reklama
heksa
MAJOWA MAMA 06` Mamy lipcowe'08
a ja robie tak gotuje wieksza częsc mleka i na wrzatek wlewam kaszke (wlewam bo rozrabiam ja w garnuszku z mniejszą cz. mleka aby nie porobily mi sie grudy) i zmniejszam gaz i zwykła gotuje z 10 min a blyskawiczna 2-3min.
kaja1978
Fanka BB :)
Znacie może jakieś strony z przepisami dla rocznych maluchów? Mała zajada się owocami i jogurtami, ale z zupami to musimy się namęczyć... Ostatnio daję jej to co nam ugotowałam i rewelka Warzywa i ryba z parowaru z sosem jogurtowym - przeszlo... Kotleciki sojowe z grysiku (ale odkrawam to smazone) z kaszą kuskus dawałam już trzy razy, bo tak jej smakuje... Było trochę suche, więc polałam jogurtem z czosnkiem... Wczoraj zrobiłam pomidorówkę z ryżem i byłam w szoku, bo bez żadnego zagadywania zjadła całą miskę Tyle że nie wiem, czy można takie rzeczy Dziś robię jarzynową i też dam małej, bo tak mnie to cieszy, że je. Co dajecie na obiadek? Moja mama mówi, że przecież ma juz ponad rok i można cos już jej takiego dawać... Przecież pizzy nie daję;-);-);-) Jeszcze
survivor26
Mamy lipcowe'08
Kaja, ja daję to co i my jemy, tylko nie smażone w panierce, ani nic ciężkiego typu pizza czy grochówka. Z ostatnich obiadków to miałyśmy spagetti bolognese z mięsem z indyka, leczo z cukini i papryki, pulpeciki z mielonego drobiowego itp. dawałam też już mielone wieprzowe, duszone i też posmakowało...ale Florka zje wszystko co się nadaje do zjedzenia (to co się nie nadaje również), wiec wybór mamy szeroki
kaja1978
Fanka BB :)
Zazdroszczę No i my też przechodzimy na dania dorosłe W końcu wiek zobowiązuje Tym bardziej, że smakują. Dziś zjadła znowu sporą porcję zupki jarzynowej!
KATE23
Lipcowa Mama:)
Antoś podobnie jak Florka porzucił dania dzidziusiowe i zajada się dorosłym jedzonkiem jak byliśmy w ZOO i chciałam Mu dać obiad ze słoiczka to nie zjadł ani łyżeczki tylko robił miny jakbym Mu jakieś kosmiczne żarcie dawała deserki są jeszcze do przyjęcia, mleczko jest najlepsze na wszystko - pijemy Bebiko 3R, ale obiadku w słoiczku są be i w sumie dobrze;-)
liwus
Mama Rozalki i Adasia :)
my też jemy dorosłe jedzonka od fasolówki po mleczko Bebiko 3 Junior..i wszytko jest mniam mniam...
Tylko tyle że ostatnio np.fasolówkę zagęściłam kaszą jaglaną.
Tylko tyle że ostatnio np.fasolówkę zagęściłam kaszą jaglaną.
My tez juz dajemy dorosle jedzenie, ale w podrozy jej dalam ze sloiczka to jadla W przyszlym tyg ide z mala do lekarza i bedziemy jej zmieniac mleko. Teraz pije Bebilon Pepti2 a 3 juz nie ma Bedziemy probowac zwykle mleko moze Bebilon lub Bebiko?
survivor26
Mamy lipcowe'08
Dorka, jeśli wybierasz między Bebilonem a Bebiko, to radzę to drugie - o połowę tańsze, a ten sam producent i na moje oko składowo i smakowo to dokładnie to samo;-) Florka też tak uważa, bo jak była wybredna w kwestii marki mleka tak przejścia z Bebilonu na Bebiko kompletnie nie zauważyła
reklama
mamabartka
...i Natalki :)
U nas też obiadki "dorosłe" się wcina bezzębną buźką a słoiczki są fuj Ha, najlepsiejsze są frytki Dałam jej ze 2 razy i nic jej nie było. W kwestii jedzenia ogranicza nas tylko brak ząbków
Dorka, Zgadzam się z Surv jeżeli chodzi o mleka.
Ja próbowałam przejść z Nutramigenu na Nan i klops. Nie dało rady. Teraz przeszłam na Bebiko 3R i młoda się zajada. Skutków na skórze nie widać:-) a cenowo faktycznie dużo korzystniej.
Dorka, Zgadzam się z Surv jeżeli chodzi o mleka.
Ja próbowałam przejść z Nutramigenu na Nan i klops. Nie dało rady. Teraz przeszłam na Bebiko 3R i młoda się zajada. Skutków na skórze nie widać:-) a cenowo faktycznie dużo korzystniej.
Podziel się: