reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dbamy o włosy

Witajcie,

Po porodzie zaczęły mi wypadac włosy, stosowałam jakies odzywki, ale raczej bezskutecznie. Może znacie jakis dobry środek?
pomiędzy 3-6 miesiącem po porodzie wypadanie włosów jest związane z gospodarką hormonalną. Przeżyłam, potem poszałam do fryzjera i zrobiłam sobie pasemka!!! TZRYMAJ SIę! Głowa do góry. Wszystko można przetrwac. Przeżyłyśmy poród, więc co tam włosy...hi hi

reklama
no mnie od tygodnia wlasnie wlosy wylza garsciami:baffled:
moja mama mowi ze miala to samo, prawdopodobnie to genetycznie uwarunkowane i wiem jak to potrafi zalamac, bo chociaz nazekalam zawsze to tesknie za moimi grubymi gestymi wlosami:-(

Witajcie:
JA mam ten sam problem,po urodzeniu dziecka zaczęły mi strasznie wypadać włosy..wszędzie ich pełno.JAk bawię sie z synkiem to bez przerwy muszę je z niego zdejmować:baffled: zaczynam się martwić bo jak tak dalej pójdzie to będę łysa:)

dziewczyny poradźcie co mam robić od 3 tygodni potwornie wylatują mi włosy zaczęłam łykać witaminy,ale nic nie pomaga czy to może mieć związek z urodzeniem dziecka, malutka ma 5 miesięcy po urodzeniu pierwszego dziecka nic takiego się nie działo , wyniki morfologii też są wporządku co robić?
akKb.jpg
VRLHp2

u mnie było dokładnie to samo, zaczeło sie tak jak u Ciebie około 4 miesiąca po porodzie, lekarz powiedział mi wtedy ze to normalne, a ja myslałam, ze wszystkie włosy mi wypadną i w końcu zostanę łysa:szok:. Kupiłam sobie szampon przeciw wypadaniu włosów i pomogło:-)

Mi sie bardzo pogorszyly wlosy,( nie wypadaja) moj lekarz powiedzial , zebym sie lepiej odzywiala i ze to spowodowane jest tym za karmie i dziecko wszystko wypija z mlekiem, wszystkie witaminki

Mi teżw podobnym czasie zqaczęły strasznie wypadać włosy. Ścięłam je na krótko, żeby nie wyglądać jak liniejący kot :confused2: Pomogło łykanie Humavitu. Choć szczerze mówiąc, pewnie i samo by przeszło. Przeczekać - to jedyna moja rada.

reklama
ja mialam podobnie z tym ze nie karmie piersia(ale mi podczas ciazy juz zaczely wlosy wypadac), pomogl mi revalid-takie zielone kapsulki, po skrzypie-bardzo zle sie czulam,ale teraz juz ok-wlosy wyrywa mi tylko niunka ;-)

Do góry