reklama
survivor26
Mamy lipcowe'08
U nas też margaryna....z lenistwa, bo jak mam czekać, aż się masło rozmrozi, to szybciej idzie Ramą Natomiast smażę na maśle lub margarynie, choć jak je to co my, to i smażone na oleju się zdarza. Generalnie cieszę się, że mam dziecko niemal wszystkożerne, bo nie muszę kombinować z obiadkami
U nas raczej masełko. Czasami zdarza się, że jak je z nami, to chapnie coś machniętego na oleju. Jak gotuje jej moja mama (a tak jest najczęściej, bo jesteśmy w pracy), to tylko masło.
Ja margaryny nie znoszę. Jak tylko poczuję, to mam odruch bleeeeeeeeeeee Zawsze tak było. U Marcina podobnie, więc my oboje masłożerni jesteśmy Staram się nie przenosić swoich "chciejstw" i "niechciejstw" na dzidziola, ale w tej materii nie potrafię
Ja margaryny nie znoszę. Jak tylko poczuję, to mam odruch bleeeeeeeeeeee Zawsze tak było. U Marcina podobnie, więc my oboje masłożerni jesteśmy Staram się nie przenosić swoich "chciejstw" i "niechciejstw" na dzidziola, ale w tej materii nie potrafię
U nas też raczej masło,jakoś margaryny nie lubię,a w UK to sie przyzwyczaiłam do masła solonego i teraz takie zwykłe to już mi tak nie smakuje:-(
Postanowiłam,że juz tak często kaszki nie będzie,ale młody i tak fochy pokazuje.Chyba mu wszystko jedno co je,byleby nie w krzesełku.Ja go za bardzo uczyć nie chcę,żeby z jedzeniem za nim latać,więc za wszelką cenę staram się jednak w tym krzesełku karmić,ale co się nerwów przy tym najem to moje
U nas jadłospis wygląda mniej więcej tak :
Dla przykładu menu dzisiejsze:
8 - pól bułki szpinakówki z masłem i szynką + herbatka
12 - miseczka pomidorówki z ryżem i mięskiem
15 -3 pierogi ruskie + herbatka
17 - jogurt
19 - kaszka ok 300 -400 ml
Postanowiłam,że juz tak często kaszki nie będzie,ale młody i tak fochy pokazuje.Chyba mu wszystko jedno co je,byleby nie w krzesełku.Ja go za bardzo uczyć nie chcę,żeby z jedzeniem za nim latać,więc za wszelką cenę staram się jednak w tym krzesełku karmić,ale co się nerwów przy tym najem to moje
U nas jadłospis wygląda mniej więcej tak :
Dla przykładu menu dzisiejsze:
8 - pól bułki szpinakówki z masłem i szynką + herbatka
12 - miseczka pomidorówki z ryżem i mięskiem
15 -3 pierogi ruskie + herbatka
17 - jogurt
19 - kaszka ok 300 -400 ml
reklama
pabla27
Fanka BB :)
Dziewczyny, jak teraz jedzą Wasze pociechy? czy piją jeszcze mleczko?
Moja je tak:
około 08:00 - miseczka płatków z mlekiem modyfikowanym plus mała kanapeczka
około 10:00-11:00 - owoce, chrupki, paluszki - do wyboru
około 12:00- zupka
około 16:00 - drugie danie
około 18:00 - kanapeczka, albo parówka
i na noc około 20:00 - pije z butli około 180 ml mleka
chciałabym dawać jej pić mleczko z innego kubeczka, ale nie chce inaczej niż z butli
Moja je tak:
około 08:00 - miseczka płatków z mlekiem modyfikowanym plus mała kanapeczka
około 10:00-11:00 - owoce, chrupki, paluszki - do wyboru
około 12:00- zupka
około 16:00 - drugie danie
około 18:00 - kanapeczka, albo parówka
i na noc około 20:00 - pije z butli około 180 ml mleka
chciałabym dawać jej pić mleczko z innego kubeczka, ale nie chce inaczej niż z butli
Podziel się: