reklama
shady
Fanka BB :)
ja wprowadzilam zupki jak Alan mial 3,5 miesiaca pozniej pani pedaitra powiedziala zeby przestwawic dziecko na mleko nastepne, teraz szamie prawie wszystko
mordziulka
MAMUSIA HUBUSIA
jsorbek ja zagescilam mojemu hubciowi mleczko kleikiem jak skonczyl miesiac!!!! taki z niego zarlok byl!!!!! a tesciowa mi opowiadala ze moj maz jadl manne jak mial 2,5 miesiaca!!!!!!!!! tylko ze wtedy byly inne czasy! i tak sie to strasznie zmienia z pokolenia na pokolenie!
skoro juz skonczyla dwa miesiace to sprubuj dosypac jej kleiku i zobacz, ale na pewno nic jej sie nie stanie najwyzej moze lepiej robic kupki ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
ja dalam jabuszko jak mial 4 miesiace potem soczek deserki i obiadki.
skoro juz skonczyla dwa miesiace to sprubuj dosypac jej kleiku i zobacz, ale na pewno nic jej sie nie stanie najwyzej moze lepiej robic kupki ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
ja dalam jabuszko jak mial 4 miesiace potem soczek deserki i obiadki.
jsorbek wszystko zależy od tego czy karmisz piersią czy nie...jeżeli mlekiem sztucznym to można stałe pokarmy podawać wcześniej....ja karmiłam Maćka cycem do 4 miesiąca...i tylko cycem...aha nie dawałam też mu do picia herbatki rumiankową lub koperkową...
A od 5 miesiące albo już pod koniec 4 można zacząć podawać powoli po łyżeczce jabłuszko,marchewkę....a kaszkę to lepiej od 5 miesiąca tak jak ci lekarz zalecił.
Zresztą są w sklepach gotowe deserki i obiadki i na nich jest dokładnie opisane od jakiego miesiąca dziecko powinno jeść...uważam że lepiej się tego trzymać..moiże nie aż tak rygorystycznie bo można o jakiś tydzień lub 2 wcześniej zacząć coś podawać.Trzeba pamiętać że przewód pokarmowy małego dziecka nie jest tak rozwinięty jak u dorosłych i z każdym nowym pokarmem trzeba uważać...lepiej poczekać dłużej niż zafundować dziecku bóle brzuszka i problemy z trawieniem.
A od 5 miesiące albo już pod koniec 4 można zacząć podawać powoli po łyżeczce jabłuszko,marchewkę....a kaszkę to lepiej od 5 miesiąca tak jak ci lekarz zalecił.
Zresztą są w sklepach gotowe deserki i obiadki i na nich jest dokładnie opisane od jakiego miesiąca dziecko powinno jeść...uważam że lepiej się tego trzymać..moiże nie aż tak rygorystycznie bo można o jakiś tydzień lub 2 wcześniej zacząć coś podawać.Trzeba pamiętać że przewód pokarmowy małego dziecka nie jest tak rozwinięty jak u dorosłych i z każdym nowym pokarmem trzeba uważać...lepiej poczekać dłużej niż zafundować dziecku bóle brzuszka i problemy z trawieniem.
reklama
jsorbek jeśli uważasz że małej nie wystarcza twojego mleka to powinnaś skonsultować się z lekarzem w sprawie wyboru mleka sztucznego...no niestety czasami tak jest że trzeba dziecko dokarmiać sztucznym mlekiem...
a stałe pokarmy to dopiero koło 5 miesiąca...zresztą najlepiej poradzić się lekarza on najlepiej wie...oczywiście mam na myśli dobrego lekarza...do którego ma się pełne zaufanie
a stałe pokarmy to dopiero koło 5 miesiąca...zresztą najlepiej poradzić się lekarza on najlepiej wie...oczywiście mam na myśli dobrego lekarza...do którego ma się pełne zaufanie
Podziel się: