reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy zakladac 7latkowi kalesony/legginsy?

Katga

Fanka BB :)
Czy zakladacie dziecku do szkoly pod spodnie kalesony/legginsy? Zdejmuja je pozniej w.szatni? Zastanawiam sie co robic, bo w przedszkolu sie zakladalo, pozniej w szatni zdejmowali, jak szli na dwor to zakladali, ale nie wiem czy w szkole.to przejdzie, bo wszystko szybko maja robic, facet od wfu ich popedza z ubieraniem, a nie chce zeby mi lazil po szkole w tych legginsach, bo bedzie mu za goraco. Jak wy robicie?

reklama
Wydaje mi się, że jak wychodzi na wf to będzie mu w tych kalesonach za gorąco :) pewnie będą biegać, skakać albo grać w piłkę. Ja bym nie zakładała. Według mnie lepiej chłodniej ubrać niż przegrzać.

Czy zakladacie dziecku do szkoly pod spodnie kalesony/legginsy? Zdejmuja je pozniej w.szatni? Zastanawiam sie co robic, bo w przedszkolu sie zakladalo, pozniej w szatni zdejmowali, jak szli na dwor to zakladali, ale nie wiem czy w szkole.to przejdzie, bo wszystko szybko maja robic, facet od wfu ich popedza z ubieraniem, a nie chce zeby mi lazil po szkole w tych legginsach, bo bedzie mu za goraco. Jak wy robicie?
Nie stresuj dziecka i nie zakładaj mu. Nie ma silnych mrozów, a dziecku jest na pewno ciepło nie wolno przegrzewać. Chyba nie chcesz żeby ci potem chorował.

Ale ja sie wlasnie pytam juz na zapas, na mrozy:) rano u mnie sa minusowe temperstury, a do szkoly kawalek mamy wiec i tak pewnie te legginsy niedlugo bym zakladala. W przedszkolu to wszystkie chlopaki chodzili w rajtuzach, a tu nie chcialabym zeby czul sie zaklopotany przebierajac sie w szatni gdzie jest tyle dzieci, tez starszych no i rodzice. Na innych forach mamy pisaly, ze wysylaly dziecko do lazienki zeby w lazience zdjeli legginsy.

Katga kup mi takie spodnie jakies szersze i zakladaj na gore i tyle przyjdzie do szkoly to zdejmie pod spod bym na pewno nie zakladala zdecydowanie za goraco.Ja dla mojego mam takie ocieplane z H&M .

010igov3fkey3mez.png

reklama
No w sumie dobry pomysl z tymi spodniami, dzieki dziewczynki:) Widzialam na stronie H&M takie softshell, ale o wiele tansze niz te na allegro to kupie, ale mam nadzieje, ze jeszcze nie beda potrzebne.

Do góry