Dziewczyny, jestem w 21 t.c. więc stwierdziłam, że już teraz to na pewno mogę bezstresowo używać detektora tętna płodu i radośnie go zakupiłam. Tymczasem szukałam dzidziusia chyba z 40 min i nic.. poddałam się bo już nie chcę tyle tego brzucha uciskać:/ Nie słyszę tętna dziecka, tylko jakieś szumy, a na wyświetlaczu pojawiają się cyfry od 130 (max) nagle do 70 (na czerwono...) Mam łożysko na przedniej ścianie, nie czuję na razie ruchów, więc myślałam, że chociaż detektor da mi trochę spokoju, a dodał tylko strachu i stresu
Czy któraś z Was miała tak, że przy łożysku z przodu nie mogła znaleźć tętna dziecka nawet po 20 t.c.? Tydzień temu u lekarza było wszystko ok...
reklama
Zuzanna1234
Fanka BB :)
Możliwe, że dziecko jest tak ułożone, że nie wykrywa np plecami itp. Spróbuj mega mega nisko 
Takim detektorem możesz wykryć też swoje tetno. Ja też go kupiłam, żeby się uspokoić bo też miałam łożysko na przedniej scianie. Później przestałam używać bo tylko się denerwowałam bo skakały te wartości od 70 do 230... Ja późno poczułam ruchy i słabo, ale pozniej dzidzius nadrobił więc może j ciebie też tak będzieDziewczyny, jestem w 21 t.c. więc stwierdziłam, że już teraz to na pewno mogę bezstresowo używać detektora tętna płodu i radośnie go zakupiłam. Tymczasem szukałam dzidziusia chyba z 40 min i nic.. poddałam się bo już nie chcę tyle tego brzucha uciskać:/ Nie słyszę tętna dziecka, tylko jakieś szumy, a na wyświetlaczu pojawiają się cyfry od 130 (max) nagle do 70 (na czerwono...) Mam łożysko na przedniej ścianie, nie czuję na razie ruchów, więc myślałam, że chociaż detektor da mi trochę spokoju, a dodał tylko strachu i stresuCzy któraś z Was miała tak, że przy łożysku z przodu nie mogła znaleźć tętna dziecka nawet po 20 t.c.? Tydzień temu u lekarza było wszystko ok...

maszak
A np szukałaś po lewej stronie na dole, środku, wysoko? To samo po prawej stronie. I na środku szukałaś? Na środku? Genetalnie jak pokazuje wartości to tętno maluszka i powinnaś tez słyszeć serduszko. Ja uzywałam od ok 14 tygodnia i zawsze udawało mi się znaleźć. Detektor powinien miec tez zaznaczone gdzie szukac mniej wiecej w danym tygodniu. Trzymam kciukiDziewczyny, jestem w 21 t.c. więc stwierdziłam, że już teraz to na pewno mogę bezstresowo używać detektora tętna płodu i radośnie go zakupiłam. Tymczasem szukałam dzidziusia chyba z 40 min i nic.. poddałam się bo już nie chcę tyle tego brzucha uciskać:/ Nie słyszę tętna dziecka, tylko jakieś szumy, a na wyświetlaczu pojawiają się cyfry od 130 (max) nagle do 70 (na czerwono...) Mam łożysko na przedniej ścianie, nie czuję na razie ruchów, więc myślałam, że chociaż detektor da mi trochę spokoju, a dodał tylko strachu i stresuCzy któraś z Was miała tak, że przy łożysku z przodu nie mogła znaleźć tętna dziecka nawet po 20 t.c.? Tydzień temu u lekarza było wszystko ok...
lady in black
Moderator
I po co Ci to? Za chwilę będziesz czuła ruchy. Czasem nawet doświadczona położna na ktg musi trochę poszukać malucha, a co dopiero domowym detektorem? Dodatkowo przy łożysku na przedniej ścianie nieprofesjonalny detektor może zakłamywać wyniki
meeegy
Ja również mam na przedniej ścianie lozysko, ruchy czuje ale słabe, obecnie 25 tydzień . Detektora używam od 12 tygodnia, i powiem szczerze , że czym dalej tym trudniej mi złapać tętno. Wcześniej przykladalam i było ok, a teraz jeżdżę i jeżdżę i raz się uda raz nie. Myślałam że czym dziecko będzie wieksze tym łatwiej będzie..
A jaki masz detektor?
A jaki masz detektor?
Abelina
Moje początki z detektorem też były ciężkie. Chyba z trzy dni bez sukcesu.
Okazało się, że zbyt wysoko i szybko "jeździłam" głowicą po brzuchu. Szukaj dosłownie nad spojeniem łonowym i przesuwaj głowicą powolutku. Jak choćby na chwilę złapiesz jakieś wyższe tętno to czasem wystarczy tylko leciutko zmienić kąt nachylenia i się uda.
Okazało się, że zbyt wysoko i szybko "jeździłam" głowicą po brzuchu. Szukaj dosłownie nad spojeniem łonowym i przesuwaj głowicą powolutku. Jak choćby na chwilę złapiesz jakieś wyższe tętno to czasem wystarczy tylko leciutko zmienić kąt nachylenia i się uda.
reklama
Dzięki dziewczyny! Chyba rzeczywiście odpuszczę, niepotrzebnie wydana kasa. Próbowałam we wszystkie strony, powolutku, nisko i wyżej, pod różnym kątem, dociskałam, żelu dużo, i nic. Mam model Jumper JPD-100E, niby dobry... Ale pocieszyłyście mnie, że z tym łożyskiem z przodu wszystko może być później, dużo później. Ja już w 21 tyg. po prostu już bym chciała chociaż ruchy czuć, na pewno byłoby łatwiej