G
guest-1732196727
Gość
Ja tam widzę delikatne drugie kreski, ale tak jak mówią dziewczyny, tylko beta wszystko rozjaśni
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ale czemu nie pójdziecie na betę? To nie są duże koszty w porównaniu z tym co czeka was w ciąży i po porodzie. Zamiast wydawać na kolejne testy można raz na spokojnie wydać te 30-50zł na betę i z głowy - macie jasną sytuację na 100%
Jakbym miała taka możliwość to bym poszłam, niechodzi tu o koszta, lecz u mnie w miejscowości nie ma takiej możliwości, a żeby gdzieś jechac to niestety nie te godziny bo do pracy muszę iść jeżeli będzie to bardziej widoczne to oczywiście napewno pojadę dzięki za radęAle czemu nie pójdziecie na betę? To nie są duże koszty w porównaniu z tym co czeka was w ciąży i po porodzie. Zamiast wydawać na kolejne testy można raz na spokojnie wydać te 30-50zł na betę i z głowy - macie jasną sytuację na 100%
Masz rację, ale z drugiej strony rozumiem autorkę. W pierwszej ciąży nie do końca każdy wie co i jak, a dla niektórych (np. dla mnie) zobaczenie drugiej kreski to był ogromny szok, dlatego rozumiem osoby, które dodają takie posty
Jakbym miała taka możliwość to bym poszłam, niechodzi tu o koszta, lecz u mnie w miejscowości nie ma takiej możliwości, a żeby gdzieś jechac to niestety nie te godziny bo do pracy muszę iść jeżeli będzie to bardziej widoczne to oczywiście napewno pojadę dzięki za radę
Mnie to dziwi bo ja w pierwszej ciąży byłam 11 lat temu, miałam ledwo 20 lat i normalnie wiedziałam, że test -> beta -> usg Ale wydaje mi się, że co pokolenia to jakby mniej ogarnięte choć niby dostęp do wiedzy lepszy
Jedyne co może tłumaczyć dla mnie takie zachowanie to strach przed rozczarowaniem, ale wtedy nie wiem po co dopytywać innych czy są kreski na teście czy nie. 10 osób powie, że widzi, a kolejne 10 że nie. Żadna tutaj nie stwierdzi ciąży komuś na 100%
Słyszałam ze po zapłodnieniu nie każdy ma śluz wiec to tez żadna regułaNo nie chcem się cieszyć na przód zobaczymy za kilka dni , martwię się jak gdzieś delikatnie mnie z lewej strony wczoraj coś bolało w brzuchu i druga strona brak śluzu , zawsze tak mam przed miesiączka wiec nie liczę narazie, ale nadzieje mam