy mała nie za malo je??Bo zjada pół słoiczka zupki i zaciska ustka??

A my wg zaleceń Liwus zakupiliśmy dzisiaj butelkę lovi z łyżeczką, z nadzieją, ze może kaszka nam posmakuje, i oczywiści parę łyżeczek tatuś dał do buzi (a jeszcze więcej wylal, bo instrukcji obslugi nie przeczytał hehe) wczoraj dałam ze smoczkiem i też nie chciała... :-(
Powiedzcie mi dziewczyny czy dobrą kaszkę kupiłam jako pierwsza do skosztowania - Bebilon mleczno-ryżowa z delikatna wanilią???

Tosika - moja do tej pory kaszek nie chce, ani łyżeczką ani z butli. Mam zamiar spróbować jak młoda skończy 7 cy..
co do słoiczka - moja czasem też po połowie sloiczka już nie chce, ale muszę dać jej wtedy mleko....

u nas są dni, że Antoś zje cały słoiczek a nieraz połowę - wszystko zależy do humoru:-) my w najbliższym czasie pożegnamy cycusia:-( trochę mi smutno, ale Mały wcale się go nie domaga, a i cycusie też sobie dały spokój bo nie widzę żadnego strajku w postaci zastoju:eek: wczoraj w nocy obudził się na cyca, wypił a po godz znowu był głodny, jak dałam butle to spał po tym 4 godz:happy2: pocieszam się tylko, że planowałam karmić najpierw miesiąc, potem dwa a jakoś dotrwałam do 6 miesięcy - dobre i to:tak:

Ja obiecałam sobie, że jeszcze do końca tego tygodnia karmię rano, wieczorem i raz w środku dnia, a od przyszłego poniedziałku żegnamy się z popołudniowym cycuchem. Jak wrócę do pracy, to raz będę w domu rano, a raz popołudniu - ni w 5 ni w 12:-) Dlatego też muszę cycusie doprowadzić do porządku - mam na to jeszcze jakieś 4 tygodnie. Powinno dać radę. A Jula cycucha kooooooooooocha:cool2::cool2::cool2: Powiem Wam, że tak naprawdę karmienie sprawia mi ogromna przyjemność właśnie teraz. Nie jestem uwiązana, karmię 3 razy na dobę i to jest super. Po prostu to lubię, a i Julcia nie gardzi. Wcześniej nie było to dla mnie takie urokliwe, a teraz jest;-)

suszone śliwiki z gerbera widziałam w słoiczkach:tak:
Kicrym- te sliwki gerbera sa suuuper, jak bylysmy w PL to Zainab je codziennie jadla, nie musze dodawac z jaka latwoscia i czestotliwoscia robila kupy!
Moja mama przyjezdza do mnie za 3 tyg. i ma wnuczce przywiezc zapasik gerberowskich sliweczek.

Moja rowniez kaszek nie je bo nie lubi, jedynie zageszczam kaszka mleko, ktore mala pije na noc. O jedzeniu kaszki lyzeczka nie ma mowy.

Śliwki Gerbera są super:-):-):-) Problem w tym, że wywiało je ostatnim czasy z hipermarketów. Nie wiem o co chodzi. Byłam już w kilku miejscach i śliwek ni chu chu:no: Jutro ciąg dalszy polowania:tak:

reklama
Bedac w PL, zakupy dla malej robilam w Tesco, ale tam wlasnie tych sliwek nie bylo. Kupowalam je w markecie A&K (nie wiem czy sa one w calej Polsce, czy tylko w moim miescie).

Do góry