reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to pozytywny test?

Bo mam już córkę ale to było już dawno i w sumie nie pamiętam jak to wtedy było,a zastanawia mnie bo mam przezroczysty ciągnący się śluz jak przy dniach płodnych a już dawno minęły. I wiem że były i nawet kiedy bo obserwowałam cały cykl. Od prawdopodobnej owulacji do tej pory utrzymuje mi się taki śluz.
Ja w dwóch ciążach miałam różne. Jeden biały bardzo gęsty grudkowaty, drugi bardziej wodnisty i lekko żółty.
To jest w sumie sprawa bardzo indywidualna.

reklama
Doradźcie mi bo już nie wiem o co chodzi. Cykle mam 31 dniowe, okres spóźnia się trzeci dzień, a bóle podbrzusza mam mimo braku okresu, czasem boli mnie lewy jajnik. Tydzień po woluacji przez jeden dzień też miałam bóle podbrzusza. Zrobiłam łącznie trzy testy, dwa baby boom czulasc 25mlU/ml i przy nich wyszły blade kreski i jeden test z Rossmanna pink o czułości 10mlU/ml i przy nim nie wyszło nic. Czy to kreski testowe? Zobacz załącznik 1235158
Pozytywny.

Doradźcie mi bo już nie wiem o co chodzi. Cykle mam 31 dniowe, okres spóźnia się trzeci dzień, a bóle podbrzusza mam mimo braku okresu, czasem boli mnie lewy jajnik. Tydzień po woluacji przez jeden dzień też miałam bóle podbrzusza. Zrobiłam łącznie trzy testy, dwa baby boom czulasc 25mlU/ml i przy nich wyszły blade kreski i jeden test z Rossmanna pink o czułości 10mlU/ml i przy nim nie wyszło nic. Czy to kreski testowe? Zobacz załącznik 1235158
Ten po lewej wygląda na pozytywny, drugi na kreskę fabryczną..
Zrób z porannego moczu o czułości 10 ..
Clear blue podobno jest dość dobry (ale ja zwykle robiłam z apteki o czułości 10).

Clear blue ma czułość 25. W aptece jak się powie ze potrzebny o czułości 10 to poszukają. Ja te testy co mam w załączniku to mam czułość 10
Ten po lewej wygląda na pozytywny, drugi na kreskę fabryczną..
Zrób z porannego moczu o czułości 10 ..
Clear blue podobno jest dość dobry (ale ja zwykle robiłam z apteki o czułości 10).
E

Dziękuję wszystkim za rady, poczekam jeszcze kilka dni jeśli okres nie przyjdzie to zrobię we wtorek badanie beta z krwi. Te testy słabo mi wyszły, mimo wszytsko z mężem za bardzo się ucieszyliśmy, po teście 10 pink nie wyszło nic więc trochę nas to zdołowało. Staramy się od 5 cykli, ginekolog zalecił nam od 6go cyklu diagnozę i leczenie niepłodności, stąd ta przedwczesna radość przy bladej drugiej kresce. Najbardziej mnie zastanawiają te bóle podbrzusza, nigdy takich nie miałam bez okresu plus śluz jak w dniach płodnych. Ale teraz już na spokojnie będę działać, a jak się teraz nie uda to trudno, mam 31lat, może jeszcze będziemy mieć dziecko w przyszłości :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dzisiaj na papierze zauważyłam 2 niteczki krwi że śluzem czy po pozytywnym teście może dopiero dojść do implantacji?

Do góry