reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Depilacja w zaawansowanej ciąży

hehe ciężko jednak z takimi brzuchami - współczuje osobom otyłym :happy:
ja póki co goliłam się sama - raz mój M mnie ogolił ale trwało to tak dłuuugo że tyłek mi od siedzenia zcierpnął więc to chybanie ma sensu bo on bardziej się boi niz ja :-D
Kremy do depilacji jakoś mnie nie przekonują a pozatym strasznie śmierdzą - no wkońcu palą włosy to i śmierdza !!
zaczynam myślec czy się nie przejść na woskowanie do kosmetyczki okolic intymnych i nóg co bym miała spokój juz do porodu :happy::tak:
Tylko nie wiem czy zniose ten ból....... ałć boli mnie gabryśka na samą myśl o tym :szok:

reklama
No, fakt, ciężka sprawa ;-) Ja stosuję technikę golenia ;-) Do innych jakos się nie przekonałam.
Wspomagam się lusterkiem, ale i tak pokracznie to wychodzi, bo wszystkie gesty w lusterku widzi się na odwrót.... cholera, mozna sobie krzywdę zrobić ;-)
Mąż bardzo chętnie zaoferował pomoc, ale jak go znam to by się z tym bawił godzinami:-):-):-), a ja nie mam tyle cierpliwości ha ha Poza tym mówię mu, że dobrze od czasu do czasu zrobić przegląd ;-):-)
I zawiązując sznurówki zaczynam rozumieć panów z mięśniem piwnym, z tym, ze mnie to minie..... a im nie tak szybko.
A, a tak w ogóle to mi się przypomniało jak oglądałam flmy z porodu, takie zagramaniczne, to wszystkie kobity zarośnięte na maxa, no krzaczory nieziemskie, a u nas wszystkie golą do porodu, hm? Jak to jest?

Ostatnia edycja:
ja się teraz przestałam golić jak idę do ginekologa, bo brzuch mi urósł i trochę się boję...Ale moja lekarka chyba wszystko widzi, więc czemu właśnie jak olcia7 napisała trzeba się golić do porodu?

Gola do porodu bo gdy nacinaja lepiej jest przy zszywaniu i dla twojej higieny byloby lepiej nic sie nie przykleja i nie pozostaje na wloskach. Ja radze sobie w wannie lerze na pleckach nogi za 15 trzecia przynajmniej jedna i na omacka hihihiih naspapie sie ale narazie daje rade. Nie wiem jak u was ale u mnie wloski rosna wolniej od pewnego momentu. Jak to jest u Was?

zagramaniczne filmy to czasem zagadkowe sa;-)
ja prawie codziennie na RTL ogladam o 10-30 rano o porodach...i takie tam....przed kamerami to wszystko jak do rany przylozyc...hihi

Ja jak mi brzuch urusl to sie przestalam golic,najpierw chodzilam do gina wygolona a potem coraz bardziej zarosnieta hihi;-) i szczerze mowiac wole nogi u gina rozkladac jak mam tam wlosy niz taka gola:eek: nie mysle,by mu to jakas roznice robilo...zbada co ma zbadac i wlosy mu pewnie w niczym nie przeszkadzaja.A naoglada sie tyle,ze ohoho.

Do porodu pojechalam zarosnieta i nie zostalam ogolona...rodzilam naturalnie.

Pozniej w domu ciezko bylo mi usunac ten kilkumiesieczny krzak:-D

Ja to w ogole pozno zaczelam sie golic...z 20 lat mialam...rozmawialam z kolezanka i ona do mnie gada,ze najpierw goli ''kure'' a potem nogi...a ja mysle..cholibka to chyba ze mna cos nie teges skoro ja gole tylko nogi ! :-D:-D:-D

Slyszalam o tzw. brazilijskim bikini...ja jestem zbyt niesmiala by pojsc do jakiegos salonu i przed obca kobieta rozlozyc nogi(co innego lekarz)...a po drugie to jest depilacja z efektem na kilka tygodni,wiec wloski wyrywa sie z cebulkami??:unsure:

Nie dzieki...ja mam depilator-boli wyrywajac wlosy na nogach a co dopiero 'tam''?

Pozniej pewnie ''kura'' spuchnieta przez tydzien;-):-)

Weszlam tu przez przypadek i niezle sie usmialam Tez pamietam czasy gdy pod koniec ciazy depilacja sprawiala mi ogromna trudnosc,jakos sobie radzilam przed lustrem,ale nie bylo latwo:-pm. tez raz probwal,ale tyle sie z tym babral,ze mialm dosc
Raz w zyciu zrobilam sobie depilacje hoolywood(calosc) i powiem wam,ze bol byl koszmarny Kosmetyczka byla w szoku,ze na pierwszy raz zdecydowalam sie usunac wszystko I jak napisala jestemjolka "kura byla spuchnieta przez tydzien"wiec jak dla mnie gra nie warta swieczki

Ja jak mi brzuch urusl to sie przestalam golic,najpierw chodzilam do gina wygolona a potem coraz bardziej zarosnieta hihi;-) i szczerze mowiac wole nogi u gina rozkladac jak mam tam wlosy niz taka gola:eek: nie mysle,by mu to jakas roznice robilo...zbada co ma zbadac i wlosy mu pewnie w niczym nie przeszkadzaja.A naoglada sie tyle,ze ohoho.

Do porodu pojechalam zarosnieta i nie zostalam ogolona...rodzilam naturalnie.

Pozniej w domu ciezko bylo mi usunac ten kilkumiesieczny krzak:-D

Ja to w ogole pozno zaczelam sie golic...z 20 lat mialam...rozmawialam z kolezanka i ona do mnie gada,ze najpierw goli ''kure'' a potem nogi...a ja mysle..cholibka to chyba ze mna cos nie teges skoro ja gole tylko nogi ! :-D:-D:-D

Slyszalam o tzw. brazilijskim bikini...ja jestem zbyt niesmiala by pojsc do jakiegos salonu i przed obca kobieta rozlozyc nogi(co innego lekarz)...a po drugie to jest depilacja z efektem na kilka tygodni,wiec wloski wyrywa sie z cebulkami??:unsure:

Nie dzieki...ja mam depilator-boli wyrywajac wlosy na nogach a co dopiero 'tam''?

Pozniej pewnie ''kura'' spuchnieta przez tydzien;-):-)

oj kochana jak nigdy nie robilas sobie depilacji woskiem w miejscu intymnym nie polecam brazylijki. sprobuj najpierw zrobic same bikini i sama stwierdzisz czy wytrzymasz bol. osobiscie nigdy nie dam sobie wyrwac woskiem bikini czy calosci, mam chyba niski prog wytrzymalosci, woskiem depiluje tylko nogi.
jakby co trzymam kiuki;-)

golenie dołu to nie taka trudna sprawa chyba...ale kazda z nas wie co dlaniej lepsze:-)
ja mialam oba naturalne porody i w obu mnie szyli .....nie wyobrazam sobie po takim porodzie ze szfami byc nie ogolona.....
napewno bolaloby bardziej.....przecierz napewno owlosienie sie lekko skleja przy gojeniu i takie tam....
nie ogole sie na koniec napewno dokladnie,ale tyle ile sie da...:-)

reklama
ja od 37tc goliłam się na zero :-D i akurat jak mnie wzięło to byłam ogolona,a raczej z maluteńkim zarostem,po 10 godz miałam cesarke i nawet nie wiem czy na sali operacyjnej jakaś mi nie ciachła jeszcze tego zarostu dodatkowo,ale chyba nie bo jak już było po wszystkim i 2 w dobie zerkłam tam bo zdjęto mi opatrunek to miałam nadal zarościk

Do góry