reklama
Co do mleka to u nas nadal nutramigen2, nie wiem ile kosztują inne mleka ale to nasze na recepte chyba nie wychodzi drogo bo puszka ok 13zł
Kasia Kuba jagody też próbował ale lepsza frajda była ze zgniecienia i rozsmarowania jagódek po swoim ciałku
Dorka u nas porzeczki nie przeszły-za kwaśne
Jeżeli chodzi o obiady to nas ogranicza alergia małegodlatego też staram się dla nas też gotować coś co mały zje, ale ciężko z tym. Więc jemu zazwyczaj mięso gotuję osobno31.08 jedziemy do alergologa ale nie napawam optymizmem że coś będziemy mogli dać bo mały non stop wysypany
Kasia Kuba jagody też próbował ale lepsza frajda była ze zgniecienia i rozsmarowania jagódek po swoim ciałku
Dorka u nas porzeczki nie przeszły-za kwaśne
Jeżeli chodzi o obiady to nas ogranicza alergia małegodlatego też staram się dla nas też gotować coś co mały zje, ale ciężko z tym. Więc jemu zazwyczaj mięso gotuję osobno31.08 jedziemy do alergologa ale nie napawam optymizmem że coś będziemy mogli dać bo mały non stop wysypany
Kicrym, to może Kubuś zna specjalne właściwości jagód, które dobrze wpływają na skórę? Może warto wypróbować?;-)
Pożeczek nie dawałam, ale chyba faktycznie zbyt kwaśne
survivor26
Mamy lipcowe'08
A u nas porzeczki i grejfruty bez problemu...mała ostatnio ojcu z rąk grejfruta wyrywała i choć krzywiła się niemiłosiernie to jadła aż się uszy trzęsły
liwus
Mama Rozalki i Adasia :)
Dorka, jeśli wybierasz między Bebilonem a Bebiko, to radzę to drugie - o połowę tańsze, a ten sam producent i na moje oko składowo i smakowo to dokładnie to samo;-)
Tak jak Surv pisze Bebilo Junior 3 kosztuje za puszkę ok.46 zł , a Bebiko Junior 3 ok. 10,70zł . Ponadto od czasu do czasu można urozmaicić dziecko i kupić Bebiko o smaku bananowym.
Sylcia 31
Mama Olki i Wiki
Najtańszy Bebilon 3 jest w Biedronce 35,80 za opakowanie duże
Ja kontynuuję Bebilon - 1 i 2 używałam, bo mają serię IMMUNOFORTIS dla dzieci z tendencjami do kolek i zaparć, a Jula z tą właśnie przypadłością walczyła we wczesnym niemowlęctwie Stwierdziłam, że przechodząc na 3 zostanę przy tym samym. Dobrze je toleruje, zjada aż miło. Ostatnio kupiłam dużą puszkę za 35 zeta - w Realu:-)
Na bilansie roczniaka Pani dr stwierdziła, że Jula może w zasadzie jeść wszystko w zgodzie ze zdrowym rozsądkiem. Mogę dawać jogurty, a także budyń na zwykłym mleku. Mam naturalnie przy każdej nowości obserwować czy przypadkiem dziecka nie wysypie:-)
Na bilansie roczniaka Pani dr stwierdziła, że Jula może w zasadzie jeść wszystko w zgodzie ze zdrowym rozsądkiem. Mogę dawać jogurty, a także budyń na zwykłym mleku. Mam naturalnie przy każdej nowości obserwować czy przypadkiem dziecka nie wysypie:-)
reklama
My tez jemy Bebiko 3 lub 3R.W sumie w większości kleik z owocami na mleku (śniadanie i kolacja),ale ostatnio daję mu też samo do picia.
Na drugie śniadanie i podwieczorek przeważnie danio,albo jogurt.
Na obiadek przeważnie to co my jemy,chyba,że jest bigos,albo coś niezbyt zdrowego,to daję danie ze słoiczka.
Je też kanapki z wedliną i serem,ale szczerze mówiąc wolę mu dać kaszkę na śnaidanie,bo jako tako zje w krzesełku, a z kanapką muszę za nim latać.
Jak byliśmy teraz w Kudowie,to tak mu apetyt dopisywał,że na śnaidanie zjadał kaszkę,a później jeszcze grubą parówkę i pól bułki z serem Wczoraj apetyt ciągle wilczy i po kaszce była jeszcze połowa drożdzówki i danio to większe 250g
A i borówki,maliny,a jeszcze do niedawna porzeczki prosto z krzeczka robią furorę
Na drugie śniadanie i podwieczorek przeważnie danio,albo jogurt.
Na obiadek przeważnie to co my jemy,chyba,że jest bigos,albo coś niezbyt zdrowego,to daję danie ze słoiczka.
Je też kanapki z wedliną i serem,ale szczerze mówiąc wolę mu dać kaszkę na śnaidanie,bo jako tako zje w krzesełku, a z kanapką muszę za nim latać.
Jak byliśmy teraz w Kudowie,to tak mu apetyt dopisywał,że na śnaidanie zjadał kaszkę,a później jeszcze grubą parówkę i pól bułki z serem Wczoraj apetyt ciągle wilczy i po kaszce była jeszcze połowa drożdzówki i danio to większe 250g
A i borówki,maliny,a jeszcze do niedawna porzeczki prosto z krzeczka robią furorę
Podziel się: