reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

DIETA CUD

ola21 pisze:
SPARAWOZDANIE Z DIETY "CUD"-----------EFEKTY SĄ NAPRAWDĘ WIDOCZNE TO NIESAMOWITĘ!!!!!I JEŚC JUŻ MI SIE TAK NIE CHCE!!!!!!!ALE JESZCZE BIORĘ DODATKOWO OCET JABŁKOWY!!!!!!!PODOBNO ZMNIEJSZA APETYT I POMAGA W PRZEMIANIE MATERII!!!!!POZDRAWIAM ;D

mojej mamy kolezanka piła ocet by schudnac...........i nie zyje
wypaliła wątrobe sobie

ja nie wierze w tego typu diety
skoro jestes zadowolona to ok......nie chce ci sie zjesc bo masz mocno zmniejszony żołądek
wazne abys po nie zaczela jesc normalnie :)

reklama
a ja wlasnie ugotowalam garnek tej pyszności :p
zobaczymy jaki bedzie efekt ;)

Po całym tygodniu trzymania diety schudłam 3 i pół kg teraz ten tydzień robiłam sobię wolne ale od nastepnego znowu biorę się za porządki z" tkanką tłuszczową"!!!!! ;) ;D
Lilka-------a co do octu to "ocet jabłkowy " są to pasylki ----takie tabletki kupuje sie je w aptece!!!!!!!!! są one prawdopodobnie wyśmienite także na zmniejszenire cholesterolu!!!!!! ---jest to tak zwany suplement diety----------napewno nie jest to zwykły ocet jaki piła twojej mnamy koleżanka!!!!!!
Pozdrawiam cieplutko!!!!!!!jak dla mnie ta dietka jest naprawdę ok!!!!!!oj i to bardzo!!!!!! ;D
bedę pisać co dalej!!!!!!buziaczki!!!!!

zupa generalnie nieciekawa...........
pikantna,kapusciana i na wymioty mnie po niej wzbiera :p :p :p :p
ale wizja paru kilogramów zgubionych jest silniejsza od smaku tej super zupeczki........ ;D ;D ;D ;D ;D

Droga Liriel co do białek to było dokładnie przeczytać cały przebieg diety to byś zauwarzyła że czwartym dniu pije sie maślanke -------o ile wiem jest to jak by nie patrzeć jakas postać białka!!!!!! ;)A po za tym pragnę podkreślic ze ta dieta trwa tylko tydzien!!!!! ;D!i"zapasy biała tak szybko się nie wyczerpią"----------a co do modyfikacjii nazywaj to jak chcesz!!!!Ale po co odrazy tak krytykowac!!!Pozdrawiam!!!!!! :D

Maślanka nie ma nic wspólnego z białkiem. To tylko niewielka ilość 3 g na 100 ml więc jest tego tyle co nic ;/.
Maślanka jak i mleko jak i jogurty to najgorsze posiłki jakie mogą być na diecie.

Kolejna sprawa to zapas białka się kończy szybciej niż myślisz. Dziennie tracimy około 30 gram białka w organizmie.
Białka się uszkadzają przy aktywności fizycznej, nawet teraz gdy piszę na klawiaturze tracę białka. A raczej powinnam napisać uszkadzamy mięśnie a mięśnie składają się z 70% z białka.

Jeśli nie dostarczamy białka regularnie to tracimy masę mięśniową a to właśnie mięśnie spalają kalorie, jeśli je tracimy to mamy mniejsze spalanie.

Pamietajcie kochane, ze organizm to skomplikowany mechanizm, zachodzace procesy sprawiaja, ze waga moze wahac sie w ciagu dnia od 0,5kg do nawet 2kg. Nalezy tez pamietac, ze w poczatkowych fazach odchudzania traci sie nie tylko tluszcz, ale takze wode, dlatego efekty wydaja sie rewelacyjne. W dluzszej perspektywie razem z tluszczem tracimy takze czesc tkanki miesniowej, dlatego wazne jest zeby cwiczyc. Mierzcie sobie obwod zamiast sie wazyc, a jezeli nie chcecie sie bawic w mierzenie to noscie chociaz spodnie na pasek i bedziecie widzialy postepy.

Ja sama schudlam w ciagu 3 mieisecy prawie 15kg po prostu zmieniajac swoje nawyki zywieniowe. Najgorsze sa rozpraszacze takie jak spotkania ze znajomymi, imieniny, urodziny, kawusie i tak dalej, ale mozna sobie z tym poradzic. Jezeli macie diete 1500-1800 kcal, nic sie nie stanie jesli z okazji imienin czy slubu zjecie np. 2500 czy 3000kcal w ciagu jednego dnia, najwazniejsze jest zeby w nastepnych dniach wrocic do swojego normalnego odzywiania, czyli do tych 1500-1800kcal, a nie siegac po weselne ciastka i tak dalej. Czesto jak zjemy slodycze po dlugim czasie niejedzenia, to wpadamy w cug i przez kolejne dni rowniez po nie siegamy. Bardzo wazne jest zeby sie nie poddac, po kilku dniach znowu bedzie OK.

Ostatnia edycja:
Dla mnie te wszystkie "diety cud" to ściema. Żeby schudnąć najlepiej zacząć ruszać się. Ja rok temu zaczęłam biegać (na początku było ciężko), i po 8 miesiącach schudłam 7,5 kg. Biegam średnio 3 razy w tygodniu po około godzinie. Przy okazji jem mniej mięsa, więcej warzyw i owoców.

reklama
reklama
Do góry