reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta maluszka-watki połaczone.Kolejne etapy rozszerzania diety

reklama
Gabi ja równiez zaczełam od soczku jabłkowego, na początku to dałam tylko 1 łyzeczkę a potem po mału zwiększałam ilość teraz Arek potrafi wypić 100-120 ml na dzień soku

Genaralnie poza zupka jarzynowa po raz pierwszy podałam Maksowi kaszkę ryzową i marchew z jabłkiem na deserek
Pozdrawiam
Dasia

Sok jabłkowy z łyżeczki jak miał 5,5 miesiąca. Tydzień później marchewka ze słoiczka. Jedno i drugie przyjęte entuzjastycznie. Dziś eksperymentujemy z brokułem.

może nie wszystko jedno... dziecku które jest głodne wieczorem można dac kleik albo kaszkę...
dziecku na cycu można podac to co najmniej/wcale uczula... jabłuszko, marchwkę

A soczek podgrzewacie troszkę czy zimny podajecie?

Gabi ja karmię też cycem i planuję najpierw podać soczek jabłkowy przez parę dni,potem jabłuszko lub marchewkę, później zupki

Soczek podaję w temperaturze pokojowej, lub odrobinkę podgrzany.

Pytanko do mam podających kleiki - robicie na wodzie czy na mleku modyfikowanym?

reklama
Ja od kilku dni daje małej ziemniaczka ugotowanego na wodzie żywiec i zmiksowanego- jak i wyjdzie zbyt rzadka papka to dolewam troszke mleka modyfikowanego.
Od jutra planuje dać kawałeczek marchewki, zobaczymy
A kaszke to polecam na mleku modyfikowanym bo pożywniejsza

Do góry