reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy zdarzyla sie komus pomylka w okresleniu plci na USG?

ewa0381

Fanka BB :)
Witam wszystkie przyszłe i obecne mamusie.

W 23tc miałam robione usg i lekarz na 100% stwierdził, że będziemy mieli chłopca:-) Nakupiliśmy mnóstwo ubranek typowo chłopięcych dla naszego Kubusia.

A dziś w 34 tygodniu ciąży, na usg ten sam lekarz mówi, że na 100% będzie dziewczynka.:szok: Trzy miesiące mieliśmy Kubusia, rozmawialiśmy z NIM, myśleliśmy o NIM, a dziś okazało się że nie ma Kubusia.
Oczywiście nie uwierzyłam już lekarzowi, bo z chłopca "nie zrobi się" dziewczynka, chyba że chłopca wcześniej nie było. Pytanie co on wtedy widział. Pojechałam dziś do innego lekarza na usg i tamten od razu powiedział, że to dziewczynka /sama widziałam/.

Czy któraś z was była w podobnej sytuacji?

reklama
Ewa, ja od początku czułam, że pod sercem noszę chłopca. Nie wiem skąd, ale tak czułam. Jakie było moje zaskoczenie gdy na USG połówkowym lekarka zobaczyła dziewczynkę :-) Jednak starałam się nie przyzyczajać do tej myśli, bo ja czułam chłopca. Jednak do maluszka zwracałam się w styli bezoosobowym np. Groszku, Myszko itp. Jednak na USG po 30 tyg każdy z lekarzy widział chłopca, widziałam i ja i mamy to udokumentowane. I rzeczywiście urodził sie Marcinek. Tylko wszyscy się dziwili skąd ja wcześniej wiedziałam że będzie chłopiec.
Ale i tak płeć nie była dla mnie tak istotna, najważniejsze było zdrowe dziecko. Znam wiele takich pomyłek. Może na USG połówkowym dziecko było tak ułożone że pępowina była w tych okolicach ;-) Hmm chociaż przyznam szczerze że wcale nie zdziwiłabym się gdybyś urodziła chłopca :-)

:-) Nam lekarz powiedział ze to bedzie dziewczynka troszke nie chciało mi sie wierzyc bo czulam inaczej ale skoro... Pod koniec ciazy okazalo sie ze cos Justynie dorosło:-p i urodził sie Jakub. Chyba przy drugiej ciazy nie bede chciala wiedziec co z tego wyrosnie...:-D

Ja dwa dni temu dowiedziałam się, że będę miała dziewczynkę. A od początku czuję chłopca. Czytając powyższe posty, myślę, że jednak nie będę w takim razie weryfikować swojego nastawienia. W sumie- z dziewczynki też się ucieszę, byle było wszysto w porządki z nami obiema. Tylko jakos ciągle nie mogę się przestawić na rozmowy o córeczce. Ciągle mi ten synuś w głowie siedzi.:-)

Ja bardzo wcześnie dowiedziałam się, że będziemy mieli synka, bo już w 16 tygodniu. Również miałam takie przeczucie, chociaż nie chciałam w to wierzyć bo w rodzinie same kobitki. Na każdym następnym badaniu zostaje to potwierdzone.
A w maju zobaczymy :-D

u nas ok 20 tyg na usg wyszła dziewczynka wiec juz sie cieszylismy potem ok 33tyg pytam sie co bedzie a ona ze nie widac ale chyba chłopak ale juz sprawdzic sie nie dło bo odwrocił sie pupa no i jest chłopak:-) ale nawet jak myslałam ze bedzie dziewczynka to w podswiadomosci cały czas mowiłam o Maciusiu wiec chyba mamy czuja:-)

Wystraszyłyście mnie z tymi pomyłkami lekarzy co do płci:szok:
Ja narazie byłam na 2 USG i jest dziewuszka i tak tez czuję, a teraz sie obawiam czy nie nazbyt się nastawiamy.
Ot i aparaty USG , a przy nich lekarze:tak:

U mnie sytuacja identyczna jak u Ani77, intuicja mówiła: syn, a ginekolodzy:dziewczyna, no i mam chłopaka ! Niestety dość często są takie pomyłki, ja na szczęście nie zainwestowałam w różowe mebelki, ubranka i wózek, starałam się kupować ubranka uniseksy pod względem kroju i koloru.

wiecie co poki same nie zobaczycie to nie ma co wierzyc :tak: no chyba ze lekarz jest mega doswiadczony. Moj od poczatku mowil ze bedzie babka i sie pojawila babka :tak:

reklama
Witajcie
Ja mam dwóch chłopaczków. Za każdym razem czułam, że to chłopak i zaznaczałam lekarzom, że nie chcę znać płci. W drugiej ciąży tak bardzo byłam pewna, że to chłopak, że podczas porodu nawet nie spytałam o płeć urodzonego dzidziusia :-D. Dopiero po jakimś czasie mój mąż (obecny przy porodzie) powiedział "jest pitolek".
Dziewczyny zaufajcie swojej matczynej intuicji:tak:.

Do góry