reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to skaza białkowa?

milena1706

Fanka BB :)
Drogie mamy czy któraś z was spotkała się z takim czymś u swojego maluszka? Córka ma prawie 3 miesiące i ma szorstki polik i czasami się robi czerwony do tego ma takie drobne krostki na twarzy i tylko na jednej rączce takie szorstkie plamki i szorstki łokieć. Czy to może być skaza białkowa? Lekarz powiedziała że prawdopodobnie to skaza ale z taką małą nie ma sensu cokolwiek robić ewentualnie przejść na mleko z Ha (córka jest na mm) ale widzę że to ją strasznie swędzi bo drapie się po twarzy że problem mam z usypianien jej bo muszę jej aż rączki trzymać. Zastanawiam się czy może zmienić jej mleko na bebilon pepti albo nutramigen czy lepiej najpierw spróbować z tym HA? Już nie wiem co mam robić, długo jej nie mogłam dobrać mleka bo miała problemy z brzuszkiem jak już wydawało mi się że znalazłam idealne mleko to zaczęła się ta wysypka. Płakać mi się chce z bezradności

reklama
Doraźnie to natłuszczaj te zmienione miejsca, mozesz naturalnymi olejami, mozesz emolientami, zależy od Ciebie. I poszukaj dobrego lekarza, który Ci coś konkretnie podpowie, zebyś nie musiała eksperymentować na dziecku.

Drogie mamy czy któraś z was spotkała się z takim czymś u swojego maluszka? Córka ma prawie 3 miesiące i ma szorstki polik i czasami się robi czerwony do tego ma takie drobne krostki na twarzy i tylko na jednej rączce takie szorstkie plamki i szorstki łokieć. Czy to może być skaza białkowa? Lekarz powiedziała że prawdopodobnie to skaza ale z taką małą nie ma sensu cokolwiek robić ewentualnie przejść na mleko z Ha (córka jest na mm) ale widzę że to ją strasznie swędzi bo drapie się po twarzy że problem mam z usypianien jej bo muszę jej aż rączki trzymać. Zastanawiam się czy może zmienić jej mleko na bebilon pepti albo nutramigen czy lepiej najpierw spróbować z tym HA? Już nie wiem co mam robić, długo jej nie mogłam dobrać mleka bo miała problemy z brzuszkiem jak już wydawało mi się że znalazłam idealne mleko to zaczęła się ta wysypka. Płakać mi się chce z bezradności
Naprawdę to nie jest powód do płaczu[emoji6] moja dwójka ma skaze, żyją i mają sie świetnie. Wystarczy inne mleko plus zmiana kosmetyków i będzie dobrze [emoji4]

Hubert 18.02.2015 [emoji65]
Wiktoria 06.06.2017[emoji64]

Na swędzenie pomoże Emolium krem specjalny. Tak się nazywa.

Ja bym zmieniał mleko. Bo jeśli swędzi to może być lekkie AZS. A alergeny nasilają problem. Popytaj lekarza o probiotyki. Sprawdź za uszkami czy nie pęka skóra.

Ja polecam też Emolium ja przez cały czas używam Emolium emulsję do kąpieli i malutka nie ma żadnych problemów a jak nie kąpałam jej w tej emulsji to też miała tak jak i twoja szorstkie policzki i zaczerwienienia na ciele głównie ramionach Ja karmię naturalnie
No i moje dziecko toleruje tylko krem firmy La Roche-Posay Lipikar Fluide i mamy spokój
Musisz jak dziewczyny piszą znaleźć odpowiednie kosmetyki i głowa do góry prędzej czy później ze wszystkiego dzieci wyrastają

reklama
Moja córka miała takie objawy ale pod kolankami, karmiłam wtedy piersią i niby też miałam odstawić nabiał ale koniec końców kremy i emolienty pomogły. Jeśli nie pomoże spróbuj może zmienić mleko ale zanim nutramigen to może kozie modyfikwane?

Do góry