reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych dzieci

qrcze a ja dodałam i mała miała biegunke :( może faktyczmnie masełko zamiast oliwy hmmm , a i jeszcze jedno, bo przeczytałam że buraczek a nie jest on dopiewro od 8 m-ca ? Bo jeśli można po 6 to ja chętnie bo sama uwielbiam buraki :)

reklama
no wlasnie tez sie pytalam o tego buraka bo na necie jest tak niejasno na jednej stronie znalazlam ze po 6 na innej ze po 7 a jeszcze innej ze po 9 ale wiekszosc osob mi mowilo ze juz moge.

co do maselka to ja tez jeszce nie podawalam ale mam zamiar ja slyszalam ze jak sie doda to sie tak witaminki nie wygotowuja.ale dzis jeszze nie dodam bo pierwszy raz robie kasze jaglana i pozniej nie bede wiedziec w razie co po czym nie tak

No i u nas cos zaszkodzilo :-( albo ta kasza jaglana albo dalam za duzo kurczaka bo pierwszy raz udko skubalam Michal po poludniu plakal w niebogłosy prezyl sie az tchu nie mogl zlapac nawet butla z mlekiem nie pomogla a wiec chyba go brzuch bolal :-( ewentualnie jeszcze tak mysle ze moze skorka od groszka jakos zaszkodzila :confused: taki mrozony po ugotowaniu miksowalam i troche tak sie ta skorka oddzielala no ale chyba groszku sie nie obiera nie :sorry:

na groszek nie jest za wczesnie jest juz w zupkach wczesniejszych niz po 7 mies., no chyba ,że maluszek jest wrazliwy, to może faktycznie lepiej przetestować najpierw .Ja dodaje oliwę do zupek , a buraczki robiłam juz kilka razy i było ok.
My mamy przykaz robienia obiadku z dwóch dan , tylko czym to pogryziemy?

Ostatnia edycja:
reklama
buraczki daje sie po 7mcu za to groszek, fasolke szparagowa brokuly,dynie,seler, korzen pietruszki mozna juz po 6mcu ja jeszcze z groszkiem nie probowalam ale kupilam obiadek gotowy w sloiczku z dodatkiem groszku nie chcialam ryzykowac z takim z puszki

Do góry