reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dieta Diamondów - alternatywa dla diety Dukana :D

wiesz ja robie podobnie bo ogolnie pod wzgledem ilosci białka to dukana mi pasuje ale strasznie sie czulam jak nie moglam zjesc troche owoców czy warzyw kiedy mialam ochote.... i to bylo w niej najgorsze.... a jak z alkoholem w diecie diamondów???? i czego sie na maxa wystrzegać?

reklama
Alkohol i słodycze zakazane całkowicie ;) Ale słodycze typu... Cukierki, jakieś waty cukrowe i takie tam. Nic, co ma cukier. Sam cukier i nic poza tym. Ja czasem dodaję sobie ciastka cynamonowe, kawałek czekolady itp. A to dlatego, że cynamon obniża poziom cukru we krwi, jak już coś słodkiego zjesz, a czekolada uzupełnia magnez i zapobiega próchnicy :)

Jestem jestem :) tak mi przykro że musiałam pożegnać moje ukochane białkowo-węglowodanowe przysmaki... ale kwestia czasu i już nie będe płakać po nocach :D
Co do diet proteinowych... Powiem wam tyle że te diety bardzo obciążają organizm Po pierwsze bardzo obciążają nerki które nie radzą sobie z neutralizowaniem metabolitów powstałych podczas rozkładu białka po drugie metabolity zatruwają organizm To są diety dla kulturystów na okres przed zawodami Wykorzystuje się "anorektyczne" działanie białka Normalni ludzie mogą je stosować nie dłużej niż 2 tygodnie Na zajęciach omawialiśmy przypadki zbyt długiego stosowania takich diet...nie polecam To tyle odnośnie diet proteinowych Budzą one wiele kontrowersji

A do tego po tych dwóch tygodniach powodują efekt jojo ;P A ja wczoraj podjadałam sobie troszkę czekoladki od synka i i tak schudłam !! Niedużo, bo 100g, ale zawsze to coś ;) Ale więcej podjadać nie będę :D

a ja zrobilam pyszny sernik;( jestem zalamana bo zlamalam sie ale na kolacje jadlam kotlety mielone z warzywami:) a na obiad sałatke:) wiec nie jest zle... kurcze ale sten sernik rzadzi niby nie łączy węglowodanów z białkiem bo biszkopciki ze spodu zdjelam ale zjelam tylko mały kawałeczek:)

Oj tam od kawałka sernika jeszcze nikt nie umarł... Ale mi smaka zrobiłaś... Chyba też sobie zrobię serniczki... Ale takie bezbiszkoptowe ;P

odkryłam kotlety mielone idealne dla nas;D

1/2 kg miesa mielonego
serek topiony (miękki)
cebulka
natka pietruszki albo szczypiorek
i jedno jajko:)

samo białko:D a nie rozwalaja sie są co prawda trudne do uformowania i trzeba je smarzyć na tłuszczu ale świetnie sprawdza sie recznik papierowy kuchenny do odsączenia z tłuszczu:) i powiem wam ze moj M je wcinał aż uszy sie trzęsły wiec mozna spokojnie je robic dla całej rodziny:D

przepis sama zmodyfikowałam ( chciałam sie pochwalić ) :D

a może wy macie przepis na placki ziemniaczane czy cos? bo nie wiem jak je zrobic bez jajka... bo wiem ze spokojnie można zrobić z samym białkiem ( no ale właśnie z białkiem ) niby mało ale zawsze;/

jak macie jakieś fajne przepisy to piszcie:D

Kochana, najwięcej białka jest w żółtku jajka (tak żeby było śmieszniej) :) A przy takiej ilości ziemniaczków myślę, że troszkę jajka nie zaszkodzi. Bo generalnie we wszystkim masz trochę węglowodanów i trochę białka w różnych proporcjach. Generalnie chodzi o to, żeby nie łączyć schabowego z ziemniakami, ale do panierki czy coś to możesz tego jajka użyć. Ja np. robię często kotlety sojowe i jajeczka odrobinka się znajdzie :)A do tego ryż albo ziemniaczki... Może dzisiaj tak sobie zrobię??
Chyba, że moja latorośl nie pozwoli. Aluś mi się paskudnie rozchorował, w nocy byliśmy na pogotowiu. No, ale coś jeść trzeba, nie ;)
A jak tam z wagą stoicie? A może już lezycie?? :D

reklama
Do góry