frez.ja1987
Fanka BB :)
Nie przejmuj się na zapasniestety niegin mnie uspokajała ze teraz wielu kobietom wychodzi wynik niejednoznaczny. Mam juz dość, żałuje ze posłuchałam gin i sie nie przejmowałam
![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie przejmuj się na zapasniestety niegin mnie uspokajała ze teraz wielu kobietom wychodzi wynik niejednoznaczny. Mam juz dość, żałuje ze posłuchałam gin i sie nie przejmowałam
![]()
Ginekolog mowila, ze jeśli przechodziłam koronawirusa to wlasnie badanie na różyczkę moze wykrywać jakieś przeciwciała a komputer nie umie ocenić dokładnie tych przeciwciał. Niestety różyczkę IgG robiłam tylko raz, na początku - potem juz mi ani nie zlecała ani ja sama jej nie zrobiłam bo nie pomyslałam w ogole o tym@Robaczeeek I duża szansa, że ginekolog ma rację!!! Cytat:
"Obecność przeciwciał IgM (z obecnością IgG lub bez) zarówno u dzieci, jak i dorosłych wskazuje na trwającą infekcję. Czasami mogą wystąpić wyniki fałszywie dodatnie testu wykrywającego przeciwciała IgM dla różyczki, ponieważ występują krzyżowe reakcje z innymi białkami ustrojowymi. Aby potwierdzić wyniki oznaczenia przeciwciał IgM, lekarz może zlecić badanie przeciwciał IgG w celu określenia wartości podstawowej i powtórzenie testu IgG po trzech tygodniach, aby zaobserwować wzrost miana przeciwciał, świadczący o trwającym zakażeniu."
Ja po prostu polecam wizytę u specjalisty, byś mogła spać spokojnie :*
Teraz wlasnie odczytałam wyniki na różyczkę i wyszło IGG 97 gdzie w maju było 92 wiec rozumiem, ze wzrost wiąże sie z zakażeniem jednak?No i super. W końcu będziesz wiedziała, co i jak![]()
Ja Ci wyników nie zinterpretuje, tym bardziej, że nie robiłaś awidność. Od tego jest lekarz.Teraz wlasnie odczytałam wyniki na różyczkę i wyszło IGG 97 gdzie w maju było 92 wiec rozumiem, ze wzrost wiąże sie z zakażeniem jednak?
IgM dalej w DIAGNOSTYCE wyszło niejednoznaczne :/
Wiem, ze nikt mi tutaj nie zinterpretuje wyników. Nie wymagam tego, ale czasami dziewczyny maja podobnie.Ja Ci wyników nie zinterpretuje, tym bardziej, że nie robiłaś awidność. Od tego jest lekarz.
Mogę Ci jedynie na pocieszenie powiedzieć, że u mnie przeciwciała cytomegalii też rosły, potem spadały, znów rosły... Wszystko spowodowane hormonami i ciążą. W drugiej i trzeciej ciąży też miałam wyniki świadczące o świeżej infekcji.
Ale to było u mnie. I potwierdził to specjalista.
Masz w tym tygodniu lekarza. Więc postaraj się tych kilka dni nie stresować. Wiem, że ciężko, ale postaraj się...Wiem, ze nikt mi tutaj nie zinterpretuje wyników. Nie wymagam tego, ale czasami dziewczyny maja podobnie.
na wynik awidność różyczki czeka sie 20 dniwiec pewnie po wizycie u specjalisty zrobię wszystkie kompletne badania.