reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych dzieci

jak jechałam na weekend na szkolenie i Hania miala byc całą sobote u szwagierki i robiłam kartke o której jakie posiłki i w jakich ilościach to wyglądało to tak...
7 - mleko 300ml
10- kleik na 200ml wody
14 - obiadek (daje ci 2 słoiczek bo na ogół jeden jej nie starcza)
17/18 - owoc
20 - mleko 300ml z kaszą
w międzyczasie chlebuś albo bułeczka z drobiową szynką i herbata (ale pije tylko ze szklanki)

i najlepsze bylo pod spodem

JAK BĘDZIECIE JEDLI TO WYNIEŚCIE JĄ DO INNEGO POKOJU ALBO UGOTUJCIE COŚ CO BĘDZIE MOGŁA ZJEŚĆ Z WAMI BO JAK JEJ NIE DACIE TEGO CO JECIE TO BĘDZIE OKROPNIE PŁAKAĆ (LAMENT NIE DO USPOKOJENIA)

szwagierka napisała mi smsa po przeczytaniu kartki, że leży pod stołem i płacze ze śmiechu... potem napisała mi drugiego... "Eli.. ja byłam przekonana, że ty sobie tylko jaja robisz, jestem w szoku"

ehh chciałabym miec taką przemiane materii jak Hania :-D

reklama
A Michal dzis pierwszy raz zjadl kisiel z torebki. Kupilam mu ten dla dzieci Fisiel banan-marchewka. Posmakowal ze szok spałaszował cala miseczke :tak:

U nas buraczki jakos nie bardzo pamietam ze nie chcial jesc a jak troche zjadl to chyba cos z brzuszkeim sie dzialo.

Dzis mamy w planach pomidorowke.Kupilam platki ryzowe zamiast ryzu zobaczymy czy podpasuja ;-)

Ja zawsze najpierw karmie malego a pozniej jem sama ale wraz Michal wtedy chetny do jedzenia i zazwyczaj jak nabieram sobie na widelec to on juz czeka z otwarta buzia myslac ze to dla niego ;)

Kurcze a ja mam problem z tym jedzeniem Lenkowym.
Ona zje tylko kilka łyżeczek kaszki czy zupki i tyle - podstawa to butla.
Staram sie dawac jak najwiecej stałych pokarmów ale nie chce i juz :-( potem płacz i ma byc butla.
Daje jej mleko 2R + 2 miarki kaszki wiec moze to ja nasyca.

Maly sukces maly spalaszowal zywego banana :D a ostatnio tez dalam mu kaszke manna z wanilia z hippa Ale to dobre !!! az sama mialam ochote ;)

No dzieciaczki wasze pieknie jedzą
moje słonce to taki grymasnik ze nie ma co gadac zacisnie usta i nie da rady wcisnąc, maly tadek niejadek. Tylko ciekawe skąd ma tyle energii:confused:

U nas z regóły nie ma problemów z jedzeniem produktów stałych bo młody uwielbia jeść łyżeczką. Jedyne co nie przeszło do tej pory to kaszki wszelkiego rodzaju. Ani taka gęsta łyżeczką ani w butli więc sobie darowałam. A ostatnio mały mimo stwierdzonej skazy dostał Danonka i o dziwo ani jednej plamki czy krostki. Cieszę się jak dziecko bo bałam się strasznie że nie będzie mógł jeść tylu rzeczy. A tu proszę. Chyba wyrasta z tych alergii. Oby...

ja też spróbowałam z mlecznymi produktami i jest ok. a po kaszce -mleczna owsianka chyba z bobovity ma plamki skazowe- chyba coś w tej kaszce jest nie tak

Czyli juz niektore z was normalnie danonki podaja ? bo i mnie znajome zachecaly zeby juz mu dawac ale ja zawsze najpierw czekam na wasze opinie ;)

reklama
Do góry