reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy zdarzyla sie komus pomylka w okresleniu plci na USG?

mi lekarz powiedzial ze bede miec synka,w srode mam kolejne USG i zobaczymy co mi wtedy powie:-)
bez wzgledu na to czy urodzi sie chlopiec czy dziewczynka bede kochac moje dziecko calym sercem w koncu to nie jego wina ze jest chlopcem a nie dziewczynka prawda;-)

reklama
Ja sie dowiedzialam, ze bede miala synka w 15 tygodniu. Mysle, ze dobry lekarz potrafi na tak wczesnym etapie okreslic plec, zwlaszcza w przypadku chlopca. Dwa tygodnie temu inny lekarz potwierdzil te diagnoze, wiec raczej jestem pewna, ze nic sie w tej kwestii nie zmieni. Moja kolezanka rowniez miala okreslona plec w podobnym terminie. Mysle wiec, ze i u Ciebie bedzie chlopiec.

niebawem mam USG mam nadzieje ze sie okaze czy lekarz mial racje mowiac ze to chlopczyk,wszystkie inne znaki i moja intucija czuja inaczej zobaczymy:-) zdrowko maluszka i tak jest dla mnie NAJWAZNIEJSZE

Ostatnia edycja:
komi, nie do końca tak samo wyglądają. Ja miałam usg w 13 tyg. i właśnie mi to lekarz tłumaczył - w tym czasie właśnie cewka, która u dziewczynek schodzi w dół i zanika i jest mniej więcej równoległa do nóżek, a u chłopców przekształca się w penisa i jest od linii nóżek skierowana w górę pod kątem ok. 30stopni. W pierwszej ciąży się nie mylił, więc teraz też mu ufam. Dziś zobaczymy :-)
A pomyłki chyba wynikają albo z małego doświadzenia lekarza, albo z kiepskiego sprzętu, albo z niechęci powiedzenia "nie wiem". Choć na pewno zdarzają się przypadki zaskakujce wszystkich.

komi, nie do końca tak samo wyglądają. Ja miałam usg w 13 tyg. i właśnie mi to lekarz tłumaczył - w tym czasie właśnie cewka, która u dziewczynek schodzi w dół i zanika i jest mniej więcej równoległa do nóżek, a u chłopców przekształca się w penisa i jest od linii nóżek skierowana w górę pod kątem ok. 30stopni. W pierwszej ciąży się nie mylił, więc teraz też mu ufam. Dziś zobaczymy :-)
A pomyłki chyba wynikają albo z małego doświadzenia lekarza, albo z kiepskiego sprzętu, albo z niechęci powiedzenia "nie wiem". Choć na pewno zdarzają się przypadki zaskakujce wszystkich.
dokladnie tylko jak ja mam zdjecie z przodu raczej to tam nie widac wlasnie tego nachylenia,ja nie watpie w konpetencje lekarza on nie patrzyl tak wnikliwie tylko rach ciach sisuiaczek i o:-) no zobaczymy

ulanka bylas u dr Dudarewicza?
Bo mi ten lekarz tez tak tlumaczyl, i w 12tc okreslil plec dzidzi, i sie nie pomylil :-)

Jest on super lekarzem :-) mnie bardzo psychicznie uspokoil jesli chodzi o zdrowie dzidzi, ze wszystko przebiega prawidlowo.
Pewnie juz rozgladasz sie w sklepach za sukieniusiami :rofl2:

Ostatnia edycja:
Mi sie nie zdarzył, ale mojej kolezance całą ciąze i wszystkie usg mowili ze dziewczynka, wiec cala wyprawka na dziewczynkę...
zaczela rodzic.... a tu mowią ma pani ślicznego .... "chłopczyka"

i normalnie szok!

ona zamiast sie cieszyc, to do lekarza: jak to syn??? to chyba jakas pomyłka!

:)))))))))

a jej maż mowił ze gdyby nie to ze byl przy porodzie to by myslał, ze mu dziecko podmienili...

Chlopczyk ma juz ze 3 latka i jest swietnym dzieciaczkiem :)

czesto lekarze myla sie w drugą stronę... no ale widocznie i tak sie zdarza

reklama
Do góry