reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Depilacja w zaawansowanej ciąży

Ja jade na czuja :-D ale zawsze sie pozacinam ehhh.... no i ogolnie to pewnie wzroki tez mam niezle :-D ale nie widze nic kompletnie a swiatlo w lazience tez szalu nie robi wiec lusterko srednio sie sprawdza. Mysle o kremie tylko nie wiem czy faktycznie dzialaja????????

reklama
No temat niezły ale jakże prawdziwy ...heheheh - ja póki mogłam to sama dawałam rady maszynką - ale chyba będąc na 3 wizycie u mojej ginekolog odradziła mi depilacje ponieważ cytuje : " celem naturalnego owłosienia kobiety jest ochrona wejścia do pochwy i uniemożliwienie rozwojowi bakterii tlenowych i beztlenowych. Jak sie te okolice goli to zwiększa sie możliwość bakteriom na wnikanie a w ciązy najlepiej unikac jakich kolwiek infekcji i najlepiej zeby ich było jak najmniej..." Powiedziała też ze odradza stosowanie kremów do depilacji poniewaz zawierają śilne środki kóre przynikają przez skóre i mogą być powodem poźniejszych alergii skórnych u dzidziusia.... Nie wiem na ile jest to prawda - nie bede komentowac ani podwazać autorytetu lekarza. Fakt jest ze ostatnie 8 tygfodni spedziułam w szpiutalu i np. do naturalnego porodu dziewczyn nie golili tylko do cesarki zeby było łatwiej założyć cewnik - te które nie ogoliły sie same...lub w każdy inny dostępny sposób :blink: trafiały pod rece położynch na koziołka i wszystkie mówiły jedno - szybko, niedokładnie, tępą maszynką ( która golono niestety więcej niz jedną osobę ...) każda była pozacicnana...
Wiec ja widząc ze jest duze prawdopodobieństwo cesarki wykorzystywałam odwiedziny męza - znikaliśmy do toalety i mąż mnie golił - fakt mieliśmy niezły ubaw....i warto mieć swoją maszynkę i krem do golenia!!!!

Hej dziewczyny. Temat super :):)
nimfiiczy mozesz podac dokladna nazwe tego kremu do depilacji?? Uzywalam kiedys tez kremu niby do depilacji i co guzik..Krem poszedl do kosza bo sie niesprawdzil. Trzeba było uzyc maszynki do depilacji czego teraz nielubie bo mi niewygodnie pod prysznicem czy to z brzuchem czy bez. Póki co jest mały ale za 3-4 tyg bedzie znacznie wiekszy i co wtedy??
Za odpowiedz z góry dziękuję i pozdrawiam

ja używam eveline u mnie się sprawdza

g-back.gif
powrót
27670.jpg
logop-184.gif
linia: depilacja Błyskawiczny krem do depilacji nóg 3 min 125 ml

a w szpitalu faktycznie golą na szybkiego, na sucho maszynką z żyletką:baffled: mnie to spotkało przy pierwszej ciąży...i potem już się nie dałam ogolić:no:

W poprzednich ciążach było lusterko i teraz już też zbliża się ten moment bo bęben mi wywaliło w ostatnim tyg.masakrycznie a nienawidzę zbyt długich włosow na dole.Wogóle zauważyłam że zaczęły mi wolniej rosnąć włosy na nogach a pod brzuszkiem 2 razy szybciej:rofl2:dziwne...kremu do depilacji wolę nie stosować bo może skórę podrażnić

No ładnie...
A kiedy ja przyszlam za pierwszym razem do swojego lekarza, jak zawsze ''wydepilowana'' to mi zabronił tego robić w ciąży :angry:

I dodał, zebym do nastepnego badania tego pod zadnym wypadkiem nie robila... bo w ciazy trzeba dbac, o swoja naturalna flore bakteryjna, ktora latwo moze ulec zniszczeniu wlasnie przez golenie. Co za koles :D

Ale jakby tak logicznie na to spojrzeć to On miał racje. ;-):tak::tak:

A ja chodzę od kilku lat do kosmetyczki na wosk i w ciąży nadal to robię. Teraz jestem umówiona na 2 tyg przed porodem.

Ała!!!:szok::szok::szok: Wosk w ciąży??:baffled: Effcia jak Ty to wytrzymujesz?? :confused:

Ja znalazłam doskonały sposób na czuja. Nawet bez lusterka się czasami udaje;-) Siadam na brzegu wanny i jazda.... Brzuch zasłania mi wszystko ale jakoś trzeba dawać sobie rade:tak::-):-)

Iwon, ja mam jakąś mniej wrażliwą skórę tam. Mnie boli najbardziej, co śmieszy moją kosmetyczkę, depilacją łydek(drży mi przy tym noga i musi mi kosmetyczka ją trzymać):-).
Poza tym w ciąży jakoś w ogóle mniej wrażliwa tam jestem

reklama
Do góry