reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych dzieci

reklama
dzień Bartusia

9- kaszka
12- deserek ze słoiczka ( owoce)
14- obiadek ze słoiczka
16-17 jogurcik misiowy albo rzadko danonek
19 kaszka
podjada czasem kawałek brokuła albo ciasteczko dla dzidziusiów czy bananka do rączki
i cycuś na żądanie, czasem jakiś soczek

A u nas wygląda tak:
ok 4-5 - mleczko z kleikiem 150 ml
7-8 - mleczko z kleikiem 150 ml
10-11 kaszka przez butelke 150 ml
14-15 obiadek
17-18 deserek czyli owoce, jogurcik, kisiel, albo kaszka na gęsto zalezy od zaopatrzenia :D
20 kolacja czyli mleczko zagęszczone 200 ml

o rany to my chyba też mało jemy :szok:
oprócz cycusia na żądanie:
- 9 deserek (mały słoiczek ledwo ledwo jej wcisnę)
- 13 obiadek (pół dużego słoika, też z wielkimi problemami, trzeba zabawiać itp.)
- 17:30 kaszka łyżeczką
ale ja się sugerowałam schematem żywienia niemowląt z Bobovity i z tym się zgadza niby, no ale może powinnam jej więcej dawać :confused:. Inna sprawa że jeść nie chce :no:. Jeśli coś ma grudki to zamiast jeść tylko kaszle :szok:. na razie opanowaliśmy konsystencję odpowiadającą gerber po 6 miesiącu:zawstydzona/y:. chrupek kukurydzianych nie chce, pierwszy raz włożyła do buzi, ale jak się zorientowała że to służy do jedzenia to tylko trzyma w łapce i rozdrabnia na kaszkę:cool2:. chyba mam niejadka:cool:

Misia to samo miałam ze straszą córą ona miała półtorej roku gdy zaczęła jeść słoiczki w których dało się wyczuć małe cząsteczki- robiła mi to samo o czym piszesz tzn zamiast jeść kaszlała, dławiła się i ogólnie cudowała...taki typek:dry:
za to Bartoszek to bajka:blink: je wszystko, gryzie mimo braków w uzębieniu:-D i pije ze słomki

Moj Michal ma apetyt a waga kogucia ;)

ok.6 mleko (bebiko 2R z kleikiem ryzowym) zjada ok. 150
9- kaszka ok.180
10 deserek caly sloik
12 z nestle jemy na mleku marchewke z groszkiem takie cos ala kaszka-kleik
15 zupka (porzadny słój ;) taki duzy albo 2 male - zupka gotowana )
17 jogurcik caly albo kleik z owocami
18.30 mleko 150
kolo 21 kaszka ok. 180

Nie mamy w sumie takiego stalego menu bo to zalezy czy na dwor idziemy czy w domu siedzimy no i zalezy czy je same owoce czy z kleikiem jak same to miedzy posilkami a jak z kleikiem to jako posilek czasem w ciagu dnia zamiast mleka kaszke je no przeroznie to bywa.Ale je glowne posilki (zupy kaszki mleko ) co 3 godz w miedzy czasei deserki jogurty chrupki

no to wiedze, że jesteśmy mniej wiecej w środku z tym jedzeniem, każdy dzidzuś widocznie ma inny apetycik:blink:

A mnie dzisiaj położna opierdzieliła, że 4 razy posiłek mleczny to za dużo.
A jemy tak
7-8 -kaszka mleczna na śniadanie 100ml
11-12-obiadek max. 120ml
15-16 - dojadamy obiadek, ok 60ml i flipsy
17.30-18 deserek, owoce
20 mleko z kaszką 150ml.
24-1 mleko samo 150ml
i niekiedy budzi się w nocy na mleko ok.5-6, to wtedy daję tylko mleko 150, i automatycznie śniadanie przesuwa się na 9-10
Zuzia jest gruba-wazy 9.600, a wzrost 68

Drodka, jak dziecko lubi mleko to mu jego nie zabierzesz. Ola, starsza pociecha do 2,6 roku piła mleko 3 razy dziennie. Z butelki ze smoczkiem po 200 pare. Posiłki stałe może ze 2, 3 i to wszytko. Na dzień dzisiejszy mam małego smakosza. Je wszystko. Tak więc każde dziecko jest inne. A lekarze ciągle krzyczeli, że to niedopuszczalne. A Alę kazali mi odchudzać.

reklama
A mnie dzisiaj położna opierdzieliła, że 4 razy posiłek mleczny to za dużo.
A jemy tak
7-8 -kaszka mleczna na śniadanie 100ml
11-12-obiadek max. 120ml
15-16 - dojadamy obiadek, ok 60ml i flipsy
17.30-18 deserek, owoce
20 mleko z kaszką 150ml.
24-1 mleko samo 150ml
i niekiedy budzi się w nocy na mleko ok.5-6, to wtedy daję tylko mleko 150, i automatycznie śniadanie przesuwa się na 9-10
Zuzia jest gruba-wazy 9.600, a wzrost 68
Moja tez je duzo mleka, choc ostatnio jada po pol butli,wiec menu trza zmienic. Tylko,ze wazy okolo 8 kg moze 8-5 :) No i opini poloznej brak :)

Do góry