reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

U nas wczoraj pierwszy raz był obiadek z mieskiem, mały wsunął wszystko:tak:
no i kaszka nanoc na moim mleku ale mały i tak sie obudził:dry:
ja narazie sama nie gotuje jak maly zacznie regularnie jesc takie zupki to zaczne gotowac,
dziweczyny wczewsniej pisałyscie ze robicie wiecej zupki i zamrazacie,a dajecie to ejdzonko do jakis specjalnych pojemników? czy w czym to mrozicie?

reklama
tosika ja zakupiłam zupkę z kaszką manną gerbera w Auchan
owszem jest tylko jedna jaką znalazłam - jarzynowa z kurczaczkiem i kaszką i od 6gomiesiąca
ale Tymko je kurczaczka więc takową mu podaję
a z hippa jest rosołek z kaszką manną - też juz szamał;-)

Pabla Ty pytałaś o biszkopty, otóż ja mu daje zwykłe LU petitki, ale przyznam szczerze, że dziś pierwszy raz przeczytałam skład i omal zawału nie dostałam:szok::zawstydzona/y: w składzie są śladowe ilości orzechów arachidowych i innych, oczywiście sól, cukier itp. najlepsze jest to, że mają pozytywną opinie IMiD, ale to chyba tyczy się nieco starszych dzieci:tak: no cóż, teraz to już i tak nie ma znaczenia bo Mały pałaszuje już drugie opakowanie:zawstydzona/y: co prawda nie je tego dużo bo 1 góra 2 dziennie, ale i tak jestem zła na siebie za moją głupotę:wściekła/y:
co do chrupek kukurydzianych to daje mu takie zwykłe długie, które skład mają w miarę do przyjęcia z tym i są bezglutenowe:sorry2:

Kicrym, ja mrożę w słoiczkach po gotowych obiadkach. Florka na razie więcej niż słoiczek nie zjada, więc mam akurat idealnie poporcjowane. Gotuję około litr zupy jednorazowo, więc mam tym sposobem porcję na cały tydzień.

Ja narazie daje tylko chrupki kukurydziane,ale trzeba go z tym ostro pilnowac,bo maly cwaniak potrafi sobie dosc duzy kawalek odgrysc i sie dlawi.
Co do zupek to ja nie mroze.Gotuje tak na 2 gora 3 razy,a dwa dni w lodowce spokojnie zupka postoi.Niby to wygodniej ugotowac wiecej i zamrozic,ale az tak duzo roboty przy takiej zupce nie ma,wiec sie spokojnie wyrabiam,a w razie czego daje ze sloiczka.

ja też mroże w słoiczkach. gotuję na cały tydzień.
Tak samo jabłuszko z bananem. Jabłko gotuję chwilkę (lepiej sie miksuje) i potem miksuję z bananem i do słoiczków. Ika uwielbia ten deser:-)

Post, a jabłuszka jakoś przechowujesz, czy robisz z dnia na dzień? Ja też je gotuję i przecieram ręcznie, bo za mało tego do blendera, a nie wiem czy przetrwały by mrożenie gdybym zrobiła więcej?
A jeszcze pytanie: czy któraś z Was nie stosuje mleka Bebilon 2 DobraNoc? dostałam mega próbkę promocyjną 350 gr, a my nie potrzebujemy, więc mogę odstąpić za koszty wysyłki;-)

Survivor ja daje Bebiko 2DobraNoc ale to chyba nie to samo.
Ja daje surowe jablko i z tego wzgledu kupilam taki blender reczny,bo faktycznie w tym duzym to nie ma co zbierac jak sie zmiksuje.
A jakie jeszcze owoce dajecie oprocz jablka i banana?Wiem,ze mozna maliny,jagody,winogrona,brzoskwinie,ale skad o tej porze wziasc,zeby sztuczne nie byly,a mrozonych nie mam:baffled: A moze by kupic mrozonke:confused:

reklama
madzia, mrożone owoce są

surv. Ja najpierw te jabłuszka zagotowuję a potem miksuję z bananem jak pisałam. Wkładam do słoiczków i mam na cały tydzień. Bardzo dobrze się mrożą, jeszcze lepiej niz zupy:tak::tak::tak::tak::tak:
chciałam na gorąco do słoiczków włożyć ale niestety te małe słoiczki nie chwytają. Mam kilka z przecieru pomidorowego i zastanawiam się czy nie wkładać do słoiczków takich własnie na jakieś wyjazdy

Do góry