reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to normalne?

Gniecha chciałaś post który Ciebie uspokoi i tylko za ten podziękowałaś:-D:-D:-D halooo macie mieć dziecko już jesteście rodziną a te porady są na etapie randkowania, twoje życie twoja bajka ja życzę tylko zdrowego dzidziusia :tak:

reklama
Absolutnie nie ma w tym nic normalnego, skoro szuka ogłoszeń to lepiej sprawdź czyjuż kogoś nie miał na boku.

Gniecha chciałaś post który Ciebie uspokoi i tylko za ten podziękowałaś:-D:-D:-D halooo macie mieć dziecko już jesteście rodziną a te porady są na etapie randkowania, twoje życie twoja bajka ja życzę tylko zdrowego dzidziusia :tak:
Prawda :tak::-D.
Gniecha chciała usłyszeć "tak, to normalne, nie przejmuj się".
Cóż, można i tak - tylko szykuj się na bycie samotną mamą ...:baffled::sorry2:.
Facet nie traktuje Ciebie i swojego dziecka poważnie, cały czas uważa, że jest "wolny" i szukanie przygód na portalach randkowych jest ok.
Szczerze...nie wiem, co Ci radzić...Bo ja osobiście , niestety, nie widzę przyszłości takiego związku:no:...Przykro mi to pisać, ale...naprawdę MUSICIE poważnie porozamawiać...

Gniecha normalne to czy nie to jedno, a czy i jak dlugo uda Ci sie udawac, ze problemu nie ma to drugie. Poradzic cos ciezko, bo nieznamy faceta...ja z "kolezankami" mojego ex i "nic sie nie dzieje" przezylam 14lat...byly lata i dobre i te gorsze, ale ostatecznie odeszlam. Zazdrosc, ciagla podejrzliwosc bedzie Cie wyniszczac...zastanow sie czy warto.
Zycze powodzenia i szczesliwego rozwiazania, pociechy z maluszka...jedyna bezinteresowna milosc jaka kobiety moga miec...to nasze dzieci.
Obecnie jestem w nowym zwiazku i powiem Ci, ze zupelnie niczym nieprzypomina poprzedniego. Dopiero teraz wiem jak mezczyzna potrafi docenic, wspierac i kochac...
Coby sie niewydarzylo u Ciebie, pamietaj to nie koniec swiata;-)
Powodzenia:-)

Pamietaj, ze lepiej byc szczesliwa samotna matka, niz sfrustrowana i nieszczesliwa mezatka...wczesniej czy pozniej Twoje emocje odbija sie na dziecku.

P.S.
Nie wiem ile dziewczyn wypowiadajacych sie tu zapytalo o ta sytuacje wlasnego partnera, ale ja to zrobilam...i uwaza on to za nie normalne zachowanie. Dodal, ze facet chyba niedorosl do roli meza i ojca...

Ostatnia edycja:
Ja nie pytałam swojego, no, ale ja nigdy nie widziałam, by interesował się innymi paniami, nie przesiaduje na portalach randkowych, nie szuka przygód gdzies indziej.Więc chyba pytać nie muszę???;-)

Po prostu widzę, jak zachowuje się normalny, odpowiedzialny facet.

I jak Ty, myszko, mam podobne doświadczenia, więc widzę, jak wyglądac może normalny związek, a jak wyglądał mój poprzedni :tak:.

Ja zapytalam, bo chcialam miec opinie faceta;-) wiadomo ze my baby mamy podobne zdanie a faceci inne zupelnie w tym samym temacie...ale niestety nie tym razem.

Gniecha wspolczuje bardzo sytuacji i stresu, dbaj o siebie i dzieciatko a facet...jak nie ten to bedzie inny, pelno ich wszedzie. Mozna wybierac i przebierac do woli.
Powodzonka

My przeszlo 3 lata temu poznalismy sie na portalu randkowym po czym oboje to usunelismy ;) To nie jest normalne. Ja bym to zrozumiala ze On szuka czegos "nowego". Powinnas z Nim powaznie porozmawiac ze Ciebie to irytuje i niepokoi! Bedziecie mieli dziecko a w twoim wstanie stres jest niewskazany ;) My mamy corcie najpiekniejsza na swiecie i mamy do siebie zaufanie choc bywaly chwile zazdrosci z jego jak i mojej strony ale kazdy musi miec troche prywatnosci ;) Mowimy sobie o wszystkim dlatego nie musze zagladac do kumputera czy telefonu postaraj sie nie zagladac choc wiem ze jest Ci ciezko po tym co odkrylas;) Pozdrawiam i zycze szczesliwego rozwiazania i zdrowego dzieciaczka oraz by problemy wasze odeszly w las ;)

no tak, może to i nie jest normalne, ale z facetami nigdy nic nie wiadomo :) poza tym warto się zastanowić czy zaglądając mu przez ramię nie powodujesz że zaczyna się odnosić do ciebie coraz bardziej niechętnie ... faceci nie lubią ingerowania w ich sprawy, kontrolowania, zaglądania przez ramię itp. tacy już są! sama kontrola nic ci nie da, w życiu jest tak że jak będzie chciał coś zrobić to i tak to zrobi bez względu na to jak go będziesz kontrolować ... sama rozmowa (jeśli wygląda typowo) powoduje że facet czuje się atakowany i w obronie sam zaczyna atakować ... facet lubi czuć że masz do niego zaufanie! lepiej powiedz mu "trochę się martwię, ale ufam ci, wiem że mnie nie zawiedziesz" ...facetom trzeba ciągle podkreślać jak ich podziwiamy, niestety kobiety z natury próbują zmieniać swoich facetów, uważają że swoimi radami i rozmowami im pomagają, a faceci tego nie znoszą, mogą się zmienić dla ukochanej kobiety, ale nie wtedy kiedy im ciągle gada co źle robią!!! nie dziwi mnie że wszystkie kobiety mówią ci o swoich obawach, bo myślą tak jak każda kobieta, oceniają mężczyzn tak jak kobiety, ale facet to nie kobieta, nie myśli nie robi tak jak kobieta ... lepiej porozmawiaj z kolegami do których masz zaufanie, czy uważają że to faktycznie jest wśród facetów takie normalne (lepiej zbierz kilka opinii bo jedna to za mało aby wyrobić sobie zdanie) itd. każda rozmowa z facetem na temat twoich obaw podkreśli w nim tylko przekonanie że mu nie ufasz i będzie niezadowolony, zawsze możesz powiedzieć "słuchaj, nie podoba mi się to co robisz, ale wierzę że skoro mówisz że nie ma w tym nic złego, to tak jest, ufam ci" - takie sformułowanie prędzej przekona go do dotrzymania słowa niż rozmowa ... u faceta rozmowa to sygnał że jest jakiś problem i ty chcesz aby podsunął ci rozwiązanie, żeby to szybko zakończyć wymyśli naprędce zapewne najgorsze rozwiązanie co tylko jeszcze bardziej cię zdenerwuje, albo po prostu zbyje cię, że nie masz powodu do zmartwień i dramatyzujesz! jeśli chcesz, możesz sama zacząć bywać na takich portalach, nie kryć się z tym, a gdyby zapytał to mu powiedz, że skoro uważa to za takie normalne to też chciałaś spróbować (w dowcipny sposób z uśmiechem świadczącym o tym że traktujesz to jako zabawę a nie zrobienie mu na złość) .... i pamiętaj o jednej zasadzie ... zwykle jest tak, że im ktoś się więcej tłumaczy, tym bardziej prawdopodobne że jest winny! im mniej się tłumaczy lub prawie wcale tym bardziej prawdopodobne że mówi prawdę :) rozmowa z facetami to naprawdę ciężki orzech do zgryzienia, ale można ich tego nauczyć :)[/QUOT

OMG
JASNE JESZCZE NIECH GO POGLASZCZE PO GLOWCE;
co to za rada jest,w ten sposob facet tylko jeszcze bardziej sie robestwi
jasne ,jasne ,ona jest winna bo nie ma do niego zaufania,nosz wiekszej glupoty i glupszej rady to jeszcze nigdy nie czytalam;
zastanow sie -facet szuka przygod bo doopa go swedzi,a ty go tutaj probujesz GŁUPIO tlumaczyc jeszcze ,co to ma wogole byc??

dziewczyna jest w ciazy ,czeka na dziecko a byczysko nie wie co z interesem zrobic,energia i libido go rozsadza,bo w przeciwnym razie jakiego czorta szukalby na tych stronach..

ba ,malo tego jeszcze probuje w dziewczynie wzbudzic poczucie winy ze ta go kontroluje...
a co ma sie cieszyc ze chlop zamiast myslec o niej ,zeby jej bylo wygodnie i milo w czasie tych 9 miesiecy to ,,biega,,po portalach ,bo a moze cos sie nawinie

tu dziewczyny slusznie napisaly ,raczej niech sie dziewczyna przygotuje na bycie samotna matka,bo niczego dobrego jego zachowanie nie wrozy

Ostatnia edycja:
oj luzika, szczerze współczuję takiego podejścia do życia i ... facetów, pewnie miałaś ich na pęczki :) mam też nadzieję że osobiście znasz tego pana i jesteś przekonana o jego "winie" ... ja z zasady niczemu nie zaprzeczam z wejścia, ale ludzie mają różne podejście do życia, a tak się składa że o psychologii wiem troszkę więcej niż ty :) ja tylko powiedziałam to, co jest oczywiste - jeżeli będzie chciał ją zdradzić, to to zrobi bez względu na to ile go będzie kontrolowała, z zasady im więcej kontroli tym szybciej to zrobi .. w związkach tak to już jest że nagminnie popełniamy podstawowe błędy, pierwszy i podstawowy to taki, że nie traktujemy partnera jako odrębnej jednostki ale jako ucieleśnienie nas samych, de facto kobiety rozawiają z facetami jak z innymi kobietami i tak ich traktują, uważają że ich reakcje powinny być takie same jak reakcje kobiet i powinny to samo oznaczać, faceci natomiast z kobietami rozmawiają jak z innymi mężczyznami itd. to oczywiście prowadzi do częstych kłótni i braku zrozumienia, kobiety czują się zaniedbane, mężczyźni niedoceniani i osaczani ... nawet jeśli starają się coś naprawić, wpadają w błędne koło braku zrozumienia, mężczyzna czuje że nie jest dość dobry dla swojej kobiety i popada w frustrację, kiedy kobieta chce z nim porozmawiać on odbiera jasny sygnał że potrzebuje rady więc szuka rozwiązania na siłę, kobieta zaś w rozmowie zaspokaja własne potrzeby "wygadania się" i jedyne czego oczekuje to BYCIA WYSŁUCHANĄ, a teksty mężczyzny typu "naprawdę nie masz powodu do zmartwienia" powoduje w niej złość bo nie tego oczekiwała, a mężczyzna znowu czuje że nawalił chociaż nie ma pojęcia dlaczego, przecież starał się pomóc ... i koło się zamyka ...

niestety częstym zjawiskiem jest zaniedbanie kobiety w trakcie ciąży, ale nie zawsze wynika ono ze złych chęci czy braku miłości

moja rada dla każdej kobiety jest taka - chcesz mieć faceta który cię kocha i spełnia wszytskie zachcianki? traktuj go "tego jedynego, wyjątkowego", kiedy o coś go prosisz zawsze mów wprost, jak najkrócej, unikaj zwrotów "czy mógłbyś" (faceci tego nie cierpią choć często nie zdają sobie z tego sprawy co ich tak irytuje w tym zwrocie), i koniecznie doceń jego pomoc, nawet najbardziej błahą! nie traktuj go tak jakby miał sam odgadywać twoje intencje i w lot łapać aluzje, bo się nie doczekasz, facet to nie kobieta, nie zrozumie delikatnej aluzji w stylu "och, chyba sufit przecieka, trzeba będzie coś z tym zrobić" ... facet musi dostać jasny komunikat " kochanie, proszę, napraw sufit, dobrze", facet musi wiedzieć że czasem może powiedzieć "nie" a ty nie będziesz z tego robić dramatu, wtedy znacznie rzadziej będzie odmawiał :) kiedy chcesz mu się wygadać, najlepiej od razu go ostrzeż "skarbie, chciałabym się komuś wygadać a tobie mogę zaufać, nie chcę abyś pomagał mi rozwiązać problem, pomoże mi po prostu mnie słuchając" i kiedy już skończysz się wygadywać koniecznie powiedz "dziękuję że mnie wysłuchałeś, bardzo mi w ten sposób pomogłeś, od razu czuję się lepiej" ... faceta trzeba niestety trochę niuniać, żeby czuł się kimś ważnym i kochanym :) więcej tym osiągniesz niż ciągłym narzekaniem i stawaniem okoniem, każdy kto uważa że takie zachowanie to "głaskanie faceta" i dawanie przyzwolenia na jego wybryki, nie ma pojęcia na czym polega związek, można się unosić udawaną dumą, ale prawda jest taka że nic tym się nie osiągnie, oczywiście że sprawy trzeba stawiać jasno i nie można pozwolić się oszukiwać, nie o to tutaj chodzi, ale o to aby nauczyć się to wyrażać w taki sposób, aby facet nie poczuł się oskarżany, obwiniany ... prawda jest taka że na początku związku większość z nas tak właśnie robi, a potem ... no cóż, pewnie po prostu uważamy że już nie musimy :)

oczywiście to nie jest tak, że to my kobiety jesteśmy wszystkiemu winne, wina zawsze leży pośrodku!!! ja po prostu zamieściłam kilka porad dla nas, kobiet ... mogłabym zamieścić kilka porad dla mężczyzn aby kobiety ich kochały, ale mówiąc szczerze - wątpię aby jakiś facet zajrzał na to forum ;) (no chyba że znajdzie się jakiś, chętnie służę pomocą) ... dlatego właśnie piszę tych kilka słów do was, kochane panie, jeżeli kochacie swoich facetów i zależy wam na nich :) bo prawda jest taka że w każdym związku popełniamy te same błędy i każdy kolejny związek będzie wyglądał tak samo, jeżeli nie nauczymy się dostrzegać i szanować różnice pomiędzy mężczyznami a kobietami, ponieważ jesteśmy "odrębnymi gatunkami" i mówimy zupełnie innymi językami :)

reklama
No tak, kobiety są z Wenus, mężczyźni z Marsa. My sobie musimy pogadać, oni od razu szukaja rozwiązania, ich trzeba niańczyć, podziękować, wyjaśnić co i po co do nich mówimy i podziękować, że nas wysłuchali. Bo oni tacy są, a my jesteśmy takie. Co za pieprzenie.
Osobiście, jak rozmawiam z mężem to oczekuję, że wspólnie poszukamy rozwiązania problemu. A za tekst "nie masz powodu do zmartwienia" palnęłabym w łeb i koleżankę, i faceta.
Luizka jest ostra babka, czasem może nawet za, ale bardzo często ma rację. Jeśli kogoś wkurza zaglądanie na portale randkowe, i czuje się zagrożonie to po co kłamać, że jest ok. Albo sie ufa, albo nie. Jesli nie, to po co wstawiać kity - nie podoba mi się, ale ci ufam. Uważam, że Gniecha ma prawo oczekiwać, że jej partner przestanie tam zaglądać. Nieistotne czy to jest normalne, czy nie. Kobieta, która kocha prosi go by tego nie robił. CO on z tym oczekiwaniem zrobi i to jak się sprawa dalej potoczy to już inna sprawa.
A wina nie zawsze leży pośrodku.
To z czym się mogę zgodzić z kasią to fakt, że kobiety często wiążą się z kimś i czekają aż się zmieni, lub za te zmiany się zabierają. Jamis, inna mądra babeczka napisała kiedyś, że nie zmienimy człowieka, tylko on sam może to zrobić jesli zechce. A rzadko komu się chce nestety.

Ostatnia edycja:
Do góry