reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dbamy o włosy

Ja na wypadające włosy polecam vitapil, brałam i stan mi sie poprawił. wlosy zaczeły szybciej rosnać. kuracja jest na 2 miesiace. teraz gdzies czytałam, ze ma powstac vitapil dla mam karmiacych i kobiet w ciazy, wiec naprawde fajna opcja, na pewno pomoze, nie szkodzac dziecku :)

reklama
dziewczyny, syn ma juz skonczony rok, a mi wlosy jak zaczely ywpadac po porodzie tak dalej wypadaj, macie cos sprawdzonego? dieta bogata w cynk i witaminy powiem szczerze, ze nie widze wielkiej roznicy, płukanki, odzywki to samo, moze jakies suplementy? jest ich od groma w aptece i jedyny jaki polecila farmaceutka zwiazany z wlosami i urodzeniem dziecka to vitapil mama, ale to nowosc podobno i nie wiem, ktos to z was moze zaczal stosowac? nie chce wydawac pieniedzy w ciemno

dzieki bylam, jedyne co zalecił to cierpliwie czekać az gospodarka hormonalna się unormuje i kazał łykac vitapil mama, bo to wlasnie dla kobiet po porodzie i karmiacych piersia, biorę od ponad miesiaca, bo juz zaczelam drugie opakowanie z tego wzgledu, ze widać bylo juz po pierwszym poprawę, wlosów wypada mniej i mam nadzieję, ze bedzie tylko lepiej. A czy ktos z was kladl na wlosy maseczkę z drożdzy domowej roboty?

dzięki majeczko, ja juz stosuje ten vitapil mama od 2 miesiecy niecalych i tez widzę poprawe, także jest nadzieja jeszcze:) Maseczki z drożdzy nie kładłam także nie wiem, jakie daje efekty:)

Ja zmieniam szampon pomiędzy trzema najbardziej sprawdzonymi. Głównie przez to żeby zapach inny wprowadzić. Syoss czarny z pomarańczowym napisem, Dove Repair Therapy i Loreal Elseve różowy

reklama
::) Ratunku!!
Czy Wy również musicie myć włosy codziennie tak jak ja? Mam już tego dosyć. Może jakieś sekretne mikstury naszych prababek byłyby skuteczne na tę dolegliwość. Słyszałam o jakiś glinkach, czy coś podobnego, które działają wysuszająco. Podzielcie się swoim doświadczeniem. Proszę
przetłuszczające się włosy dobrze po umyciu spłukać roztwórem octu jabłkowego:
- 2 łyżki octu jabłkowego (najlepiej własnej roboty)
- litr letniej wody
ja próbowałam kilka razy i włosy zachowały świeżość na dłużej, a ponadto były bardziej błyszczące. no i oczywiście suche szampony bez nich by się nie obyło, no ale to pomoże tylko jeden dzień

Do góry