reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych dzieci

Gabi buraka jadła jako jedno z pierwszych warzyw, za to masełka nie daję, bo może uczulać, daję oliwę z oliwek. Nie daję też selera, bo lubi uczulać, a mała ma jakieś krosteczki drobne na buźce i zastanawiam sie po czym, skoro za bardzo urozmaiconej diety, to ona nie ma, z mięska tylko królika je, z warzyw, marchew, burak, brokuły, ziemniak, dynia, czasem groszek, i pietruszka, może to ona uczula?

enka może za dużo tej oliwy z oliwek dodałaś?
moniaa można dać groszek mrożony.

Ostatnia edycja:
reklama
Minka no nie mowie ze nie mozna tylko sie balam heh no a wczoraj mala zjadla obiadek Gerbera warzywa z groszkiem i indykiem i tak jej posmakowało ze caly sloik ten duzy zjadla:-D

Do tej pory po groszku bylo u nas ok maly jadl ze sloiczka marchewka z groszkiem i indykiem baaaardzo mu smakowalo a ostatnio kupilam mrozony i gotowalam no moze i faktycznie on jest jakis "mocniejszy".

Minka pietruszka lubi uczulac tak samo jak seler.

A ja dzis kupilam kaszke mleczna manne z nestle (taka do zalania woda) bo szczerze nie chce mi sie codziennie gotowac taka zwykla :sorry: tylko teraz nie wiem czy ta z nestle ma takie same wlasciwosci glutenowe jak zwykla ?? bo zwyklej dajemy pol - lyzeczke mala a na tym opakowaniu napisane zeby na poczatek dawac 2-3 łyżeczki i jak nie bedzie alegii to normalnie w miseczke i do jedzenia. nie bedzie za duzo jak bede jej dawac 2-3 lyzeczki do zupki?? czy moze po prostu sama taka kaszke dawac a nie do zupki bo ona jest ciut inna niz ta zwykla . jest na mleku i taka "lepsza"

No podawalam pare razy ta kaszke i maly mial bardzo rzadka kupke ale dawalam wtedy tez kalafior i teraz go odstawilam i bylo ok wiec chyba nie od kaszki.

Dzis pierwsz raz buraka mu ugotowalam na razie jest ok. kupilam tez zupke pomidorowa troche sie boje ale w przyszlym tyg moze mu podam.

Witam!
Mam pytanie do mam "cycusiowych" jeśli podajecie mleko modyfikowane dzieciom to jakie? niestety moja córka jest wybredna i Nan jej nie pasuje.

W związku z tym ,że muszę iść na operacje muszę podać jej jakieś mleko, bo ściągnąć swojego nie potrafię.Jak niunia je i puści na chwilę cycusia to mleko sika na wszystkie strony:laugh2: a jak ściągam laktatorem to przez pół godziny ściągnęłam 2 łyżki stołowe:angry::wściekła/y::no:.

Toja jak ja przechodzilam na mleko to nan od razu odrzcilam bo jakos ulewal po nim poza nanem reszta byla dla mnie taka sama i bebiko i bebilon itp az wpadlam na Hipp plus zupelnie inne mleczko takie bardziej kremowe i pachnace Michal je uwielbial ale niestety na osiedlach jest slabo dostepne za to w marketach owszem. My teraz jestesmy na bebiko 2R bo zawiera kleik i maly sie nim bardziej najada i nie ulewa ( a bardzo dlugo na zwyklym ulewal)

Toja ja karmie piersią, a poza moim mleczkiem mała dostaje Bebilon i jej chyba smakuje skoro pije no i nie ma zadnych uczulen wiec jest ok pare moich znajomych też podaje dzieciom to mleczko i wszystko jest dobrze wiec polecam moze zasmakuje

reklama
No duzo osob go uzywa i niby jest najbardziej polecane przez pediatrow ale ja nie wiedze zadnej roznicy np miedzy bebiko a bebilonem ( ta sama firma sklad niemalze identyczny porownujac z opakowania, smak ten sam ) a bebilon jest drogi i nie kazdego niestety na niego stac.Moja pediatra powiedziala ze wszystkie te mleka to praktycznie to samo minimalnie sie roznia.No ale kazde dziecko jest inne takze tutaj chyba rady nic nie dadza trzeba zobaczyc co dziecku podpasuje a jak moja znajoma odstawiala od cysia to jej lekarka powiedziala ze nan jest najbardziej zblizone do pokarmu kobiety takze co glowa to opinia

Do góry