reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to ząbki? 😱

Oj u nas zapowiada się podobny scenariusz... Też zaczął się ślinić jak skończył 3mies a do tej pory zero zębów.. tylko marudzi jakby go bolały- pomaga camila i uniben

Mam wrażenie że diagnoza bmk jest lekko nadużywana :-(
No i to jest najgorsze jak one tak długo się przebijają. Ślina leci dziąsła mega swędzą a zębów nie ma

reklama
No i to jest najgorsze jak one tak długo się przebijają. Ślina leci dziąsła mega swędzą a zębów nie ma
Taa... U córki szybko i względnie bezproblemowo poszły... jakoś dentinoxem kilka razy posmarowaliśmy jam marudziła z nieznajej przyczyny i stwierdziliśmy że może to jest to w wieku 4 miesięcy (ale na marudzenia akurat nie pomogło)...

Mam wrażenie że diagnoza bmk jest lekko nadużywana :-(

Ja już głupieje szczerze mówiąc… mamy w domu tez dwa koty, ale problemy z wysypka zaczęły się dopiero w 3 miesiącu, na ten moment się polepsza (a tak właściwie żaden alergen nie został ograniczony; nie licząc tego białka, ale chyba planuje powoli do niego wracac i obserwować reakcje). Ani ja, ani tata malucha nie mamy alergii, ciężko określić od czego to. Słyszałam ze od około 6mca można zrobić jakieś testy z krwi, może dostaniemy skierowanie do alergologa…

Ja już głupieje szczerze mówiąc… mamy w domu tez dwa koty, ale problemy z wysypka zaczęły się dopiero w 3 miesiącu, na ten moment się polepsza (a tak właściwie żaden alergen nie został ograniczony; nie licząc tego białka, ale chyba planuje powoli do niego wracac i obserwować reakcje). Ani ja, ani tata malucha nie mamy alergii, ciężko określić od czego to. Słyszałam ze od około 6mca można zrobić jakieś testy z krwi, może dostaniemy skierowanie do alergologa…
Znajomemu alergia na kota wyszła po 5 latach posiadania kitka...

A tam widać, że ząbki przebijają się, tylko że przy takim wyglądzie dziąseł do wybicia trwało to około 2 tygodnie

Ja już sama nie wiem, od kilku dni jest pchanie do buzi WSZYSTKIEGO. Zaczął drapać się po policzku, a wcześniej tego nie było, mam wrażenie ze więcej marudzi, przy wkładaniu raczki bądź gryzaka do buzi „gada”.
A te dziąsła wcale nie wyglądają tragicznie.
Ile wcześniej mogą utrzymywać się objawy ząbkowania przed przebiciem pierwszego ząbka?

Ja już sama nie wiem, od kilku dni jest pchanie do buzi WSZYSTKIEGO. Zaczął drapać się po policzku, a wcześniej tego nie było, mam wrażenie ze więcej marudzi, przy wkładaniu raczki bądź gryzaka do buzi „gada”.
Ile wcześniej mogą utrzymywać się objawy ząbkowania przed przebiciem pierwszego ząbka?
To moja tak samo się zachowuje u nas już 3 miesiące się tak bujamy i wiem że nie tylko my. No generalnie u jednych chwilą moment a u innych to trwa i trwa. Czekam z utęsknieniem na tego jej pierwszego zęba 😄

reklama
Zęby cały czas "idą" i może minąć nawet kilka miesięcy zanim się przebiją. Ja obstawiam jednak jakąś alergie skoro zaczął się też drapać.

Do góry