reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta karmiacej

reklama
To wiadomo alergen ale tu sie rozchodzi ze po wzdymajacym i gazowanym nie bedzie kolki:)
. No właśnie pisze ze dostawałam fasolkę i kalafior. Nawet tego samego dnia co urodziłam. Nie miało to wpływu na brzuszek. Ale np silnie reagowała na hałas i z tego powodu budziła się i płakała. Do tej pory lubi ciszę.

No widzisz:)
Cale szczęscie
a robilas testy na co ma uczulenie?
A i mi lekarz mowila ze niesttey nie wszyscy lekarze i polozne sie douczaja:(
nie robiłam. tak jak wyzej pisałam- testy nie są miarodajne u takich maluchów.
córce kolezanki nic nie wyszlo a tez miała typowe objawy dla nietolerancji mleka krowiego i tez zmienili mleko i wszystko nagle zniknelo.
i wysypka, i boleści i te uszy "pękające" czy jak to nazwać

U mnie na porodowce podawali ostre curry, smazone kielbasy, ciasta, pizze, gazowane napoje itd. Hulaj dusza, diety nie ma;) Tutaj tez pozwalaja pic jedna porcje alkoholu przynajmniej 3 godziny przed karmieniem. (Male piwo, lampka wina)

U mnie na porodowce podawali ostre curry, smazone kielbasy, ciasta, pizze, gazowane napoje itd. Hulaj dusza, diety nie ma;) Tutaj tez pozwalaja pic jedna porcje alkoholu przynajmniej 3 godziny przed karmieniem. (Male piwo, lampka wina)
No wlasnie mialam mówić jak karmia azjatyckie mamy albo latynoski jak jedza ostre przyprawy i dalej karmia :D
U nas jeszcze zacofanie

Ja jadłam wszystko. Tzn. zamiast kawy piłam tylko kawę zbożową dla mam, a poza tym nic się nie zmieniło. No, oprócz tego, że trzeba było durzucić 500 ekstra kalorii, żeby maluchowi nie zabrakło mleka ;)

Ja jadłam wszystko. Tzn. zamiast kawy piłam tylko kawę zbożową dla mam, a poza tym nic się nie zmieniło. No, oprócz tego, że trzeba było durzucić 500 ekstra kalorii, żeby maluchowi nie zabrakło mleka ;)
Jak nie zabraklo mleka?
Mleko nie jest z tego ze Pani duzo je
W Afryce matki karmia a tam bieda:p
Tylko ssanie daje mleko;)
Musiałbys miec extra glodowke anoreksje zeby mleka bylo mniej albo zaniklo:)

reklama
Z tym brakiem mleka to był bardziej żart :) Wiem, że matce nie zabraknie mleka, bo organizm kobiety będzie je produkował w takiej ilości, żeby maluch był najedzony. Bardziej chodzi mi o to, że kobieta powinna dbać o to, żeby jej nie brakowało niezbędnych składników. Pozdrawiam :)

Do góry