reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta maluszka-watki połaczone.Kolejne etapy rozszerzania diety

Tzn ona je juz sztuczne mleczko. na poczatku ja dokarmiałam a teraz juz tylko sztuczne bo moje sie skończyło. :( :(
Ale chodzi mi o to że to mleczko to tez juz niedługo nie bedzie wystarczac i czy jakiegos kleiku dosypać odrobinke mozna i jakiego

reklama
jsorbek pogadaj z lekarzem. Mi dzisiaj lekarz powiedział ze mogę przejsc na mleko następne i nie muszę mleczka zageszczac bo maluszek bardzo ładnie przybiera na wadze, 600g w trzy tyg.

jsorbek muj hubert jadl bardzo duzo i nie strczalo musamo mleko on po jedzeniu potrafil wypic drugie tyle albo i wiecej co zjadl!!!!!!!!!!!!! i moja pani doktor powiedziala mi ze jak miesiac skonczy to moge dac mu kleik nie kaszke tylkokleik tak na poczatek jak jadl 150 to dosypac kleiku plaska lyzeczke, sama zobaczysz jak zareaguje. ale kleik nie powinien nic zlego zroboic. zapytaj lekarza bedziesz pewniejsza.
kunda moim zdaniem to ze ladnie przybiera nie znaczy ze jest dobrze najedzone.

mordziulka wiem, ale moje dziecko jada góra 125 ml a wiecej nie chce a jada mleczko 5-6 razy, jak mu daje wiecej to zostawi albo wypluje

Kunda może dłuższe przerwy rób ja staram siędawać co 4 godzinki małej żeby uregulować jej jedzenie. A w nocy ok 7 wytrzyma za pierwszym razem potek juz pospi 3-4 ale staram sie jej dawac herbatkę aby oduczyc ja nocnego jedzonka. A przybrała teraz przez 4tyg - 800g to ksiazkowo tak jak tój Maciuś ;D ;D ;D

Kunda a ile ma twoje dziecko? bo hubert jadl bardzo duzo tak do 4-5 miesiaca potem jakos przystopowal i teraz ma 14 miesiecy i zjada 180! ale tylko rano i na noc! i nocke wytrzymuje!(no sprobowalby nie.....) ::)

Ja zaczelam wprowadzac Olivce kaszke i slioczki po skonczeniu 4 miesiaca. Nasza doktorka odradza dawaniu dzieku herbatek, soczkow, kaszek smkowych itp. I oczywisice odradza dawanie kaszki w butelce, wszystko lyzeczka. Takze jak narazie to jestesmy na mieszance, kaszce ryzowej, sloiczki gerbera 1 i woda. Do skonczeniu 6 miesiaca tylko jalowe jedzonko.

anja26 czemu? ja uwazam ze dziecko powinno jesc wszystko, oczywiscie nie na raz ale powoli zaczac sprawdzac jak toleruje co lubi najbardziej, czy ma od tego uczulenie? itp... ja dawalam hubertowi wszystko po troszku bo takie jalowe to nie jedzonko..... :)
a moze odradzala dawac kaszki samkowe bo sa od 10 miesiaca? a oliwka miala 4 to tez uwazam ze za wczesnie. ja najpierw zaczelam od przecierow, potem danonki, od 5 miesiaca zupki wazywne od 6 z mieskiem a kaszke smakowa dalam jak mial 8 i dobrze ja znosil!
moja pani doktor na poczatek powiedziala mi ze moge na wodzie zagescic kleik i dodac deserku ze sloiczka i to jest tez jako posilek, oczywiscie jak dziecko starsze to juz jako przekaska! ale najpierw sprawdzac kazda rzecz osobno!!!!!!!!!!!!

reklama
Ja dam mojej córci kleiczek jak skończy 3 miesiace. narazie płaska łyżewczkę a potem pomałau więcej. Bo to głodomorek jest i co ja głodzic będe ;) ;) ;)

Do góry