reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dbamy o włosy

U mnie też to samo, wypadają mi włosy jak szalone, ale mam nadzieję że szybko to minie i zaczną rosnąć nowe, cały czas zażywam witaminki - maternę

reklama
Ratujcie!
Mnie od ponad miesiąca tak wypadają włosy ze nie wiem co mam robić. Biore witamnki i płucze włosy wyciągiem ze skrzypu i nie widze poprawy.Pomóżcie.

Mnie także zaczęły wypadać :( Mam troche smutny i rzadki przedziałek :( Wcieram we włosy wyciąg z pokrzywy - zobaczymy co z tego wyniknie ::)

Ja tęż miałam ten problem po urodzeniu. Pomaga mi preparat Humavit Skrzyp i pokrzywa. W ciąży miałam problem z paznokciami i też mi pomagał. Ale oczywiście na efekty trzeba trochę poczekać :)

Witam kobitki! Moje wlosy wypadaja od kilku miesiecy. Ostatni miesiac to juz przeszly same siebie. Po prostu wypadaja garsciami. Do tego mam wlosy bardzo suche i do tego z lupiezem niestety :/ (lupiez probowalam juz leczyc na wszystkie sposoby). Niestety mam taka prace po ktorej musze myc wlosy codziennie. Co mam zrobic, bo oszaleje.

Kochana Merz Special Dragers polecam, są bardzo dobre :)
wyprobowalam na sobie,po pierwszym opakowaniu juz widac efekt... :)
poza tym ta odżywka http://www.vena-vita.pl/product_reviews.php?products_id=853 , jak dla mnie rewelacja

a i jeszcze sposob z czasow mojej babci....
mama moja do dzisiaj go stosuje...i ma piękne wlosy :p ;)
Oto sposób:
- zmieszaj: podgrzaną oliwę z oliwek, jajko, rozgniecione 2 witaminy A+E,nałóż na mokre włosy, powcieraj w skórę głowy, owiń to ściereczką, folią, ręcznikiem, trzymaj 45 minut, spłucz.
- weź czarną rzepę, zetrzyj na terace, wyciśnij przez ściereczkę, a sok wetrzyj w skórę głowy, potrzymaj 20 minut. Trochę piecze!!
- weź olej rycynowy, wetrzyj w głowę i włosy tak samo jak oliwę.

Każda kuracja jest do robiania 1-2 razy w tygodniu, trochę jest z tym roboty, ale są EFEKTY!!

Moja rada- jak podgrzejesz oliwę, to zanim dodasz reszte składników, pomocz w niej 5 minut paznokcie, powcieraj w skórk

J awypadające włosy miałam przed ciążą i teraz też mam.Niby w trakcie ciąży ich stan powinien się polepszyc,a ja niczego takiego u siebie nie zauważyłam.Jeśli zaczną wypadac mi po porodzie to zrobię się chyba łysa.Feminatal biorę już od 4 miesiey i żadnych zmian.

reklama
moje włosy też strasznie się sypią.i nic nie pomaga,nawet żelazo.aż boje się pomyśleć co bedzie po porodzie.co miesiąc ścinam je coraz bardziej.w przyszlym tygodniu tez udam się do fryzjeraaby je troche podciąć.jeszcze troche i bede musiała ściąć na krótko :(

w dodatku zawsze miałam farbowane włosy.od czterech miesięcy nie były malowane i mozecie sobie wyobrazić jakie mam odrosty.już nie moge na siebie patrzeć :(.farba już jest(mój mąż wybierał :D,bardzo intensywna czerwień -jego ulubiony kolor.no i oczywiście rudy ;D ) ale ciągle mam opory czy powinnam.aby nie wypadły do końca.

Do góry