reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czyżby zaczynał się strach przedporodowy ?

Mam pilne pytanie o znieczulenie zewnątrzoponowe a konkretnie: do niego trzeba mieć zrobiony układ krzepnięcia. Aktualnie go nie mam, bo jest ważny tydzień i nie robiłam jeszcze. Gdyby mnie wzięło np. dzisiaj w nocy a chcę koniecznie znieczulenie, to nie dostanę go?
Wyjaśnijcie mi :)

I jeszcze szybkie pytanie o badanie owa i hbs - czy one muszą być też aktualne czy robiłyście je raz w ciąży? (ja w marcu i teraz nikt mi nie mówił o powtórzeniu ich, a odczyn Coombsa na konflikt serologiczny robiłam teraz ponownie, więc tamte chyba nie muszą być "świeże"?)

Może pobiorą Ci krew na porodówce, na taki wynik czeka się chyba 15-30min.
Co do HBS to trzeba powtórzyć przed porodem, przynajmniej przed CC.
A to badanie owa to nie wiem co to;-)

reklama
Nikos, ciezko mi doradzic, bo w UK jest inaczej ale ja bede brala epidural (znieczulenie w kregoslup) i nie wymagaja tutaj do tego zadnych badan. Ale tu wogole niewiele badan robia wiec nie wiem, czy to dobry przyklad.

szuszu OWA to kiła...

Lukrecja na Ujastku wymagają ,żeby mieć w miarę 'świeże' badania. Ale w razie czego pobiorą Ci na miejscu. Ja chyba krzepliwość jak dla nich miałam za starą i zrobili mi to badanie zaraz przed cc.

A odczyn Wassermana..i wszytko jasne, ten też mam świeży:-)

A no i u mnie zaczął się już strach przedporodowy, do poniedziałku już niewiele czasu zostało..niby wszystko gotowe i w ogóle, ale naszedł mnie strach o małego, czy będzie zdrowy itd..
Dobrze chociaż że już bliżej niż dalej:-)

Ostatnia edycja:
szuszu będzie dobrze:) na pewno dasz radę a Tomuś będzie piękny i zdrowy:)

ja też się bałam ,czy z małą będzie ok. chociaż dobrze,że zdecydowałam się na cesarkę bo mogło być nieciekawie..

reklama
Właśnie a jak to jest : ja pamietam ze cewnikowanie mi robili przed znieczuleniem - fakt nie bolalo mimo ze bardzo sie balam, nie wiedzialam ze mozna juz jak jestes znieczulona. Chyba to zalezy od szpitala. Znieczulenie nie bolalo, tylko wwyjecie drenu bo mialam tez zalozony. Teraz tez sie wszystkiego boje, najbardziej chyba cewnikowania ale ogolnie wszyskiego. Czy ktos jeszcze sie podzieli wrazeniami z cc?

Do góry