reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

U mnie dzieci nie przepadają za jajecznicą:sorry:
Masz rację Surv - pamiętam te "przepychanki" co lepsze margaryna, czy masło:sorry:Ja od małego mam zakodowane, że masło jest dobre na oczy (witamina A?) i ... mam wadę ponad -4:-D

reklama
Ech te doktory i te wszystkie teorie..................... tylko o ból głowy przyprawić mogą. I bądź tu mądry człowieku:eek::eek::eek: Nasza doktorka twierdzi, że raz na jkiś czas taka forma jajeczna jest jak najabardziej ok:-D

U nas jajeczniczka na masełku jest mniodzio - full wypas śniadanko:cool2::cool2::cool2: Jadamy takową zazwyczaj raz w tygodniu, czasami 2 się zdarzą:-) I tak chyba nadal pozostanie:tak:

moja nie bardzo przepada za jajecznicą niestety, chcoiaż ja i m uwielbiamy i zawsze niedziela na śniadanie jajeczniczka na stole.

u nas juz jest na tym etapie,ze mala je to co my;raczej my to co ona; bo wiadomo na ostro nie robie :sorry:
rano 210 mleka o 6
9 sniadanie- kanapka z wedlina, albo ser, albo dzem; czasami do tego pomidorek w kostke; i herbatka; czasami kaszka manna ale na wodzie i podana z sokiem lub dzemem
11 mleko 210
14 obiadek jakas zupa z mieskiem (roslo, pomidorowa, krupnik, warzywna) lub np gulasz z kasza; albo potrawka z kurczaka i warzywami z ryzem; albo pierogi Z truskawkami; albo jajko sadzone;
15-16 deserek np owoce, kisiel, jakies ciasteczko; 18 kolacja; kanapka- nie daje parowek jeszcze; ale jajecznica tak :tak: na margarynie- zadko uzywamy masla; albo jajko ugotowane i troszke rozgniatam z maselkiem,zeby suche nie bylo; lubi ogorki i pomidory; kukurydze z puszki; albo fasolke szparagowa na przegryche :-)
20.00 mleko ;-)

tak to wyglada

Zosia też sporo je, tylko niestety mleko jedynie rano i to zaledwie 150 ml. Ale potem jogurcik i kaszka na noc(o ile nie zapcha się kanapeczką). Ogólnie z jedzeniem nie jest źle... Zwłaszcza od momentu, gdy zaczęliśmy stawiać przed nią talerzyk, daliśmy sztućce i ubraliśmy w taki zakładany ceratowy fartuszek:-D Robimy kanapeczki i kroimy, obok pokrojone warzywka i zawsze najpierw wyjada ogórki i pomidory, potem resztę:-D Ponieważ nie je mięsa, często dajemy jajka... Z 2, 3 razy w tygodniu rybka z parowaru. No i uwielbia kotleciki z soi, z soczewicy i kasze - jaglaną i kuskus, innych nie próbowaliśmy. Nie lubi natomiast grochu:confused2: Ponieważ nie chce mi się gotować osobno, zaczęliśmy się zdrowo odżywiać:tak: Żadnej panierki, ciągle z parowaru. Oboje lubimy, Zosia też, zwłaszcza jak się polewa jogurcikiem z czosnkiem. Moja mam się śmieje, że od Zosi ciągle czuć czosnkiem, albo cebulą:-) I rzeczywiście jest to zabawne, zwłaszcza, gdy daje buziola;-)

Co do płatków to ja kupuje- (moze nie u nas przywożami) takie płatki KELLOGS w opakowaniu jest 8 kartoników w róznych smakach w odpowiedniej gramaturze i jak jest w domu Natala to oboje jedza mleko z płatkami. zagrzewam mleko i wsypuje porcje płatków.

maselko ja daje tak do 3 roku zycia ale jak zabraknie to smakowita im smaruje.

Szymka menu:
sniedanko ok 9-10rano pól szklanki mleka z platkami l;ub 150ml kaszy mannej
ok 13-14 zupka z mieskiem
ok 16- to co skapnie od taty z talerza
19-20 ok 150-180 kasza manna na mleku
poza tym Szymek uwielbia jesc rekoma i nie łaczy jak ryba to ryba skonczy sie ryba to laskawie zje ziemniaka. tak do reki w zadnym wypadku pognieciony... bo odrazu wypluje

reklama
szczerze to wam zazdroszcze tych dylematów jedzeniowych :/ u nas nie ma takich wyborów :/ widomo z jakich względów :/ paróweczki dajmey, a co do masła to my oczywiście nie możemy, ale smaruje małemu ramą tą classic i mu nie szkodzi więc jest ok.

Do góry