reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy warto kupić używany wózek???

Tego nie wiem, nie mialam tego klopotu, tak jak juz to pisalam. Skoro dajecie rade to super, nie neguje. Odnioslam sie, ze mnie to kompletnie ominęło, bo dziecko siedzialo juz w 4mc i nie bylo klopotu z karmieniem. Neguje sloiczki, ale kazdy rodzic niech sam decyduje czym karmi swoje dziecko.
Ale nie rozumiesz, że rodzic dziecka niesiedzacego nie ma wyjścia i musi podawać papki?

Siedziala stabilnie, nie bylo najmniejszego klopotu, bardzo szybko chwytala sie raczkami aby moc sie podniesc. I nikt nie podciagal jej, tylko dawal palce do trzymania i mala sama podnosila sie, aby usiasc
To akurat ni jest oznaką gotowości do siadania. Dziecko samodzielnie siada z pozycji czworacznej, inaczej mój syn siedziałby w 3 miesiącu, a to nierealne.

reklama
Np w leżaczku który nie jest całkiem na leżąco ale też dziecko w nim nie siedzi lub na kolanach rodzica.
Tak zapytam bo ostatnio mnie to właśnie ciekawiło, twoje 4msc dziecko samo siadać już potrafiło z czworaków i siedziało stabilnie tak? Bo czeto słyszę właśnie ze rodzice mówią o tym że 4miesieczniak siada i siedzi już sam.
4 miesięczne dziecko nie jest w stanie samo usiąść z pozycji czworaczej (tak powinno usiąść w prawidłowy sposób). Zazwyczaj jest tak że jest położone na jakiejś poduszce gdzie tułów ma podniesiony i po prostu ciągnie się do przodu. Ewentualnie rodzice sadzają i okładają poduszkami.

Ale nie rozumiesz, że rodzic dziecka niesiedzacego nie ma wyjścia i musi podawać papki?

To akurat ni jest oznaką gotowości do siadania. Dziecko samodzielnie siada z pozycji czworacznej, inaczej mój syn siedziałby w 3 miesiącu, a to nierealne.

Jesli nie siedzi, a trzymacie dziecko na kolanach to mozna podac juz zupke, normalna nie papke i kawalkow powoli uczyc jesc. Nie kest to zagrażające gdy trzymacie je na rekach. Bo jest stabilnie trzymane.

Ciekawe to popatrz ze w gondoli sama sie podciagala i siadala i to swiadczylo o czym ? Ze jie jest gotowa, majac sile w raczkach, aby usiasc ? Zabawne... nie mow mi co jest realne a co nie, bo corka byla szczupla i dlatego szybko wstawala, chodzila itd dzieci grubsze maja z tym klopot, bo ciezko im sie podniesc.

Mozna powiedzieć, ze dziecko nie jest gotowe do samodzielnego siedzenia, gdy sie mu pomaga, a gdy samo podciaga sie i siada trzymajac czegos jest gotowe. Tak samo dziecko trzymajace sie szafki i wstajace tez jest gotowe.

Ciekawe to popatrz ze w gondoli sama sie podciagala i siadala i to swiadczylo o czym ? Ze jie jest gotowa, majac sile w raczkach, aby usiasc ? Zabawne... nie mow mi co jest realne a co nie, bo corka byla szczupla i dlatego szybko wstawala, chodzila itd dzieci grubsze maja z tym klopot, bo ciezko im sie podniesc.
Większej głupoty nie słyszałam 😂 zapytaj fizjoterapeuty czy twoje dziecko w prawidłowy sposób zaczęło siadać

Jesli nie siedzi, a trzymacie dziecko na kolanach to mozna podac juz zupke, normalna nie papke i kawalkow powoli uczyc jesc. Nie kest to zagrażające gdy trzymacie je na rekach. Bo jest stabilnie trzymane.
To jest temat zupełnie o czymś innym. Ja syna nie karmie na kolanach, tylko w foteliku, w pozycji półsiedzącej. Poza tym krzywdy mu nie zrobię podając papki.

Większej głupoty nie słyszałam 😂 zapytaj fizjoterapeuty czy twoje dziecko w prawidłowy sposób zaczęło siadać

Hahahahah pytalam i co, jakos nikt obiekcji nie mial. 😊 większość dzieci tak siada.
Zreszta zajmij sie swoim dzieckiem i tam sprawdź czy jest ok, bo czepiasz się bo zwyczajnie twoje nie zaczelo siedziec i tu jest oies pogrzebany, gownoburze tworzysz z byle czego, bo widocznie tak juz masz.

reklama
Olej to. Szkoda że nie ma takiego prawa, że rodzice są karani, za wady postawy, jakie mają ich dzieci w związku z nieodpowiednim sadzaniem i stawianiem.

Olac to trzeba wlasnie tak zalosne matki jak wy, jad wylewacie,bo ktos ma inne zdanie
Dziecko szybciej sie rozwija, niz wasze i tu pojawia sie klopot. Współczuję serio smutne

Do góry