reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy zdarzyla sie komus pomylka w okresleniu plci na USG?

Witajcie
Ja mam dwóch chłopaczków. Za każdym razem czułam, że to chłopak i zaznaczałam lekarzom, że nie chcę znać płci. W drugiej ciąży tak bardzo byłam pewna, że to chłopak, że podczas porodu nawet nie spytałam o płeć urodzonego dzidziusia :-D. Dopiero po jakimś czasie mój mąż (obecny przy porodzie) powiedział "jest pitolek".
Dziewczyny zaufajcie swojej matczynej intuicji:tak:.

Moja matczyna intuicja plus USG zaszwankowały. Miał być Tymek, a wyszła śliczniutka Antosia ;)). Dodam, że będzie jednak Antosia dowiedzieliśmy się w 7 miesiącu kiedy lekarz spytał czy znamy płeć dziecka odpowiedzieliśmy, że tak, na co lekarz stwierdził, że właśnie widać piękne wargi sromowe. Mój mąż o mało nie zemdlał. Ha ha ha. Oczywiście dla nas liczyło się aby było przede wszystkim zdrowe i to było nasze pierwsze dziecko. Lekarz po prostu mocno nas zaskoczył, bo wcześniej na 100% miał być chłopak.

Pozdrawiam!

reklama
W moi przypadku jest tak, że w 22 tyg jeden ginek powiedział że widzi wyraźne dziewczynkę. No a poszłamm ostatnio na wizytę do swojego ginka i on stwierdził że chłopak :-D Więc płeć jest dla nas nadal zagadką i niech już tak zostanie do porodu :-) A na suwaczku póki co zostawiłam pierwszy strzał lekarza :-D

Mi trzech lekarzy powiedziało że będzie Maciuć! Ja byłam ...załamana ..marzyłam o dziewczynce :) Wmawiałam sobie,że fajnie jest być mama chłopca :) Kupiłam szary wózek ..body z samochodzikami...niebieskie kocyki...nie było mowy o pomyłce...Gdy obudziłam sie z narkozy i dowiedziałam się ,ze urodziłam Nadię ...zwariowałam ze szcześcia... i tak jestem "pijana"tym szczęściem juz 5 lat :) Teraz jest jeszcze za wczesnie na rozpoznanie plci ale za miesiąc wybieram sie na usg 4D WTEDY NA 100%POZNAM PŁEĆ :)

Ja jak na razie nadal mam mieć dziewczynkę, lekarz powiedział że na 100% i na pewno ani on, ani pani na USG przesiewowym się nie pomylili, ale moja sąsiadka miała tak że do samego końca ciąży miała mieć chłopca, cały czas chłopiec i chłopiec... a jak poszła rodzić okazało się że urodziła się dziewczynka! Kobieta była w szoku;p

Do góry