reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dieta dla 4-miesiecznego bobasa

a może spróbować odciągnąć mleko i sprawdzić ile go jest? Może jest go niewiele i dlatego dziecko się nie najada. A może poprostu zrobiło sobie z cyca wielkiego smoka? moja też beczała i jadła co godzine max półtorej a ja padałam na twarz. Odciągnęłam mleko i było ledwo 50ml. Doszłam do wniosku że czas na butle i skonczyłam karmienie piersią. Teraz Jula je co 3-4 h. W nocy tylko raz o 24. A jak masz pokarm to może podaj smoczek. Mi on uratował zdrowie i nerwy. Kupilam taki uspokajający tommee tippee. Jest super :-)

reklama
Wiem jak to jest- cierpliwości;) Może czas najwyzszy by pomyśleć o rozszerzeniu diety, pewnie mała się nie najada- najlepiej skonsultować ten problem z pediatrą. A jeśli chodzo o to,że dziecko lubi być noszone to najprostszym rozwiązaniem jest po prostu zaprzestanie noszenia:) Dziecko płaczem wymusza pewne rzeczy ale tylko od nas zależy czy damy się terroryzować

Ja tez mam coreczke w Twojej Martusi wieku tyle ,że urodzilam 1dzien wczesniej;)Ja nad jabuszkiem sie nie zastanawiam kombinuje z kaszka mleczno-ryzowa...
ja juz dalam marchewke i zupke jarzynowa, jablka nie chce mi jesc. Mozliwe ze za kwasne jest... ja kaszke dalam ryzowa z bobivity bananowa, a jak sie nia zajada :-D

Witam ,mam ten sam problem moj syn skonczyl 3 miesiace i wiem ze niedlugo powinnam mu wprowdzac posiłki stałe tylko ze jestem kompletne zielona w tej sprawie,nie wiem od czego zacząć od kaszki?ile tego podawac,czy np. jak juz kaszki to moga byc owocowe czy jak na pierwszy raz nie bardzo?!podawac mu codziennie czy co 2 dzien?dodam ze moj syn rowniez ma skaze białkowa od 2 miesiaca jest karmiony sztucznie,bede barzdo wdzieczna z odpowiedzi ;-)

reklama
Dzieki bardzo za odp.,a tak poza tematem widze ze Twoja mała jest w podobnym wieku co moj syn ,powiedz mi czy Twoja coreczka lezac na twoim brzuchu tez sie tak kuli do siadania,podnosi nozki do gory i głowe pcha do przodu jak kulka???moj robi tak bez przerwy ,nie wiem czy to jest normalne

Do góry